RADIOSITE Fórum

• Közösségi közlekedés

#115912  Szerző: djlacee

Ez a FUTÁR dolog biztos stabilabb azért, mint amiket nálunk szereltek be, és ahogy látom, képes kisbetűket is írni FOKGYEMre, ami nálunk elképzelhetetlen. ERZS.KORHAZ, CSENGERY U.NYOMDA, JEREVAN LTP. stb... ja, és ékezet sincs, legalábbis oldalt.
 #115904  Szerző: krisz83

mlaszlo írta: 400-as családban már van olyan, amelyik megkapta a Futárt?
Igazából nem a generációval van probléma, mert a Fok-gyem egységes volt mindegyikben, maximum a kijelző méretében van eltérés, de ezt meg egy buszon is lehetett volna tesztelni valamelyik garázsban.

Nem 27, hanem 47 buszt fog felemészteni a két buszcsalád (júniustól 20, majd júliustól 27), tulajdonképpen akkor ezzel a csuklósok el is fogynak szerintem.
Van. Az 54-es buszon már utaztam olyannal. Elől, oldalt szépen írta a végállomást, bár kisebb méretben, mint előtte, de azért olvasható, és a megállókat is mondta szépen.
Igen, de valamiért a BKV-nak a 200-as családba utólag betelepített Fok-gyem soha nem működött rendesen. Talán az első pár hónapban.
Az a 47, szerintem 27. Egyrészt nincs ott a szövegben, hogy további 27, másrészt 25-25-25-ös leosztásban állnak forgalomba 3 hónapon keresztül.
 #115879  Szerző: mlaszlo

krisz83 írta: Az új Merciken, és az Ikarus 400-as családon nagyjából rendben működik. Zömmel az Ikarus 200-as család tipusait nem nagyon bírja. Ez van ha két generáció találkozik. :-)
Más:
Az átszervezett 7-es, 33-as család pozitív hozadéka, hogy kapnak a vonalak 27 DB új Merci buszt is. :-)
http://www.bkk.hu/2013/05/7-es-buszcsalad-atszervezes/
400-as családban már van olyan, amelyik megkapta a Futárt?
Igazából nem a generációval van probléma, mert a Fok-gyem egységes volt mindegyikben, maximum a kijelző méretében van eltérés, de ezt meg egy buszon is lehetett volna tesztelni valamelyik garázsban.

Nem 27, hanem 47 buszt fog felemészteni a két buszcsalád (júniustól 20, majd júliustól 27), tulajdonképpen akkor ezzel a csuklósok el is fogynak szerintem.
 #115839  Szerző: krisz83

mlaszlo írta:Tudom, tesztüzem van, de ilyen színvonalon szerintem még tesztre se lett volna szabad kiadni a Futárt:
http://www.hir24.hu/belfold/2013/05/17/ ... kv%281%29/

Más járatokon is érdekesek a végállomási kiírások:
173E-n "'173EKele", másik irányba "173EÚjp"
148-ason "148 Cs/Ssári rév"
Az új Merciken, és az Ikarus 400-as családon nagyjából rendben működik. Zömmel az Ikarus 200-as család tipusait nem nagyon bírja. Ez van ha két generáció találkozik. :-)
Más:
Az átszervezett 7-es, 33-as család pozitív hozadéka, hogy kapnak a vonalak 27 DB új Merci buszt is. :-)
http://www.bkk.hu/2013/05/7-es-buszcsalad-atszervezes/
 #115546  Szerző: mlaszlo

krisz83 írta: Továbbá a 7A teljesen felesleges napközben és hétvégén. Elég lenne reggel és délután a csúcsban.
A 7A-ra szükség van. Önmagában Albertfalva és Újpalota alapjárat tekintetében nem igényel sűrű követést, viszont a Bornemissza tér és a Bosnyák tér között már kevés lenne a 8-12 perces követés, oda mindenképpen kell a sűrítés. Gellért tér, Astoria, Uránia, Kazinczy utca, Dózsa György út, mind mind forgalmas megálló, amiknél csak az alapjárat áll meg.
 #115516  Szerző: tomee87

Küldjük oda Budapestre Miskolcról a pénzt, hogy a BKV rendben legyen... :)

Eközben Miskolcon:

A Cementipari elágazásnál menet közben kifogyott a városi busz üzemanyaga! Ismerőseim szerint tegnap előtt is történt hasonló eset a város más pontján, szintén MVK-s busszal. Már üzemanyagra sincsen pénz?” – kérdezte egyik olvasónk az MVK Zrt.-t.

http://www.boon.hu/a-szuro-%E2%80%9Efog ... on/2268809
 #115507  Szerző: krisz83

mlaszlo írta: Pozitív fejlesztés, csak a hangolások nem tudom mennyire fognak megvalósulni a gyakorlatban
Talán a futár majd javít a dolgon, ha végre működni fog rendesen.
A kettébontott 7E-t én sem értem, felesleges lépés volt. Ráadásul meg fogja kavarni a sofőröket is.
Továbbá a 7A teljesen felesleges napközben és hétvégén. Elég lenne reggel és délután a csúcsban.
Főleg hogy a XXII.-ker. felől alig lesz átszálló utas.
A jelenlegi 33E és a 233E ugyan olyan érzékeny vonal. Talán sikerül rendesen összelőni Őket.
Kell is a 133E, mert a város felé sokan vannak a 233E-n reggelente. Én már csak a Gellért tér után látom, de ott mindig tömött a város felé.
A hírek szerint a 15-115-133 csalás is nagy átalakítás előtt áll (véleményem szerint egész napos 115 lesz), úgyhogy az egyezés nem lesz hosszútávú.
 #115493  Szerző: mlaszlo

asimov írta:"Átalakítják a piros hetes buszjáratot"
http://www.origo.hu/itthon/20130514-val ... endje.html
Pozitív fejlesztés, csak a hangolások nem tudom mennyire fognak megvalósulni a gyakorlatban, ugyanis ez elég gyenge pontja a budapesti tömegközlekedésnek. Most is elvileg hangoltan kellene járnia a 7E-173E-nek és a 7-173-asnak, de gyakorlatilag az esetek többségében párban járnak. Az alapjáratnál nem is látszik, hogy egymáshoz hangolnák, mert napközben szinte mindig odaér Albertfalváról a 7-es a Bornemissza térre és rá rögtön vagy egy perc múlva indítják is a 173-ast, így Kelenföld központhoz már együtt érkeznek, aztán 7-8 percig nem jön semmi.
Amit nem értek, hogy a gyorsjáratot miért volt jó szétbontani? Nem lenne egyszerűbb ha csak 7E lenne és az megállna mind a két megállóban, az Apolló utcánál és a Róna utcánál is?
A 133E és a 233E közös követése is kérdéses lesz a belváros felé, külön vonalról érkeznek a Camponához, ahonnan együtt mennek tovább, de a 133E elég zavarérzékeny, főleg a Kelenföld-Érd közötti vasútvonal építési munkái miatt.
Érdekes, hogy a számozás most nem számít, pár éve mindent át kellett számozni, mert hogy ugyanazt a számot eltérő vonalak nem használhatják, ehhez képest most ott lesz a 133-as a Lehel tér és az Árpád híd között és ott lesz a 133E a Bosnyák tér és Nagytétény között :)
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 219