RADIOSITE Fórum

• Magyar Katolikus Rádió

#49488  Szerző: Sokol404

Ígéretemhez híven felvettem a Rádióból egy adásrészletet, ez az esti hírösszefoglaló lenne fél órában -némi zenével-, viszont érdekességképp 3 helyen megváltoztattam az Ofszet fázist, így mindhárom alkalommal különbözőféle sztereó-hatást hallhattok. :yes:

Az aznapi zivataros estének köszönhetően enyhén LP-hangzású lett a felvétel. :shock:

(Már csak a zippyshare-nek kéne föltöltenie, de megakadt 100%-nál. :gülü2: Bírom az ilyet. :punch: )

Na végre, ez hosszú volt...

http://www10.zippyshare.com/v/34450615/file.html

MKR 2010.07.03. 21 óra 29-től 22 óráig (álsztereó effektekkel).mp3
 #49155  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:éjjel nem műkdötött a siófoki torony, a szolnoki jött erősen fédelve, a háttérbe müezzinnel :shock:
Azt a mindenit! :( Pont lemaradtam róla! :cry:

De következő éjjel már nagyon is működött, pont akkor készítettem felvételeket KH-on, HH-on. ;) Az AM-DX topicba belinkelem (mivel mást is tartalmaz). :yeah:

Az jó volt, amikor egyszer egy egész napig nem volt szinkronban a két adó (érteni se lehetett a beszédet).
De nálam amikor pl. nappal csak az egyik adó fogható -vihar vagy karbantartás miatt-, akkor "hangosabban" jön, mint általában. Szerintem vmennyire üti egymást a két jel erre felénk (Tompa-Baja), hivatkozva Furijanos bejegyzéseire.
 #49007  Szerző: LuciFerko

éjjel nem műkdötött a siófoki torony, a szolnoki jött erősen fédelve, a háttérbe müezzinnel :shock:
 #48815  Szerző: Sokol404

djlacee írta:
Sokol404 írta:(Meg azt se feledjük, ha külföldön vagy, és éjszaka magyar szót akarsz hallani, csak rá kell keresni erre a frekire.)
http://www.youtube.com/watch?v=b2Ks1F2b5_c
Na látod, erről beszéltem! 8-) (Alkonyat előtt, és milyen tiszta a vétel!)
 #48814  Szerző: Sokol404

Pasa írta:
drkotasz írta:Ezért kéne digitális rádiózás
Szerinted az ingyen lenne? Ugyanúgy nem tudná megfizetni egyik-másik társaság az országos sugárzást. És ki cserélné be OLCSÓN az általad lesajnált technika vételére alkalmas készülékeket DAB-osra mondjuk a kisnyugdíjasoknak? És miből gondolod, hogy jobb lefedettséget adna az FM-nél (AM-ről nem is beszélve)?
Majd úgyis digitális lesz minden, de az sok idő még, pláne, hogy a nálunk fejlettebb világban éppenhogy mostanság kapcsolják le a néhány éve elindított DAB-hálózatokat (pl. Finnország). Szóval az a 80 éves technológia még egy darabig megfelelő lesz...
Plusz: honnan veszik, hogy majd a kisnyugdíjasok érteni fognak hozzá? Ha a kezembe adnának egy ilyet, én is sokáig ismerkednék vele. :lol:
 #48813  Szerző: Sokol404

drkotasz írta:Ezért kéne digitális rádiózás, amit amúgy meg mindenki ott fikáz, ahol ér, meg hogy maradjon még a 80 éves FM technológia, mer az milyen jó, meg adjunk mindent hatvan kilowattal, meg hasonló bődületes baromságok :)
Ők 2 éve nyáron már próbálkoztak DRM-mel a 810 kHz-en, meg azt hiszem, tavaly óta DAB-on is fent vannak, tehát a szándék "a konzervatívok" részéről is megvan. Én sem vok a haladás ellen. :yes:
 #48812  Szerző: djlacee

Sokol404 írta:(Meg azt se feledjük, ha külföldön vagy, és éjszaka magyar szót akarsz hallani, csak rá kell keresni erre a frekire.)
http://www.youtube.com/watch?v=b2Ks1F2b5_c
 #48811  Szerző: Sokol404

LuciFerko írta:
Pasa írta:Szerintem nem fog megszűnni. A Klub megtarthatja a 95,3-at, a pályázaton másodikként "befutó" MKR pedig a 92,9-et. Sőt, az is lehet, hogy a KH frekiket is - átmenetileg - használhatják majd (persze ez mindenképpen jogellenes lenne, de itt nálunk bármi lehetséges). Végső soron vidéken fog eltűnni csak szerintem.
pont, ahol a legtöbben hallgatják. Csak itt Enyigen 8 idős ember kért meg, hogy hangoljam be a rádiójukon! Sok egyedülálló idős néninek és bácsinak szinte társ lett ez az adó.
És határon túl is hányan! AM 1341 kHz erre pont jó.
(Meg azt se feledjük, ha külföldön vagy, és éjszaka magyar szót akarsz hallani, csak rá kell keresni erre a frekire.)
 #48810  Szerző: Sokol404

drkotasz írta:Nem közszolgálati, csak közműsor-szolgáltató, így alapvetően nem az állam tartja el, az egyháznak meg nem futja középhullámra...
Így van, így van! Bocs, összekevertem a kettőt. :blush:

Az viszont borítékolható (sokat hallgatom, így tőlük veszem az infót), hogy... az Egyház nem fog / nem tud már több pénzt adni a sugárzásra, így ha nem segítik ki őket, akkor KH-on végleg meg fog szűnni. Ők is ezt a szót használták. Mondhatnánk: rendben van, majd megy másutt. De hol jutna neki hely, pláne országosan. Elismerem, tényleg drága dolog egy ilyet fenntartani, de hát ha adnának rá pénzt, és van rá közönség...
Nem tudom, majd meglátjuk, mi lesz jövőre ilyenkor. :oops:
 #48809  Szerző: Sokol404

Pasa írta:Végső soron vidéken fog eltűnni csak szerintem.
Na látod, pont ettől tartok. :(

De! Ha a 92.9-ről mondjuk az is Juvé-szintjén sugározna (hm, 80 kW), akkor no problemo. :roll:
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 72