RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#174071  Szerző: Mikkamakka

Sziasztok!
A "fikázós" spot abszolút szakmaiatlan és idejétmúlt!
Ma véletlen kapcsoltam be az R1-t. Hiba volt.
Nem fordul többet elő!

Kár, hogy más alternatíva csak weben létezik. Még...!
 #174068  Szerző: tomee

Az a legviccesebb az egészben, hogy nagyjából 16-17 évvel ezelőtt "copyrádiónak" a Roxy-n hívták a Rádió1-et, mikor ott mentek az ilyen jellegű fika-promók... :D Na, az egy emlékezetes időszak volt, ott aztán mentek az üzengetések. :D
 #174061  Szerző: Nightman

Nekem az egész fémáról csak az jut eszembe,hogy ha olyan jók a hallgatottsági adataik mint amiket látunk ugye,akkor mért kell arrogánsan másokat fikázni.
A rádió1-re régen is ez az arrogancia volt a jellemző.
Az még tetszene is,ahogy a promók készülnek.
Lendületes,vidám.
Csak az irányvonal ugye..
Nincs olyan új dal amit játszani mernének.
Szép csendben,más rádiókat figyelve kivárják azt a pár hónapot míg egy dalból sláger lesz,s csak aztán merik játszani.
Kivétel talán egy-két magyar (talán cimbi,vagy cimbi kiadó) dala,Rácz Gergőé,Vagy Varga Viktoré ugye.
Szoval ha minden rendben lenne,akkor olyan szerények lennének mint a MusicFm pl,ahol akkor se indítottak lejárató kampányt,mikor sokan átigazoltak az R1-re.
Azt meg hogy pár nap és már nem 30,hanem 100 ezret lehet nyerni óránként készpénzben,lehet csak én tartom egy rádiónál legalja szintnek,fizetünk,csak hallgass..szó szerint.. :D
 #174060  Szerző: kondalyuk

Tomi76 írta:
kondalyuk írta:Én csak azt nem értem, hogy a Petőfit miért fikázzák? Egy kormányközeli rádió a kormányközeli közmédiát. (?!)
Mert az egyetlen valóban országos, nem százmillió különböző frekvencián fogható rádió, amely tényleg szinte mindenhol fogható és ezáltal jelentős helyzeti előnyben van. Ráadásul zeneileg is sokkal szélesebb kínálata van és ugyancsak a mainstream irányzat a fő irányvonala. Talán ezért. De nagyon szánalmas így kitűnni, hogy fikázzuk a többieket. Erős arrogancia jellemzi ezt a rádiót, pedig ennyire nem jók.
Értem, hogy versenytársak, de az indokot továbbra sem. "Házinyúlra nem lövünk", tartja a mondás :)

Ez a lejárató/fikázó stílus nekem se tetszik, érjenek el valamit, aztán dicsekedjenek. Balázsékkal könnyű a hallgatottsággal villogni, de vajon 10 után mi a helyzet? Kíváncsi lennék rá nagyon. Lehet változtatni kéne és nem mást lejáratni.
 #174059  Szerző: nyikolaj

Azért fikázzák ezt a 2 rádiót, mert a R1 mellett a Petőfit, és a Music fm-et lehet fogni/hallgatni országosan.Mást nem.Ezek a vetélytársai főként.Igaz a Music fm nem országos, de hatalmas vételköezettel rendelkezik,ami lefedi az ország közepét ill dunántúl bizonyos részét.
 #174058  Szerző: Tomi76

kondalyuk írta:Én csak azt nem értem, hogy a Petőfit miért fikázzák? Egy kormányközeli rádió a kormányközeli közmédiát. (?!)
Mert az egyetlen valóban országos, nem százmillió különböző frekvencián fogható rádió, amely tényleg szinte mindenhol fogható és ezáltal jelentős helyzeti előnyben van. Ráadásul zeneileg is sokkal szélesebb kínálata van és ugyancsak a mainstream irányzat a fő irányvonala. Talán ezért. De nagyon szánalmas így kitűnni, hogy fikázzuk a többieket. Erős arrogancia jellemzi ezt a rádiót, pedig ennyire nem jók.
 #174057  Szerző: kondalyuk

nyikolaj írta:A Copfy rádió gondolom a Petőfi.. Anikó a muzikus a Music fm.
Én csak azt nem értem, hogy a Petőfit miért fikázzák? Egy kormányközeli rádió a kormányközeli közmédiát. (?!)
 #174054  Szerző: thenewdeam0n

joe írta:
Kovi02 írta:A város magasabb pontjain a seeker is megállt rajta,ahogy több más...
"Kovi02" - felesleges..."egyszeri" rádióhallgató nem fogja fel, hogy a rádiózáshoz "antenna" is kell...ill. a rádió nem egyenlő a mobil telefonba, órába, "mini hi-fi"-nek csúfolt valamibe épített vevőegységgel. A "szabványos" vételi körzetet kb. ezen készülékhez definiálták, de ez még az R1 weboldalán sem szerepel (túl kicsik lennének ezek a körzetek és a hirdetőket elriasztanák vele). A győri 103,1 hivatalosan kb. 5-8 km sugarú kört fed le - megfelelő vevővel (gépkocsiban) az adó 30-35km-es körzetében hallgatható. Annó még 1997-ben (akkor technikai munkatárs voltam az egyik előd-előd-előd rádiónál) - még jelenleg is az az antenna rendszer üzemel - adó hiba miatt a névleges 250W helyett 25W-tal sugároztunk pár napig (80W helyett sugárzónként 8W teljesítmény jutott), volt egy kedves hallgató, aki bejött a stúdióba, hogy az adótól kb. 500m-re nem tudja venni az adást.

Hiába írom le, hogy a debreceni adót még itt Békés megye északi részén is jól veszem (sőt jön Miskolc, Eger, Szeged, stb), a fodrászom az üzletében a 9 km-re lévő békéscsabai adót sem tudja venni zavarmentesen...és azzal - gondolom - egyet értünk, hogy ő az átlagos magyar rádióhallgató.
Joe
A győri freki bőven szól még az osztrák határ után is Bécs fele menve, egy sima Hyundai gyári rádiójával.
 #174052  Szerző: joe

nyikolaj írta:Akkor a miskolci frekire nem lehet panasz.Légvonalba 22 km-re lakom a várostól,de település szerte konyharádiókkal,zsebrádióval is hallgathatóan lehet fogni. Pedig elég völgyben van a település.
Miskolc 96,3 MHz 5000W - kétszer akkora teljesítményű adó, mint a Bp-i 96,4 MHz... :)
 #174048  Szerző: nyikolaj

Akkor a miskolci frekire nem lehet panasz.Légvonalba 22 km-re lakom a várostól,de település szerte konyharádiókkal,zsebrádióval is hallgathatóan lehet fogni. Pedig elég völgyben van a település.
  • 1
  • 592
  • 593
  • 594
  • 595
  • 596
  • 1021