RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#199666  Szerző: p0tyi

altermanus írta:
p0tyi írta: 2023.06.24. 04:09 Egyszerű: egyetlen országos kereskedelmi rádió van, a Retro Rádió. Ha lenne még 3 ilyen, akkor sem lenne mindegy, mit adnának a Petőfin....
nem értelek..., de azt tudod ugye, hogy most lábon lőtted magad...
ha a retron kívűl lenne még 3 ker rádió, ami pop musicban, top40-ben, és Hot-ban tolja, akkor már neked legyen mindegy a 4 kerrádió után, hogy egy közszolgálati (nem biztos, hogy általad nevezett) hulladékon éppen mi szól.

Visszaolvastam a hozzászólásaidat, de nem értem. de azt sem, hogy ennek az előző hozzászólásnak van-e valami értelme.

Az, hogy neked nem tetszik, na bumm, nem vagyunk egyformák.

OFF: Nekem sem tetszik az este 7 óra utáni TV adás, a nagyker TV-n, nem is nézem, helyette lekötöm az agyamat amivel engem érdekel, és nem kezdem el fikázni, hogy ez azért, vagy ezért nem jó, mert lehetne csinálni minden este 7-től tech, 8-tól tudományos, 9-tól régi kabarék, 10 órától pedig film mostani lengyel vagy spanyol film legyen amibe nem lövik agyon a főgonoszt. de sajnos a trash megy.

ON: szerintem írjanak ki 2 DAB+ hálózatot. 1 a közszolg, 2. kereskedelmi talk vagy music rádió. de ez 2030-ig nem fog megvalósulni.

Most fogja mondani Koltay Bandi, hogy ,,fogd meg a söröm"!

Azért nem olyan egetrengető ellentmondást böktél ki, de akkor a kedvedért kibontom kicsit jobban: egyetlen országos kereskedelmi rádió van és ez minden szinten nagyon kevés, így kutya kötelessége a Petőfinek a lehető legszélesebb körben fogyasztható tartalmat adnia, sőt, a Bartóknak és Dankónak is az lenne. Ez a mai közszolgálat dolga, nem pedig az idealisztikus marhaságok és a mikro csoportok ízlésének kielégítése.

Ha 4 kereskedelmi rádió lenne, akkor SEM lenne mindegy, hogy a Petőfi mit ad, de mivel a többség igénye ki lenne szolgálva, lehetne merészebb a zenei szerkesztésben... talán. Bár én inkább itt is a versenyben hiszek, és szerintem igen, a közszolgálat is versenyezhet. Sok kiváló példa van erre is.

Nekem egyébként tetszik az alter zenei világ egy része, gyakran ezeket hallgatom. De egy rádiós szakmai fórumon nem lehet olyan állítást tenni egy hozzáértő embernek, amilyeneket ti tesztek, így vélelmezem, sosem rádióztatok vagy nem merültetek bele a modern rádiózás lehetőségeibe, szakmai szempontjaiba. Ami nem baj, de ez eleve nem egy kívánságműsor, másrészt sajnos az elmúlt pár év alapján a Petőfi Rádió vezetése is elfelejtett utánajárni, milyen is a működőképes rádió a mostani évtizedben.

Nem véletlenül veszített el több mint egymillió napi hallgatót, heti szinten meg még többet. Ez brutális zuhanás, és pont azon okok vezettek oda, amiket ti is írtok: "legyen ilyen, legyen olyan, jaj de jó volt, amikor altert adott, adjon több friss zenét, diszkózzunk a nyáron, stb." Tehát a hozzá nem értés, laikus idealizmus, majd pedig a pánikszerű kapkodás miatt. Nekik viszont nincs mentségük, mert ez lett volna a dolguk.

A többire most nem reagálnék, elfáradtam ebben, mindenesetre mondom a másik kollégának is, aki most ki is derült, hogy életében nem hallgatta a Bartók, a Jazzy meg a Dankó Rádiókat: a számokkal nem érdemes vitatkozni. Ha mégis úgy döntötök, hogy igen, akkor sok sikert kívánok.
 #199665  Szerző: altermanus

djlacee írta: 2023.06.24. 13:27
007 írta: 2023.06.24. 13:20 Még egyszer elmondom, hogy az elmúlt 15 évben a Petőfi csak az alternatív arculattal volt piacképes és sikeres.
Hát ha azt sikeresnek nevezed, hogy még a mostaninál is jóval kevesebben hallgatták, akkor az azért probléma.
Szerintem ebben bent van az is, hogy van youtube.
 #199664  Szerző: djlacee

