RADIOSITE Fórum

• Politika

#171662  Szerző: noartist

Értem az álláspontodat, de a múltbéli, súlyos bűnök (kijelentések, elképzelések) nem múlnak el nyomtalanul. Kormányt kell(ene) váltani, ebben egyetértünk, de ha most a Munkáspártnak (ami sajnos mai napig létezik) lenne esélye erre, akkor rájuk szavaznál?
 #171661  Szerző: altermanus

asr27 írta: Félre kell tenni azt, hogy "mi van akkor, ha ugyanolyanok lesznek, mint a fidesz" nem, nem lesznek olyanok. Arra kell szavazni, akinek a legnagyobb esélye van leváltani a fidesz maffiát!
Szerintem nézz utána, mi az amit csinálnak a jobbikos országgyűlési képviselők, akár kormányközeli, vagy ellenzéki médiában
 #171660  Szerző: asr27

noartist írta:
asr27 írta:
noartist írta:Tényleg az a legnagyobb baj velük, hogy tudjuk, honnan indultak. Rendkívül bizonytalan, mi történne, ha hatalomra kerülnének.
Itt a válasz! Hallgasd végig és ne nyomd ki az első perc után!
https://www.facebook.com/vonagabor/vide ... 832699623/
Megnéztem, de az én kérdésemre hol van a válasz? Ez egy kampánybeszéd, ilyen lélekre ható, meggyőző (bár nem számomra) szöveget már fideszes szájából is hallottam.

Én arra próbáltam kilyukadni, hogy ciki lesz, ha hatalomra kerülve ők is elindulnak a Fidesz jelenlegi irányvonalán. Mert tapasztalatuk EU-s zászló égetésben, stb. nekik már van. Mi a valós garancia arra, hogy -kihasználva a lehetőséget- nem térnek vissza oda, ahonnan indultak? Emlékezzünk csak vissza: mi volt 2010-től a cukisodásig?

Nagyon jól hangzott 2009/10-ben a Fidesz összes kijelentése is - akkor hasonlóan ők voltak a remény, és a választásokat követő egy hónapig örült is mindenki. Csak gyorsan elkezdték keresni a szögeket a koporsóhoz, amiben a demokrácia nyugszik. Ma már engedik le a földbe.
Félre kell tenni azt, hogy "mi van akkor, ha ugyanolyanok lesznek, mint a fidesz" nem, nem lesznek olyanok. Arra kell szavazni, akinek a legnagyobb esélye van leváltani a fidesz maffiát!
 #171652  Szerző: noartist

asr27 írta:
noartist írta:Tényleg az a legnagyobb baj velük, hogy tudjuk, honnan indultak. Rendkívül bizonytalan, mi történne, ha hatalomra kerülnének.
Megnéztem, de az én kérdésemre hol van a válasz? Ez egy kampánybeszéd, ilyen lélekre ható, meggyőző (bár nem számomra) szöveget már fideszes szájából is hallottam.

Én arra próbáltam kilyukadni, hogy ciki lesz, ha hatalomra kerülve ők is elindulnak a Fidesz jelenlegi irányvonalán. Mert tapasztalatuk EU-s zászló égetésben, stb. nekik már van. Mi a valós garancia arra, hogy -kihasználva a lehetőséget- nem térnek vissza oda, ahonnan indultak? Emlékezzünk csak vissza: mi volt 2010-től a cukisodásig?

Nagyon jól hangzott 2009/10-ben a Fidesz összes kijelentése is - akkor hasonlóan ők voltak a remény, és a választásokat követő egy hónapig örült is mindenki. Csak gyorsan elkezdték keresni a szögeket a koporsóhoz, amiben a demokrácia nyugszik. Ma már engedik le a földbe.
 #171648  Szerző: altermanus

asr27 írta:
Gyurii írta:Jajj a vidék.. :D

Én is ott lakom, szüleim falun és jobban élnek mint a bp-iek, mert dolgoznak, nem vettek fel hitelt inkább a földön aludtak hónapokig. Nem isszák, verik el mint a legtöbb falusi csoze aki csak sírni tud. Sőt a legtöbbnek ennyi elég, hisz baszik rajta változtatni, hogy leszokjon a cigiről, spóroljon, és élne egy polgári életet...
A csoze az is marad bárki lesz hatalmon.. :)

Ahogy olvasom semmi más alternatíva sincs.. Sőt látom egyet sem értetek....
Na jólvan ám.. megint egy megmondóember. Persze ennyi idősen még én is hasonlóképpen gondoltam, 2011-ig fidesz szimpatizáns voltam! Mára már rájöttem, nem így van, ahogy te írod. Tipikus magyar gondolkodás. "jó ez nekünk, úgysem lesz jobb akár ki lesz hatalmon"
Szó sincs itt ivászatról, meg dohányzásról. Itt azok a problémák, amiket leírtam előbb.
Gyurii a vidéki emberre gondolt aki havi 54 ezer forintból és 1 doboz/nap a cigiadagja, viszont inni nem tud, mert vagy ez vagy az...
 #171645  Szerző: asr27

#171643  Szerző: asr27

Gyurii írta:Jajj a vidék.. :D

Én is ott lakom, szüleim falun és jobban élnek mint a bp-iek, mert dolgoznak, nem vettek fel hitelt inkább a földön aludtak hónapokig. Nem isszák, verik el mint a legtöbb falusi csoze aki csak sírni tud. Sőt a legtöbbnek ennyi elég, hisz baszik rajta változtatni, hogy leszokjon a cigiről, spóroljon, és élne egy polgári életet...

Na jólvan ám.. megint egy megmondóember. Persze ennyi idősen még én is hasonlóképpen gondoltam, 2011-ig fidesz szimpatizáns voltam! Mára már rájöttem, nem így van, ahogy te írod. Tipikus magyar gondolkodás. "jó ez nekünk, úgysem lesz jobb akár ki lesz hatalmon"
Szó sincs itt ivászatról, meg dohányzásról. Itt azok a problémák, amiket leírtam előbb.
 #171642  Szerző: Gyurii

Jajj a vidék.. :D

#171641  Szerző: noartist

Tényleg az a legnagyobb baj velük, hogy tudjuk, honnan indultak. Rendkívül bizonytalan, mi történne, ha hatalomra kerülnének.
 #171640  Szerző: asr27

altermanus írta:
asr27 írta:
altermanus írta: Jobbikot nem, mert 180°-os fordulatot váltott és ha megválasztanánk akkor olyan lenne mint a fidesz.
Ez szerintem óriási baromság! Azért egy Vona, fényévekkel jobb, mint egy o.v.
Programjuk is van, ami azért látszik, hogy eléggé kidolgozott.
Ha pedig ugyanazt csinálják, mint most a fityesz, akkor úgyis el lesznek zavarva.
Hát a Béruniójukkal elmehetnek a francba, mert ha azt bevezetik 4 év alatt, akkor megeszem a kalapomat...
Egészségüggyel mi lesz?
Oktatás? Ne csináld már...
Nem a bérunióra gondoltam. Egyébként ők sem mondták, hogy 4 év alatt olyan magasak lennének a bérek, mint Nyugaton, de legalább elindulna valami.
Bocs, te nem ismered a Jobbik programját. Nézz utána, ha érdekel. Van megoldásuk az oktatásra és az egészségügyi problémákra is.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 517