altermanus írta:p0tyi írta: ↑2023.06.24. 04:09 Egyszerű: egyetlen országos kereskedelmi rádió van, a Retro Rádió. Ha lenne még 3 ilyen, akkor sem lenne mindegy, mit adnának a Petőfin....nem értelek..., de azt tudod ugye, hogy most lábon lőtted magad...
ha a retron kívűl lenne még 3 ker rádió, ami pop musicban, top40-ben, és Hot-ban tolja, akkor már neked legyen mindegy a 4 kerrádió után, hogy egy közszolgálati (nem biztos, hogy általad nevezett) hulladékon éppen mi szól.
Visszaolvastam a hozzászólásaidat, de nem értem. de azt sem, hogy ennek az előző hozzászólásnak van-e valami értelme.
Az, hogy neked nem tetszik, na bumm, nem vagyunk egyformák.
OFF: Nekem sem tetszik az este 7 óra utáni TV adás, a nagyker TV-n, nem is nézem, helyette lekötöm az agyamat amivel engem érdekel, és nem kezdem el fikázni, hogy ez azért, vagy ezért nem jó, mert lehetne csinálni minden este 7-től tech, 8-tól tudományos, 9-tól régi kabarék, 10 órától pedig film mostani lengyel vagy spanyol film legyen amibe nem lövik agyon a főgonoszt. de sajnos a trash megy.
ON: szerintem írjanak ki 2 DAB+ hálózatot. 1 a közszolg, 2. kereskedelmi talk vagy music rádió. de ez 2030-ig nem fog megvalósulni.
Most fogja mondani Koltay Bandi, hogy ,,fogd meg a söröm"!
Azért nem olyan egetrengető ellentmondást böktél ki, de akkor a kedvedért kibontom kicsit jobban: egyetlen országos kereskedelmi rádió van és ez minden szinten nagyon kevés, így kutya kötelessége a Petőfinek a lehető legszélesebb körben fogyasztható tartalmat adnia, sőt, a Bartóknak és Dankónak is az lenne. Ez a mai közszolgálat dolga, nem pedig az idealisztikus marhaságok és a mikro csoportok ízlésének kielégítése.
Ha 4 kereskedelmi rádió lenne, akkor SEM lenne mindegy, hogy a Petőfi mit ad, de mivel a többség igénye ki lenne szolgálva, lehetne merészebb a zenei szerkesztésben... talán. Bár én inkább itt is a versenyben hiszek, és szerintem igen, a közszolgálat is versenyezhet. Sok kiváló példa van erre is.
Nekem egyébként tetszik az alter zenei világ egy része, gyakran ezeket hallgatom. De egy rádiós szakmai fórumon nem lehet olyan állítást tenni egy hozzáértő embernek, amilyeneket ti tesztek, így vélelmezem, sosem rádióztatok vagy nem merültetek bele a modern rádiózás lehetőségeibe, szakmai szempontjaiba. Ami nem baj, de ez eleve nem egy kívánságműsor, másrészt sajnos az elmúlt pár év alapján a Petőfi Rádió vezetése is elfelejtett utánajárni, milyen is a működőképes rádió a mostani évtizedben.
Nem véletlenül veszített el több mint egymillió napi hallgatót, heti szinten meg még többet. Ez brutális zuhanás, és pont azon okok vezettek oda, amiket ti is írtok: "legyen ilyen, legyen olyan, jaj de jó volt, amikor altert adott, adjon több friss zenét, diszkózzunk a nyáron, stb." Tehát a hozzá nem értés, laikus idealizmus, majd pedig a pánikszerű kapkodás miatt. Nekik viszont nincs mentségük, mert ez lett volna a dolguk.
A többire most nem reagálnék, elfáradtam ebben, mindenesetre mondom a másik kollégának is, aki most ki is derült, hogy életében nem hallgatta a Bartók, a Jazzy meg a Dankó Rádiókat: a számokkal nem érdemes vitatkozni. Ha mégis úgy döntötök, hogy igen, akkor sok sikert kívánok.