007 írta: 2023.06.24. 13:20 Még egyszer elmondom, hogy az elmúlt 15 évben a Petőfi csak az alternatív arculattal volt piacképes és sikeres.
Hát ha azt sikeresnek nevezed, hogy még a mostaninál is jóval kevesebben hallgatták, akkor az azért probléma.
 #199663  Szerző: 007

Kedves p0tyi! Jelenleg a közmédia külön-külön ezeknek a műfajoknak, mint Jazzy féle válogatás és mulatós konkrétan országos adóhálózatot tart fent Bartók, Dankó néven. Sőt, tudomásom szerint a Kossuthon is előfordulnak ezek a műfajok.

Szerintem nem kell versenyeznie a retro vagy a best fm kínálatával sem. Sőt nincsen semmi szükség még egy Rádió 1-re sem. Nagyjából viszont tény, hogy a környező országokban az előzőekben felsorolt előadók bőségesen megtalálhatók akár közmédia szintjén is.

Még egyszer elmondom, hogy az elmúlt 15 évben a Petőfi csak az alternatív arculattal volt piacképes és sikeres. Mondjuk az más kérdés, mennyire egészséges dolog az, hogy az ország összes rádiójában gyakorlatilag 2-3 ember "zemei ízlése" köszön vissza... Ráadásul ezek az emberek szinte fél évente adják egymásnak a kilincset... Mellesleg a Retro rádió is minden, csak nem jó. Megy ott Calvin Harris és Dua Lipa is.
Szerintem egy könnyed softrock/alternatív/indie világ lényegesen jobban passzolna a Petőfihez és a rádiót hallgatni akarókat is jobban lekötné.
(Mondjuk ha már Petőfi 200, kíváncsi lennék, maga Petőfi Sándor mit hallgatna ma és mihez adná a nevét szívesebben. )

:D :yes:
 #199661  Szerző: altermanus

p0tyi írta: 2023.06.24. 04:09 Egyszerű: egyetlen országos kereskedelmi rádió van, a Retro Rádió. Ha lenne még 3 ilyen, akkor sem lenne mindegy, mit adnának a Petőfin....
nem értelek..., de azt tudod ugye, hogy most lábon lőtted magad...
ha a retron kívűl lenne még 3 ker rádió, ami pop musicban, top40-ben, és Hot-ban tolja, akkor már neked legyen mindegy a 4 kerrádió után, hogy egy közszolgálati (nem biztos, hogy általad nevezett) hulladékon éppen mi szól.

Visszaolvastam a hozzászólásaidat, de nem értem. de azt sem, hogy ennek az előző hozzászólásnak van-e valami értelme.

Az, hogy neked nem tetszik, na bumm, nem vagyunk egyformák.

OFF: Nekem sem tetszik az este 7 óra utáni TV adás, a nagyker TV-n, nem is nézem, helyette lekötöm az agyamat amivel engem érdekel, és nem kezdem el fikázni, hogy ez azért, vagy ezért nem jó, mert lehetne csinálni minden este 7-től tech, 8-tól tudományos, 9-tól régi kabarék, 10 órától pedig film mostani lengyel vagy spanyol film legyen amibe nem lövik agyon a főgonoszt. de sajnos a trash megy.

ON: szerintem írjanak ki 2 DAB+ hálózatot. 1 a közszolg, 2. kereskedelmi talk vagy music rádió. de ez 2030-ig nem fog megvalósulni.

Most fogja mondani Koltay Bandi, hogy ,,fogd meg a söröm"!
 #199651  Szerző: p0tyi

Egyszerű: egyetlen országos kereskedelmi rádió van, a Retro Rádió. Ha lenne még 3 ilyen, akkor sem lenne mindegy, mit adnának a Petőfin, de legalább védhető lenne az Arctic Monkeys meg a Paolo Nutini. Jelen pillanatban a köz szolgálata az, hogy pótoljuk a kereskedelmileg is működőképes hallgatói igényeket, hogy egyáltalán lehessen valamit hallgatni a Gipsy Kings Voláréján és a Neoton - 220 felettjén túl Gagyvendégi községben is, nem pedig az, hogy valakinek az ízlése szerint jó zenéket valamilyen szempont alapján beválogassanak valamilyen módon egy valamilyen nemes célokkal magyarázott koncepció mentén összetákolt műsorba.

De úgy is mondhatnám, hogy mindenki értse: előbb az Ö3, aztán (lehetőleg jó sokára) az FM4.

