RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#170151  Szerző: Kovi02

oldman írta:Hitvány, ami helyi tartalomként a hálózatos frekiken megy. Érdektelen, sok esetben hasztalan az egész. A műsorvezetők zenét konferálgatnak. Helyi közlekedés nincs, és hiába küldöm be a központi számra, ott sem mondják el sokszor. Nincs semmi értelme ennek. A tulajok, meg a helyi politikai erők le lettek nyugtatva, hogy elmondhatod amit akarsz, de lássuk be lókukit sem ér az egész. A Médiatanács is elégedett. Ekkora rádió, ennyi lehetőséggel, pénzzel, miért engedi ezt meg magának?!
Mondjuk be kell látnunk, hogy sok esetben az előadók kimondása is kihívás sok műsorvezető számára.
A múlt szombaton Attis közölte, hogy milyen jó idő van, süt a nap, vigyázzunk az UV sugárzással. Közben 23 fok volt és jégeső esett. Nyilván nem aznap készült a műsor. Nem hibáztatom, mert 7/7-ben nem lehet hiba nélkül dolgozni.
Ozone FM-nél is sűrűn fordultak elő ilyenek az ex. Alisca frekiken.
(OFF? ott olyan is volt,hogy ugyanazt a megszólalást hallottam ugyanabban az időpontban 1 héttel később)
Mondjuk, ha ennyi pénz van a rádió mögött,akkor megtölthetnék a helyi műsoridőt tényleges tartalommal.
 #170150  Szerző: oldman

Sakál írta:
oldman írta:Hitvány, ami helyi tartalomként a hálózatos frekiken megy. Érdektelen, sok esetben hasztalan az egész. A műsorvezetők zenét konferálgatnak. Helyi közlekedés nincs, és hiába küldöm be a központi számra, ott sem mondják el sokszor. Nincs semmi értelme ennek. A tulajok, meg a helyi politikai erők le lettek nyugtatva, hogy elmondhatod amit akarsz, de lássuk be lókukit sem ér az egész. A Médiatanács is elégedett. Ekkora rádió, ennyi lehetőséggel, pénzzel, miért engedi ezt meg magának?!
Mondjuk be kell látnunk, hogy sok esetben az előadók kimondása is kihívás sok műsorvezető számára.
A múlt szombaton Attis közölte, hogy milyen jó idő van, süt a nap, vigyázzunk az UV sugárzással. Közben 23 fok volt és jégeső esett. Nyilván nem aznap készült a műsor. Nem hibáztatom, mert 7/7-ben nem lehet hiba nélkül dolgozni.
Ez pontosan így van. De mi mást vártál? 2012 előtt is ugyanígy volt.
Most talán jobb helyzetben vannak. Meg 2012-ben, még sok helyen volt plusz helyi rádió ott, ahol most csak ők vannak már.
 #170149  Szerző: Sakál

Ez pontosan így van. De mi mást vártál? 2012 előtt is ugyanígy volt.
 #170148  Szerző: mikrofonos

Ezt a helyzetet előre lehetett sejteni, vagy tudni. És gondolom nem az a lényeg, hogy milyen a helyi tartalom, hanem hogy milyen a központilag összeállított.
 #170147  Szerző: oldman

Hitvány, ami helyi tartalomként a hálózatos frekiken megy. Érdektelen, sok esetben hasztalan az egész. A műsorvezetők zenét konferálgatnak. Helyi közlekedés nincs, és hiába küldöm be a központi számra, ott sem mondják el sokszor. Nincs semmi értelme ennek. A tulajok, meg a helyi politikai erők le lettek nyugtatva, hogy elmondhatod amit akarsz, de lássuk be lókukit sem ér az egész. A Médiatanács is elégedett. Ekkora rádió, ennyi lehetőséggel, pénzzel, miért engedi ezt meg magának?!
 #170122  Szerző: Kovi02

