noartist írta:Na, végre! Egyszerre megy a Despacito a Rádió 1-en és a Music FM-en.Ez miért probléma?
Így kell ezt! (nem)
noartist írta:Na, végre! Egyszerre megy a Despacito a Rádió 1-en és a Music FM-en.Ez miért probléma?
Így kell ezt! (nem)
noartist írta:Na, végre! Egyszerre megy a Despacito a Rádió 1-en és a Music FM-en.És képzeld a világon volt még olyan rádió, ahol szintén ment. Egyszerre!!! Egy időben. Hát borzasztó!!!!!!
Így kell ezt! (nem)
LewyDee írta:Szerintem a rádiózás haldoklik és a haláltusáját látjuk. Saját példámból kiindulva (30+-os vagyok:D): Csak kocsiban hallgatok rádiót és ott is csak akkor ha városon belül (kis útra megyek). Nagyobb táv esetén bluetoothon csatlakozom a kocsira telefonnal és indul is az Apple Music vagy éppen egy olyan tematikus rádió mint pl. a Radio One Retro. Adatkeretem korlátlan (Telenor Hello Data) lefedettség jó. Nem sistereg, nem kell reklámokat hallgatni, pláne nem a magyar zenei élet moslékát.Nagyjából egyetértek, bár a konzekvencia a fenti levezetésből nekem valahogy nem jön ki ...
Rövid távra pedig csak is a Rádió 1 a nyerő, tematikus jellege miatt.
kukac írta: nem is rólad volt szóSzerintem a rádiózás haldoklik és a haláltusáját látjuk. Saját példámból kiindulva (30+-os vagyok:D): Csak kocsiban hallgatok rádiót és ott is csak akkor ha városon belül (kis útra megyek). Nagyobb táv esetén bluetoothon csatlakozom a kocsira telefonnal és indul is az Apple Music vagy éppen egy olyan tematikus rádió mint pl. a Radio One Retro. Adatkeretem korlátlan (Telenor Hello Data) lefedettség jó. Nem sistereg, nem kell reklámokat hallgatni, pláne nem a magyar zenei élet moslékát.
Ezek csak neked korlátok, de figyeld meg a fiatalokat, hogyan "működnek". Mindenkinél van okosteló (nem zsebrádió!), azon élik az életüket, tudják, hogy az útvonaluk mentén hol van free wifi, és állítom hogy a szabadidejük nagy részét azon keresztül töltik el. A korlátlan mobilnet csomagok pedig már elérhető áron kapható (ha figyelembe veszem, hogy a környezetemben mennyien mondták-mondják le a hagyományos tévé-előfizetésüket, mert inkább internetezik, ondemand-ezik a család), a 15e Ft átlag havi díj egyáltalán nem elérhetetlen (2-3 év és jó eséllyel ennek már csak a fele lesz).
Nem az a kérdés, hogy hogyan oldjam meg, hanem hogy miért ne oldjam meg, mert ezt a felülről vezérelt kontentet már egy átlag 40+-os sem nagyon igényli.
Tomi76 írta:nem is rólad volt szókukac írta: Mindig van mihez viszonyítani! Már nem egy jó rádió és kevésbé jó rádió, hanem a rádió és minden egyéb más műsorforrás között megy a verseny, és bizony a rádió vesztésre áll (főleg, ha még a hazai folyamatok is rásegítenek). Egy z-generációs hallgató már régen nem a rádióban keresi a kedvenc dalait, hanem az interneten. A rádió lassú, egysíkú, sekélyes neki, nincs szabadsága a dalválasztásban, nem érdeklik a hírek és a propaganda, nem kell neki a műsorvezető ahhoz, hogy tudja milyen dalt hallgat, eleve frissebb információkhoz jut az internetről mint amilyet a rádió biztosít neki. Egy 30+-os műsorvezető pl. már nem is tud fejben úgy gondolkozni mint egy mai tinédzser, ha pedig nem tudja megérteni a hallgatóság igényét, akkor nem is tudja magát megértetni vele. A rádióval az a baj, hogy nem fejlődőképes, és abban amiben jó volt, már vannak jobb, gyorsabb, ingergazdagabb források. Visszatérve a kérdésedhez: igen van, ha bekapcsolod az internetet, kitárul a világ...Azt kell mondjam, hogy teljesen igazad van. Én már 40+-os vagyok, talán emiatt még igényelném a "hagyományos" rádiót. Persze nem ijedek meg az internettől sem, már tudom kezelni a számítógépet is![]()
. Komolyra fordítva a szót, otthon ez kivitelezhető. Azoban az autóban valamint a munkahelyemen finoman szólva is eléggé korlátozott a lehetőség ami az internetet illeti. A melóhelyen sajnos csak a saját keretem áll a rendelkezésre, házi net nincs. Autóban meg szintén csak az van amiért fizetek. Ha végre szerény kis hazánkban is ugyanolyan korlátok nélküli internet lesz nem horror áron, mint a nyugati országokban, és ez minden szolgáltatónál elérhető is lesz, akkor akár pl. a 4-es főúton is kedvemre hallgathatom a kocsiban az internet adta zenei világot anélkül, hogy azt figyelném meddig tart a keretem.