Közrádióból lehet, hogy sok fajta van a világban, de a fogalom biztosan nem azt jelenti, hogy random kiválasztunk egy zenei stílust (indie-alter), mert az tetszik, azt mondjuk rá, hogy az az igényes és értékteremtő, és akkor a saját utunkat járjuk, totálisan telibeszarva, hogy egyébként mire van szükség, és mit hallgatnak meg az emberek. Sem pedig azt, hogy mindent megtehetünk, pénz mindig lesz, teljesítménykényszer nincs. Ha ez a közszolgálat, akkor 0 ft adófizetői pénzt érdemel (ha az M1, akkor is).

Ennyiből miért pont alter, miért nem mondjuk keresztény könnyűzene menjen? Miért nem az, ami a Jazzyn? Esetleg EDM vagy rap? Netán miért nem az egyik legsikeresebb hazai rétegműfaj, a mulatós? Egyáltalán miért nem egy 0-24 hírrádió a Petőfi?

Az MR2 egy értelmezhetetlen, unortodox szar volt, a körúti réteg kultúrsznob, elcseszett, finnyáskodó ízlésvilágának kivetülése az országra, a Danubius, a Sláger, a Rádió1, a Juventus, a Roxy, Sztár FM stb. között persze talán mondhatjuk, hogy az a káosz is elfért, de ma nem kell visszahozni még nyomokban sem, köszike. A legtöbb értelme egy új Danubius Rádiónak vagy Class FM-nek lenne, mert sem a fiatalok, sem az előbb említett réteg már nem nagyon rádióznak és nem is fognak. Mentsék a még menthetőt.
 #199650  Szerző: noartist

Potyi, nem értem ezt a hisztit. Ez egy közszolgálati rádió, aminek legalább két, karakteres országos kereskedelmi adó mellett kéne működnie, nem a nagyokkal versengve. Persze, nem a hallgatottságot nullára reduláló formában, de azért érezhetően nyitva a kissé alter(ebb) irányba. Hiszen normális esetben nem kéne versengenie senkivel, csak valamiféle alternatívát nyújtania, bemutatva olyan formációkat is, amelyeket a strict kerrádiók a saját hallgatottságuk védelmében nem feltétlenül mernek bevállalni. Pedig simán lehet, hogy jók.

Ne akarjuk már a teljesen szétcseszett magyar rádiós piacon eltemetni ezt a formátumot. Ez egy közrádió (lenne). Francnak se kéne versengenie a nagyokkal. Csak nincsenek nagyok. De ez magyar sajátosság, és kizárólag a regnáló hatalom piacromboló hatása miatt. Slusz.
 #199649  Szerző: shadoe

007 írta: 2023.06.23. 17:30 Szívesen hallanék Arctic Monkeys, Mumford and Sons, Gossip, Paramore, American Authors, Paolo Nutini, The Killers, Kings Of Leon, vagy Red Hot Chili Peppers dalokat.
Impozáns lista, és én is így látom most a dolgokat. Egyébiránt ezek az előadók a környező országok közszolgálati rádióin rendszeresen mennek, a románokén az összes felsorolt, ill. a szerbek is adnak ilyen zenéket, stb. Sőt, a hazai helyi rádiókon ebből a listából 4-5 együttes rendszeresen megy.
 #199648  Szerző: djlacee

007 írta: 2023.06.23. 17:30 ...
Én ezt imádnám, de lássuk be, amíg 1db országos mainstream zenei rádió van, addig értelmetlen lenne ezt tenni országos frekicsomagra. Megoldás lenne, ha végre kiírnának még egy országos frekvenciahálózatot, vagy végre elindulna a DAB+.
 #199647  Szerző: p0tyi

007 írta: 2023.06.23. 17:30 Szívesen hallanék Arctic Monkeys, Mumford and Sons, Gossip, Paramore, American Authors, Paolo Nutini, The Killers, Kings Of Leon, vagy Red Hot Chili Peppers dalokat. Magyar zenék közül amiket itt említettek mind mind készít szintén ide betolható dalokat, de itt van a Cloud 9+, Carbonfools, Intim Torna Illegál, Odett, Péterfy Bori. Ezekkel az előadókkal is lehetne fogyasztható, minőségi rádiót készíteni, ráadásul alternatíva lenne a 30 dalos rádió 1 rotációnak és a retrónak is. Eddig ez a formátum jött be a legjobban nekik.
🤦‍♂️

Köszi, nem.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 625