Csongii írta:Ez a villányinak a helye, ha meg nem változtatták közben, de azt nem hiszem:
https://www.google.hu/maps/@45.8678694, ... a=!3m1!1e3 Egy kutyaól kinézetű dobozban vannak a cuccok.
Értem,köszi. Láttam a tornyot,és ha jól emlékszem,volt rajta antenna. (a telefontornyon a város északi részén is hasonló antennát láttam,és Villánykövesden szinte erősebb volt,mint Villányban,azért gondoltam arra.
 #170119  Szerző: Kovi02

A 93,8 nagyot szól,Pécsen is jön valamennyire,sőt itt is jön gyengén.
Az vele a probléma,hogy mellette van a 93,9 MR 2 és a 93,7 BH 1 ,azok Baranya megyében igen jól jönnek,és zavarossá teszik a tiszta vételt is.
(olyan mint itt a 89,5 Music FM -> RDS+ST az összes többi nagyadó az autórádión a Széchenyi-hegyről,mégis a 89,4 MR 2 és a 89,6 SZMR a közel azonos térerővel annyira zavarják,hogy hallgathatatlan)
A 100,9 adótelephelye pedig nem a kilátóhoz közeli egyik telefontornyon van? Legalábbis nekem úgy tűnt,onnan megy. Azt,hogy Siklóson nem jön,azt hirtelen nem értettem,hisz 15km -> 100W úgy gondoltam hogy RDS+ST lesz,de a domborzat nem gondoltam,hogy ennyire befolyásolja a vételt.(hiába,mégis ritkán rádiózom dombos-hegyes tájakon ;) )
Ami érdekes volt,hogy Siklósról északi irányba indulva újra RDS+ST jött a villányi freki,míg,mint írtam a pécsi valami nagyon gyenge,kb. a városhatárban állt meg rajta a seeker,néhol még a városban is zajos volt. Feltehetnék a város északi részére,így ez csak városi freki,azon kívül meg autóban hallgatva meg nem biztos hogy hallgatható lesz,a hegyek között általában jön a 94,3/93,8/100,9 valamelyike,de váltakozva,az AF nem biztos hogy váltogatni fog,a 100,9 (és szerintem a 90,6) is eltérő PI-kóddal megy,nem B417 hanem B465.
 #170102  Szerző: Csongii

Kovi02 írta: 93,8 - nem igazán jó a freki, 93,7 BH1 / RTV 93,9 MR2 nyomkodja sűrűn,Pécset elhagyva mindkét irányban már szól,keletnek Csávolyig tiszta,de ha az írt adók felerősödnek,nyomkodják
100,9 - a legjobb freki,az egész megyében szól,V polár,a város északi felén van az adó egy telefontornyon egy dipól kelet felé,ahogy láttam(lefotózni sajnos nem sikerült,nem látszik semmi a képeken. :( )
A domborzati adottságok miatt kb. az egész 6-os úton szól,Pécsen RDS-sel vettem,a kis teljesítmény miatt Mohácson nem szól,de ami érdekes,Siklós felé már a városhatár után 3km-mel alig szól,Siklóson meg akár ki is lehetne osztani a frekit,olyan üres. RDS_ID: RADIO_1_ VILLANY_ 100_9___ PI_ID: B465
(a 90,6 és a 100,9 a helyi műsor)
Mi a baj a 93,8-al? Érdekes módon, amikor jól be volt állítva, akkor szépen szórta meg a környéket, nem tudta elnyomni semmi más, sőt.
A 100,9-nek az antennája meg Villány nyugati részében van, olyan helyen, ahol a hegy kitakarja Sikós felé, így nem véletlenül nem szól arra már Nagyharsányban sem. Ezért van az, hogy amikor még Tenkes Rádió volt, akkor Beremenden keresztül lőtték át oda a jelet, mert közvetlenül nem látott oda Siklósról semmi, és egyszerűbb volt mikroval megoldani.
 #170087  Szerző: noartist

Rég hallottam olyan pihent buliajánlót, mint a Hekkes Rozis. :D
  • 1
  • 659
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 1021