RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#170000  Szerző: Kovi02

Nemrég voltam Villányban ,az R1 adójától 500m-re szálltam meg,így jól jött,de nézegettem Baranyában a helyi frekijeit az R1-nek.
90,6 - déli irányból kb. a városhatárnál lesz tiszta,fojtva van arrafelé,északi irányban pedig Pécsváradnál még szól,azután nem igazán.
( feltehetnék a Misinára,vagy a város északi felére,mert így lényegében bármilyen déli terjedés elnyomhatná) RDS PS: RADIO_1_ _PECS___ 90,6____
99,4 - megy egyáltalán? nézegettem,de foltokban se fogtam Pécs környékén,pedig a komlói Mária még Siklóson is szólt gyengén
93,8 - nem igazán jó a freki, 93,7 BH1 / RTV 93,9 MR2 nyomkodja sűrűn,Pécset elhagyva mindkét irányban már szól,keletnek Csávolyig tiszta,de ha az írt adók felerősödnek,nyomkodják
100,9 - a legjobb freki,az egész megyében szól,V polár,a város északi felén van az adó egy telefontornyon egy dipól kelet felé,ahogy láttam(lefotózni sajnos nem sikerült,nem látszik semmi a képeken. :( )
A domborzati adottságok miatt kb. az egész 6-os úton szól,Pécsen RDS-sel vettem,a kis teljesítmény miatt Mohácson nem szól,de ami érdekes,Siklós felé már a városhatár után 3km-mel alig szól,Siklóson meg akár ki is lehetne osztani a frekit,olyan üres. RDS_ID: RADIO_1_ VILLANY_ 100_9___ PI_ID: B465
(a 90,6 és a 100,9 a helyi műsor)
Ahogy néztem,az egész megyében lehet tisztán fogni,de a villányi freki nélkül csak Pécsnek meg Mohácsnak szólna,autóban sok a sistergés,ha egyeznének a PI kódok,talán jó lenne nem kapcsolgatni a 93,8 / 90,6 100,9 között.
A 90,6 felmehetne a Misinára vagy a város egyik magasabb részére. (most így olyan mint Bp.-en a 89,5 és a 96,8 közötti vételkörzet különbség)

Próbáltam nem DX szempontból nézni,a Disco's Hitet próbáltam esténként,de ilyenek szóltak:
Ed Sheeran - Shape Of You
Clean Bandit - Rockabye
Clean Bandit - Symphony
The Weeknd - I Feel It Coming

ezután átnyomtam az Otvorenire,mert ezeket napközbeni rotációban még meghallgatom,de egy esti mixben azonnal elkapcsolom,talán ha remixeket játszottak volna. :(
 #169995  Szerző: noartist

A Balatonról hazafelé, autópályán végig szépen, tisztán jött, alig sistergett néha, és a váltások sem tűntek fel (néha rá is néztünk, hogy ez már melyik frekvencia).
Pestről Kecskemét felé sajnos hamar végetért a 96.4, tényleg elég komolytalan, hogy a központi freki ilyen gyenge.
 #169985  Szerző: RadioFan

robert11 írta:Akkor mondhatjuk hogy az m3as autópályán egészen Nyíregyházáig lehet hallgatni a rádió1et?
Egy átlagos autórádióval is igen. Nekem a 100.4 is be szokott segíteni.
 #169983  Szerző: troll

kukac írta:
troll írta:
kukac írta:Érdekes, hogy kb mindenkinek mást jelent az "igazi mai sláger", de senki nem gondolja úgy, hogy azt a rádió1 nyújtaná neki... :oops:
Ezért is hallgatják olyan kib... kevesen.

(Mondatom ironikus felhangokat tartalmazott)
Ha egy rádió hallgatottsága és a szlogenjének valóságtartalma korrelálna, akkor gyaníthatóan nem nagyon lenne mit szerepeltetni a mérési grafikonokon. A rádió1 hallgatottságáról egyébként még mindig nem láttunk adatokat (még mielőtt a radiosite-on is megjelent grafikonokra utalnál: nem, a Reach% az nem a hallgatottságot jelenti)... ;)
Jó.
 #169979  Szerző: kukac

troll írta:
kukac írta:Érdekes, hogy kb mindenkinek mást jelent az "igazi mai sláger", de senki nem gondolja úgy, hogy azt a rádió1 nyújtaná neki... :oops:

Ha egy rádió hallgatottsága és a szlogenjének valóságtartalma korrelálna, akkor gyaníthatóan nem nagyon lenne mit szerepeltetni a mérési grafikonokon. A rádió1 hallgatottságáról egyébként még mindig nem láttunk adatokat (még mielőtt a radiosite-on is megjelent grafikonokra utalnál: nem, a Reach% az nem a hallgatottságot jelenti)... ;)
 #169978  Szerző: troll

#169977  Szerző: mlaszlo

LewyDee írta: Szerintem ez abszolút vevőfüggő. Ha a 96.4 gyengélkedik neked akkor valószínű, hogy a 90.4 is fog. Tegnapelőtt voltam a Velencei-tónál s nekem a 96.4 zajmentesen végig szólt. Viszont hozzáteszem, hogy a fehérvári 103.8 is jött a Sláger alatt, de annak a hangja valami siralmas volt, alig voltak magasak. Balaton felé autózva az autórádiómon simán összeér a 96.4 és a 105.7 így a silány 103.8 ki is hagyható :)
Ha az autópályán mentél, akkor ott viszonylag jön végig a 96.4, de ha letérsz az autópályáról akár Törökbálint-Érd felé, akár Budaörs-Budakeszi-Biatorbágy felé, akkor már gyengélkedik a 96.4 és átlag vevővel már nem is nagyon jön, csak szabadtéren, de ott sem tisztán.
 #169975  Szerző: kukac

Érdekes, hogy kb mindenkinek mást jelent az "igazi mai sláger", de senki nem gondolja úgy, hogy azt a rádió1 nyújtaná neki... :oops:
 #169972  Szerző: troll

LG írta:A zenei kínálatból a következő zenék hol vannak?

Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This
Alice Merton - No Roots
Blanche - Citylights
Alma - Chasing highs
Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back
Lady Gaga - The Cure

Ja ezúton várom troll reakcióját is, hogy "nem a formátumba való" zenékről van szó
Elég nekem a tény, hogy szerinted odavaló.
A láncdohányosok dalát hallottam már mixben.
 #169970  Szerző: Gr3g0ry

Marcii írta:Meg kéne már húzni azt a bizonyos határvonalat arra vonatkozólag,hogy mi számít igazi mai slágernek.Mert csak nézek fapofával amikor egy 25 másodpereces szignálban azt ecsetelik hogy náluk csak igazi mai sláger megy,majd leadják Lady Gagától a Poker Face-t.
Inkább legyenek régebbi zenék is, mint hogy a maiakat unalomig lejátszák....
  • 1
  • 660
  • 661
  • 662
  • 663
  • 664
  • 1021