kukac írta: Mindig van mihez viszonyítani! Már nem egy jó rádió és kevésbé jó rádió, hanem a rádió és minden egyéb más műsorforrás között megy a verseny, és bizony a rádió vesztésre áll (főleg, ha még a hazai folyamatok is rásegítenek). Egy z-generációs hallgató már régen nem a rádióban keresi a kedvenc dalait, hanem az interneten. A rádió lassú, egysíkú, sekélyes neki, nincs szabadsága a dalválasztásban, nem érdeklik a hírek és a propaganda, nem kell neki a műsorvezető ahhoz, hogy tudja milyen dalt hallgat, eleve frissebb információkhoz jut az internetről mint amilyet a rádió biztosít neki. Egy 30+-os műsorvezető pl. már nem is tud fejben úgy gondolkozni mint egy mai tinédzser, ha pedig nem tudja megérteni a hallgatóság igényét, akkor nem is tudja magát megértetni vele. A rádióval az a baj, hogy nem fejlődőképes, és abban amiben jó volt, már vannak jobb, gyorsabb, ingergazdagabb források. Visszatérve a kérdésedhez: igen van, ha bekapcsolod az internetet, kitárul a világ...Azt kell mondjam, hogy teljesen igazad van. Én már 40+-os vagyok, talán emiatt még igényelném a "hagyományos" rádiót. Persze nem ijedek meg az internettől sem, már tudom kezelni a számítógépet is
Tomi76 írta:Mindig van mihez viszonyítani! Már nem egy jó rádió és kevésbé jó rádió, hanem a rádió és minden egyéb más műsorforrás között megy a verseny, és bizony a rádió vesztésre áll (főleg, ha még a hazai folyamatok is rásegítenek). Egy z-generációs hallgató már régen nem a rádióban keresi a kedvenc dalait, hanem az interneten. A rádió lassú, egysíkú, sekélyes neki, nincs szabadsága a dalválasztásban, nem érdeklik a hírek és a propaganda, nem kell neki a műsorvezető ahhoz, hogy tudja milyen dalt hallgat, eleve frissebb információkhoz jut az internetről mint amilyet a rádió biztosít neki. Egy 30+-os műsorvezető pl. már nem is tud fejben úgy gondolkozni mint egy mai tinédzser, ha pedig nem tudja megérteni a hallgatóság igényét, akkor nem is tudja magát megértetni vele. A rádióval az a baj, hogy nem fejlődőképes, és abban amiben jó volt, már vannak jobb, gyorsabb, ingergazdagabb források. Visszatérve a kérdésedhez: igen van, ha bekapcsolod az internetet, kitárul a világ...kukac írta:És mi lenne a megfelelő viszonyítási alap? Van egyáltalán mihez viszonyítani?Dani írta:Persze, ha viszonyítani kell, mindig van lejjebb..
Azért a Petőfinél jobb a Rádió1. De nyilván lehetne jobb is a zene napközben, ahogy irtam is lentebb.
kukac írta:És mi lenne a megfelelő viszonyítási alap? Van egyáltalán mihez viszonyítani?Dani írta:Persze, ha viszonyítani kell, mindig van lejjebb..
Azért a Petőfinél jobb a Rádió1. De nyilván lehetne jobb is a zene napközben, ahogy irtam is lentebb.