RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#167399  Szerző: Wolfman

andit írta:
Wolfman írta:
asr27 írta:Én úgy gondolom, teljes pénzkidobás a fenntartása, alig mérhető a hallgatottsága, nincs értelme fenntartani.
Lehetne a helyén akár egy országos kereskedelmi zenés rádió is. Bartók plusz a Dankó? Minek mindkettő országosan FM-en? Még egyik is sok lenne egy ekkora országban!
Abban egyetértek Szabolccsal, hogy fontos fenntartani egy komolyzenei-kulturális rádiót, plusz nem gondolom, hogy akkora költségeket felemésztene a működése. Viszont úgy gondolom, hogy (amennyiben beindul az országos DAB+-hálózat) mindenképpen DAB+-on lenne a helye (akárcsak a környező országokban). A Dankó pedig teljesen felesleges FM-re.
A DAB+ meg jo ideig nem lesz itthon alternativa, sokkal inkabb azon kellene elgondolkodni,h a helyi radiok miert nem tudtak az elmult 10en sok evben annyira megerosodni,hogy ellen tudjanak allni barmilyen "kedves megkeresesnek".
Valami itt nagyon elcsuszott tulajdonosi oldalon...
Ez pl. a pécsi Rádió 1 esetében meglepő volt, mert őket elég erősnek gondoltam.
 #167398  Szerző: andit

Wolfman írta:
asr27 írta:Én úgy gondolom, teljes pénzkidobás a fenntartása, alig mérhető a hallgatottsága, nincs értelme fenntartani.
Lehetne a helyén akár egy országos kereskedelmi zenés rádió is. Bartók plusz a Dankó? Minek mindkettő országosan FM-en? Még egyik is sok lenne egy ekkora országban!
Abban egyetértek Szabolccsal, hogy fontos fenntartani egy komolyzenei-kulturális rádiót, plusz nem gondolom, hogy akkora költségeket felemésztene a működése. Viszont úgy gondolom, hogy (amennyiben beindul az országos DAB+-hálózat) mindenképpen DAB+-on lenne a helye (akárcsak a környező országokban). A Dankó pedig teljesen felesleges FM-re.
A DAB+ meg jo ideig nem lesz itthon alternativa, sokkal inkabb azon kellene elgondolkodni,h a helyi radiok miert nem tudtak az elmult 10en sok evben annyira megerosodni,hogy ellen tudjanak allni barmilyen "kedves megkeresesnek".
Valami itt nagyon elcsuszott tulajdonosi oldalon...
 #167389  Szerző: markfelt

DRoland írta:csak azok élhetnek, akik közel vannak a nagy p betűs tűzhöz... :vomit:
Vagyis a picsához?
 #167388  Szerző: Wolfman

#167386  Szerző: andit

DRoland írta:Ez az R1 és csodás magyar rádiózás, azt hittem már nincs ennél rosszab, mint, ami sok éve folyik itthon, erre mi lesz, kinyírják a helyi rádiókat is, pff, szégyen... és szerintem is fölöslegesen foglal országos frekvencia-csomagot a Bartók meg a Dankó, egészséges verseny a rádiók között? Ugyan már... csak azok élhetnek, akik közel vannak a nagy p betűs tűzhöz... :vomit:
Azert azt se felejtsuk el, hogy radiot csinalni nagyon nem olcso, sot draga, meg akkor is, ha a mai trendek szerint a tulajdonosok tobbsege sok mindent szeret, de szakembereket fizetni, na azt nem..
A most "orommel csatlakozott" radiok egy resze teljesen eletkeptelen volt, mindenfele elkepzeles nelkul mukodott, rossz volt sokukat hallgatni. Irom ezt ugy, hogy kozuluk nagyon sok mar tobb, mint 10 eve mukodik..., ez a legnagyobb baj, hosszu evek alatt nem tudtak odaig eljutni, hogy a sajat labukon alljanak.

