RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#20960  Szerző: mg

live írta:
MrBrightside írta:Ez a BBC-nél tökéletesen működik, mi viszont még fényévekre vagyunk tőle.
Csak hát az sok pííízbe kerül...
amit például az MR6 stúdiók kiskirályságainak felszámolásából, illetve a jelenlegi épületek eladásából és kisebb, modernebb stúdiók létesítéséből lehetne fedezni
 #20959  Szerző: live

MrBrightside írta:Ez a BBC-nél tökéletesen működik, mi viszont még fényévekre vagyunk tőle.
Csak hát az sok pííízbe kerül...
 #20957  Szerző: mg

MrBrightside írta:A RadioCafé egyébként az ország legjobb közszolgálati rádiója jelenleg.
teszi mindezt kereskedelmiként :)
egyébként amit mondasz... én pusztán zenei rádió üzemeltetését nem az államtól várom, legalábbis nem olyan körülmények közt, hogy a szűk frekvenciakészletből a legjobb országos hálózatot áldozza erre. DABon új adónak, úgy oké. A régi Petőfiben az nem volt rossz, hogy életmód-sport-szórakoztatás vonalon mozgott, ez most hiányzik az éterből, ezt a három vonalat tovább lehetett volna vinni fiatalítással, lazasággal is. Sok pénzbe meg nem azért került a régi, mert élő műsorvezetés volt, hanem mert rengeteg volt a külső helyszíni riport, a hetiegyórás műsorvezető, az ilyen-olyan bedolgozó munkatárs, anyámkínja...
 #20954  Szerző: MrBrightside

Radiocafé-féle műsorokat meg megintcsak nem szeretnék az MR2-re, mert ha már az a szlogen, hogy nagyon zene, akkor ott nem autós meg sportműsort akarok hallani. A kettőt szerintem külön kell választani. De erre a DAB korszak előtt már nemigen kerül sor, és félek hogy utána sem. A RadioCafé egyébként az ország legjobb közszolgálati rádiója jelenleg.
 #20953  Szerző: MrBrightside

Zenei rádiók közül meg sztem az a közszolgálati, amelyik képes alakítani a hallgatók zenei ízlését, és közben igényes, minőségi műsorokat játszik. A popkultúra fontos része a kultúrának. És ha valakinek baja volt pl. a Belgával, erre annyit tudok mondani, hogy én se szeretem a Belgát, de mégis elismerem őket, mert amit csinálnak azt ők írják, van benne társadalomkritika, vannak benne gondolatok. Ellenben egy LL Junior vagy Crystal számban nem sok ilyen van, és nem is léteznének a kiadójuk nélkül. Összerakott műanyag. Az MR2 olyan szempontból közszolgálati, hogy van ízlésformáló szerepe, viszont az információszolgáltatás egyenlő a nullával. Legalább az elhangzott zenékről beszélnének, de még jobb lenne ha léteznének tematikus műsorok. A Selector viszont teljesen jó. Ilyen kéne több.
 #20952  Szerző: MrBrightside

Az MR7-Dance jó ötlet :). És ez lenne az igazán jó megoldás. A különböző zenéket kedvelőknek más tematikus rádiók, + beszélgetős közszolgálati adók. Ez a BBC-nél tökéletesen működik, mi viszont még fényévekre vagyunk tőle.
 #20936  Szerző: mg

Attis írta:De ilyen alapon mehetne a Petőfin "modern tánczene". Az ilyen zenét rádiókból is kevés van (Roxy, Rise, K1, Eper.. nincs tovább). Arra is ráfoghatnák, hogy egy olyan kört érnek el vele, amely nem volt eddig kiszolgálva. MR7-Dance Rulez! :yeah: ^^
Egy a lényeges szempont. Visszaolvasgatom a kommenteket, és valóban az a kérdés, hogy egy mp3-lejátszó tényleg közszolgálati adóként fogható fel. Most sarkosítok: de akkor a Rise Fm közszolgálati, a Danubius egyenes non plus ultra. A Radio Café meg a non plus ultra piros ász mindent visz. ^^
tegnap hallgattam kicsit cafét, és hát ott kezdődött, hogy egy féligmeddig celeb közszereplő, úgyismint Hajós András beszélget élvezhetően és közérthetően a főbíróválasztásról és úgy interjúvol meg minden pártból politikusokat, hogy abban még az alanyok részéről sincs egy csepp fika meg anyázás sem. ez már kapásból közszolgálat. ha hozzáveszed még, hogy a Milliók reggelire szintén közérthetően és lazán tárja eléd a pénzpiac működését, vagy a Nyakkendő nélkül a közéleti személyiségek emberi oldalát, és van még környezetvédelmi magazin, az Európai Unió megértését szolgáló magazin, utazási magazin, pszichológia, film, képzőművészet, ingatlanpiac, reklámvilág, fenntartható fejlődés, borkultúra, kvíz, lovasélet, elektronika, komolyzene, autósműsor, sportműsor, tudományos kutatókat-kutatásokat bemutató műsor, satöbbi, akkor bizony a radiocafé a nagybetűs közszolgálati rádió, amilyennek a Petőfinek minimum lennie kéne.
 #20930  Szerző: Attis

De ilyen alapon mehetne a Petőfin "modern tánczene". Az ilyen zenét rádiókból is kevés van (Roxy, Rise, K1, Eper.. nincs tovább). Arra is ráfoghatnák, hogy egy olyan kört érnek el vele, amely nem volt eddig kiszolgálva. MR7-Dance Rulez! :yeah: ^^
Egy a lényeges szempont. Visszaolvasgatom a kommenteket, és valóban az a kérdés, hogy egy mp3-lejátszó tényleg közszolgálati adóként fogható fel. Most sarkosítok: de akkor a Rise Fm közszolgálati, a Danubius egyenes non plus ultra. A Radio Café meg a non plus ultra piros ász mindent visz. ^^
 #20863  Szerző: mg

hdshouter írta:...és én is személy szerint úgy szeretnék már egy ilyen rádiót! :roll:
ott a mienk :D
  • 1
  • 595
  • 596
  • 597
  • 598
  • 599
  • 625