RADIOSITE Fórum

• Helikon Rádió - Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely

#92583  Szerző: szucsa

Bocs', gyorsan változnak a dolgok! Márcus 1-én 7 órakor megkezdte sugárzását a Helikon Rádió Egerszeg a 95.8 -on.
Önálló a Helikon Rádiótól független adás, jelenleg az ex Kanizsa rádiós Péter Árpád műsorvezetésével. Hírek: Helikon Krónika.
Honlapjuk elérhetésük nincs és most még nem is mondták be.
 #92581  Szerző: szucsa

MA 00:00-kor elindult a tényleges műsorszolgáltatás a zalaegerszegi 95.8 Mhz-es frekvencián! A Helikon rádió adása hallható keszthelyi stúdióból. Még nem sikerült a három adót egy időben meghallgatnom, így nem tudom mennyi az időeltolódás az egyes lokális adók sugárzásában.
 #92580  Szerző: szucsa

Sziasztok!
Én most regisztráltam éss zeretném megkérdezni, mióta van moduláció nélküli vivő sugárzás Zalaegerszegen a 95,8-on?
Esetleg tudja valaki, hol van a városban az adó és mi lehet az adóengedélyben?
Én Nagykanizsáról Zalaegerszeg felé autózva vettem észre a baki tetőn, hogy a 95,6-ról az rds átnyomta 95,8-ra, ahol csak vívő hallható. Nem tudom mennyi ideig tarthat a moduláció nélküli "helyfoglalás", amit a mérések befelyezéséig szoktak folytatni.
Egyébként Zeg. Andráshida térségében már be-be reccsent a Neo és felválltva egy-egy horvát és osztrák adó.
Nyugati irányban a 76-os úton Hegyhátsál térségéig hallgatható.
Biztos nem lesz, olyan erős, mint a kanizsai 95,6 , ami Zegen több helyen is jó minőségben volt hallgatható.
A kanizsai víztorony tetején a 2. frekvenciára jól sikerűlt a főggőleges polarizációjú körsugárzó a bele pumpált 100 wattal. (az 1. frekvencia nagyon zavart volt és a vizszintes polarizáció sem kedvezett a 4 yagi meg katasztrofálisan rosszul muzsikált 4 irányban sugározva)
Megjegyzem a keszthelyi adó az egyetem kollégiumának a tetején is elég szép besugárzást bíztositt. Ott, ha jól láttam egy kollineár 6 dBi-s antenna van szintén függőleges polarizációval.
 #92333  Szerző: Zoey

"A Médiatanács - az Mttv. 182. § j) pontjában biztosított feladat- és hatáskörében eljárva - az előterjesztés mellékleteként csatolt hatósági szerződésmódosítás elfogadásával hozzájárul a Rádió Zala Egyszemélyes Kft. (Zalaegerszeg 95,8 MHz) állandó megnevezésének „Zala Rádió”-ról „Helikon Rádió Egerszeg”-re történő módosításához a médiaszolgáltató kérelmében foglaltak szerint."

Ezt viszont nem értem:
"A Médiatanács a Helikon Rádió Kft. (Nagykanizsa 95,6 MHz + Keszthely 99,4 MHz) és a Rádió Zala Egyszemélyes Kft. (Zalaegerszeg 95,8 MHz) által benyújtott, médiaszolgáltatási jogosultságaik vételkörzet-bővítésére irányuló hatósági eljárást a kérelem ügyfelek általi visszavonására tekintettel a Ket. 31. § (1) bekezdés c) pontja alapján megszünteti."

Megy amúgy az egerszegi frekvencia?
 #87910  Szerző: csadam

FLaci81 írta:
admin írta:
FLaci81 írta:A 99.4 MHz-en Zalaegerszegen a Vizslaparki úti parkolóban autóból sikerült befognom ezt a rádiót, RDS nem volt, sztereóban jött tűrhető minőségben.
És a 95.8 jelenleg megy?
Nem megy a 95.8 , valami külföldi szól helyette ugyanazon a frekin gyengén.
Radio Niederösterreich (Semmering/Sonnenwendstein)
 #87909  Szerző: FLaci81

admin írta:
FLaci81 írta:A 99.4 MHz-en Zalaegerszegen a Vizslaparki úti parkolóban autóból sikerült befognom ezt a rádiót, RDS nem volt, sztereóban jött tűrhető minőségben.
És a 95.8 jelenleg megy?
Nem megy a 95.8 , valami külföldi szól helyette ugyanazon a frekin gyengén.
 #87906  Szerző: markfelt

És a 95.8 jelenleg megy?
 #87905  Szerző: FLaci81

A 99.4 MHz-en Zalaegerszegen a Vizslaparki úti parkolóban autóból sikerült befognom ezt a rádiót, RDS nem volt, sztereóban jött tűrhető minőségben.
 #87709  Szerző: laczfy

Pontosan így van. Habár nem tudom, hogy a Helikon mindig is ilyen igénytelen volt-e, vagy nem, mert azt régen sosem hallgattam, még akkor sem, ha a Balatonon jártam, de durva a különbség a (régi) Kanizsa és a Helikon között. De amíg van hirdető, nem kell foglalkozni ilyen apróságokkal :D
 #87704  Szerző: greg

Mióta Herendi eljött onnan, és a régi csapat tagjai is szétszéledtek, a rádió szintje tetemesen leromlott. Több jelentkező, szakember is jelentkezett, hogy helyre rázza a dolgokat, de itt nem a minőség, csak a reklámok száma fontos... Anno hogy utáltam a Rumli, Csúzli műsorokat, hogy milyen idióta nevük van, most pedig visszasírom azt a korszakot!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17