A masik, van orszagos frekvencia csomag, ha lenne elhatarozas a Mediatanacs reszerol, siman ki lehetne irni, az mas kerdes, hogy ki nyerne, egyaltalan, ki indulna a palyazaton. Kulfoldi szakmai befekteto messzire elkerul minket, mert kicsi a piac es a jogi kornyezet is bizonytalan.
A megmaradt helyi radioknak egyetlen utjuk van, alternativat kell kinalni es szakemberekkel dolgoztatni. tudom, az draga, dragabb, mint "droidokat" alkalmazni, de eredmenyt csak igy lehet(ne) elerni.
A megyei mereseknel azert kivancsi leszek a R1 szamaira, az februari meresnel hoztak amit az elozo halozatnal hoztak, nem is kell ennel tobb nekik, a reggel boven kitermel mindent, meg az sem kell, hogy a halozatos radiok nyerjenek... (nem nyertek soha, most sem hiszem, hogy nyernek)... :D
 #167385  Szerző: asr27

Egységes verseny? Ebben az országban? Ugyan már! Majd esetleg, ha az egész parlament fel lesz oszlatva és valódi rendszerváltás lesz, akkor talán.... Addig viszont biztosan marad az elnyomás...
 #167384  Szerző: DRoland

Ez az R1 és csodás magyar rádiózás, azt hittem már nincs ennél rosszab, mint, ami sok éve folyik itthon, erre mi lesz, kinyírják a helyi rádiókat is, pff, szégyen... és szerintem is fölöslegesen foglal országos frekvencia-csomagot a Bartók meg a Dankó, egészséges verseny a rádiók között? Ugyan már... csak azok élhetnek, akik közel vannak a nagy p betűs tűzhöz... :vomit:
 #167383  Szerző: andit

Zsolt írta:ja, amúgy tökre igazatok van a bartókkal kapcsolatban.

tudjátok mit unok én még szintén gecire? hogy megyek a városban és minden bokorban múzeum, színház, könyvtár, meg ilyen halál unalmas helyek, miközben pláza meg alig valahol! őszintén, mi értelme ilyen faszom bazilikáknak, ha a spanjaimmal utazhatunk ki a halál farkára, ha mekizni akarunk?! miféle piacgazdaság az ilyen, én tökre termelném a gdp-t az imax 3d moziban, kólázgatva, meg ilyenek, erre sehol sehol-semmi, a töküres templomokat kell kerülgetnem mindenhol! ;_;
unom már, hogy a magamfajta elnyomott kisebbségnek (fehér, európai, 18-29) soha semmi jó nem jut, mindig csak a nyugger bölcsészek járnak jól. kimondom a nyilvánvalót: dózeróljuk le a bartókot és színházakat és építsünk rá teszkót és kapitalizmust!

:lool: :lool: :lool:
 #167382  Szerző: Zsolt

ja, amúgy tökre igazatok van a bartókkal kapcsolatban.

tudjátok mit unok én még szintén gecire? hogy megyek a városban és minden bokorban múzeum, színház, könyvtár, meg ilyen halál unalmas helyek, miközben pláza meg alig valahol! őszintén, mi értelme ilyen faszom bazilikáknak, ha a spanjaimmal utazhatunk ki a halál farkára, ha mekizni akarunk?! miféle piacgazdaság az ilyen, én tökre termelném a gdp-t az imax 3d moziban, kólázgatva, meg ilyenek, erre sehol sehol-semmi, a töküres templomokat kell kerülgetnem mindenhol! ;_;
unom már, hogy a magamfajta elnyomott kisebbségnek (fehér, európai, 18-29) soha semmi jó nem jut, mindig csak a nyugger bölcsészek járnak jól. kimondom a nyilvánvalót: dózeróljuk le a bartókot és színházakat és építsünk rá teszkót és kapitalizmust!
 #167381  Szerző: andit

Ilyen "penzkidobasra" szamtalan pelda van mas orszagokban is, ez a kozszolgalat, ahol nem szempont a hallgatottsag,az mas kerdes, hogy milyen minosegu az emlitett radio...
Sokkal nagyobb bajnak erzem a Petofi vergodeset- amely bevallottan a Class Fm utani merhetetlen urt akarta betolteni-,mert azert az viccnek is rossz, hogy egy majd' 90%ban elerheto frekvencia keptelen hallgatottsagot produkalni. Szakmailag teljesen zsakutca...
A masik nagy gond, hogy a kozszolgalati radiok sorban allnak a reklamtorta elott...,de ez egy masik topic szerintem...

jol elkanyarodtunk a R1 topicban... :D

:D
  • 1
  • 716
  • 717
  • 718
  • 719
  • 720
  • 1031