RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#169883  Szerző: Kovi02

joe írta:
Kovi02 írta:
joe írta:Itt az Alföldön "brutál tropó" van észak felől...Joe
Most csak a V antennát tettem rá az SDR-re,Kassa Funrádio lenyomja az azonos frekin üzemelő újvidéki adót,a 98,6 Jemnéről pedig a helyi árnyékában most sikerült először RDS-t vennem! (H-s antennával is mindjárt nézem)
101,9 v. 104,7 ?
Egyik se,se V-ben se H-ban nem jön(Zakarpattyára ill. Svit FM-re gondolsz?) V-ben 101,9 Hit FM H-ban üres V-ben 104,7 üres H-ban MR3 .

(amúgy miért lehet ez,hogy itt alig érződik valami(pl. délelőtt autóban 101,5 Regina S RDS-sel jött) a tropóból,miközben nálad a sáv tele szlovák és lengyel adóval?)
 #169882  Szerző: joe

Kovi02 írta:
Most csak a V antennát tettem rá az SDR-re,Kassa Funrádio lenyomja az azonos frekin üzemelő újvidéki adót,a 98,6 Jemnéről pedig a helyi árnyékában most sikerült először RDS-t vennem! (H-s antennával is mindjárt nézem)
101,9 v. 104,7 ?
 #169881  Szerző: djlacee

Kovi02 írta:
djlacee írta:Tolódik a terjedés a squall line miatt
?
https://hu.wikipedia.org/wiki/Zivatarl%C3%A1nc
 #169880  Szerző: Kovi02

djlacee írta:Tolódik a terjedés a squall line miatt
?

Amúgy rákötöttem az SDR-re az északkelet felé álló H poláros antennát,hát itt azzal meg alig jön valami, nemhogy Brotjackriegel nem szól,még a gráci adók is néha kifédelnek. :( Északkeletről reggelente zajosan mindig jön a 71,9 de az se szól.
 #169879  Szerző: djlacee

Tolódik a terjedés a squall line miatt
 #169878  Szerző: Kovi02

#169877  Szerző: joe

Itt az Alföldön "brutál tropó" van észak felől...Joe
 #169865  Szerző: Kovi02

LuciFerko írta:
Kovi02 írta:Amúgy pont azt néztem,hogy van egy görög adó tele 100kW-s nagyadókkal pont ilyen távban. Thesszaloniki 683km-re van,Brotjackriegel is hasonló távban van,talán összejöhet egy tropós görög vétel :D . Teljesen az adóra irányítva így szólt a 89,1 Rádiozurnál is,pedig az 700+km.
Majd mi lesz az új antennával. :D
Csak ott útban van a szerbiai hegység :)
A német adót meg az Alpok takarja,az meg lényegesen magasabb. Remélem bolgár majd jön,mert az 5 elemes antennával eddig csak egyszer fogtam. (102,3 Belogradcik,de déli irányú erősödéseknél mindig a 102,3 Play szól RDS+ST Rudnikról. :( )

(amúgy érdekes,hogy a szerbeknél a fővárosban mennyivel több zenei adó van,mint nálunk,most hogy az összes belgrádi szól nálam: TDI (friss Top40,ill. house) S4 ( friss pop,de napi rotációban is house és dance-el keverve) Top FM ( club house,ill. classic house) AS FM (popzenék,inkább napközben CHR+AC este meg friss pop majd house mixek) Play (Top40) Radio 3 ( CHR+AC keverék)
Radio S2 ( AC) és ezek még szerb zenéket se játszanak,azokra is van vagy 6 adó. ) (nálunk ??)

Ill . még érdekes,hogy csak Belgrád jön,Újvidék egyáltalán nem szól a helyiekkel,így tiszta a 91,8 TDI,amin általában Besedát szoktam venni. :D
 #169864  Szerző: LuciFerko

Kovi02 írta:Amúgy pont azt néztem,hogy van egy görög adó tele 100kW-s nagyadókkal pont ilyen távban. Thesszaloniki 683km-re van,Brotjackriegel is hasonló távban van,talán összejöhet egy tropós görög vétel :D . Teljesen az adóra irányítva így szólt a 89,1 Rádiozurnál is,pedig az 700+km.
Csak ott útban van a szerbiai hegység :)
 #169861  Szerző: Kovi02

Amúgy pont azt néztem,hogy van egy görög adó tele 100kW-s nagyadókkal pont ilyen távban. Thesszaloniki 683km-re van,Brotjackriegel is hasonló távban van,talán összejöhet egy tropós görög vétel :D . Teljesen az adóra irányítva így szólt a 89,1 Rádiozurnál is,pedig az 700+km.
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 541