RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#164154  Szerző: kukac

djlacee írta:A magyar zenékkel azt kellene elérni, hogy a rádiók önként, kvóták nélkül is játsszák őket. Vagy legalább valamit közülük. Szívfájdalom nélkül ki merem jelenteni, hogy rengeteg nagyon jó magyar, vagy magyar gyártmányú zene van, ami bármikor leadható rádióban, és a hallgatók szeretni fogják. De ha erővel nyomják le a torkukon, az már nem lesz annyira pozitív fogadtatású
nincs az a minőségi, trendkövető hazai zenei választék, ami versenyképes a nyugati rádiós zenével és óránként 35-40%-ot elviselne belőle a tisztelt nagyérdemű. Mert ha lenne, akkor nem a rádiókon múlna az előadók, együttesek "sikere", hanem piacképes termék lehetne nemcsak itthon, hanem nyugaton is. De mivel ez nem így van és az illetékesek, érintettek fordítva ülnek a lovon, dől a sz*r a rádiókból.
 #164153  Szerző: djlacee

A magyar zenékkel azt kellene elérni, hogy a rádiók önként, kvóták nélkül is játsszák őket. Vagy legalább valamit közülük. Szívfájdalom nélkül ki merem jelenteni, hogy rengeteg nagyon jó magyar, vagy magyar gyártmányú zene van, ami bármikor leadható rádióban, és a hallgatók szeretni fogják. De ha erővel nyomják le a torkukon, az már nem lesz annyira pozitív fogadtatású
 #164152  Szerző: kukac

oldman írta:Ott van a Sláger FM vagy az Amadeus. Itt is károkat okoznak igazi magyar zenék, mint pl az LGT, az Omega, Piramis, és társai. Mert ugye a 30-35 százalék max úgy teljesíthető, hogy bizonyos előadók napjában 4-6 alkalommal is előjönnek. Ezeknek már nem kéne.
Itt nem csupán a szabályozás a gond, hanem a tulajok és pályázatírók, akik összefosták magukat attól az örömtől, hogy 10 pontot kaptak a magyar zenei arányra. Gratulálunk!

Kevés hazai rádió van, ahol kicsi az arány. Az idősebb ügyvezetők, és tulajok meg vannak győződve arról, hogy imádja a hallgató a sok színvonalas magyar zenét.
A Rádió 1 talán ezért is tud majd sikeresebb lenni, mert tényleg le van szűrve a zene, és nem kerülnek be a fos ismeretlen dalok. Reméljük majd a saját dj-ik jó kis dance szutykosai is kimaradnak.
azt egyébként is vérlázítónak tartom, hogy a 60-70-es éveiket taposó, szellemileg erősen a múltban élő magyar zenészek anyagi problémáit a kormány és a zenészlobbi a jogdíjakból (az is mennyire WTF) kívánja megoldani, és ha már ma senki sem vesz lemezt és falunapon kívül más haknit nem tudnak összehozni, akkor a rádiókra tolják az egész problémát, óriási kárt okozva ezzel. Reklámadó v2.0 - mikor veszik már észre hogy a rádió nem a politika és a hozzá dörgölőzők fejőstehene?!...
 #164151  Szerző: kukac

mlaszlo írta:
djlacee írta:De azért azt lássuk be, bár sokszor említettem: a törvény szar a nagy arányokkal, ami halgathatatlanná tesz bármilyen rádiót, minimum az egyik napszakban
A törvény lehet hogy rossz, de a rádió vállalta a magyar zenearányt és így nyert a pályázaton. Más rádiók is eleget tesznek az előírásoknak, vállalásoknak, ha nem szankciókat kapnak.
+1, ha én egy árverésen elviszem a festményt, az azért lehetséges, mert a legmagasabb ajánlatot tettem. A kasszánál viszont állni kell a cechet, nincs trükközés hogy 'bocsika, most hogy megnyertem, már inkább csak ennyit fizetnék..'
Igaz, a médiatanács döntéshozatali mechanizmusa nem a korrekt piacgazdaság modelljén alapszik.
 #164150  Szerző: oldman

Ott van a Sláger FM vagy az Amadeus. Itt is károkat okoznak igazi magyar zenék, mint pl az LGT, az Omega, Piramis, és társai. Mert ugye a 30-35 százalék max úgy teljesíthető, hogy bizonyos előadók napjában 4-6 alkalommal is előjönnek. Ezeknek már nem kéne.
Itt nem csupán a szabályozás a gond, hanem a tulajok és pályázatírók, akik összefosták magukat attól az örömtől, hogy 10 pontot kaptak a magyar zenei arányra. Gratulálunk!

Kevés hazai rádió van, ahol kicsi az arány. Az idősebb ügyvezetők, és tulajok meg vannak győződve arról, hogy imádja a hallgató a sok színvonalas magyar zenét.
A Rádió 1 talán ezért is tud majd sikeresebb lenni, mert tényleg le van szűrve a zene, és nem kerülnek be a fos ismeretlen dalok. Reméljük majd a saját dj-ik jó kis dance szutykosai is kimaradnak.
 #164148  Szerző: Richmonde

admin írta:
janos01 írta:Sz*r ez az egesz... Borzasztoak a mai Magyar "zenek". Unalmas, semmirol szolo, gyenge,ugyanolyan sz*r az osszes. Egy nagy nulla. Es ezek a "sztarok" azok, akik elhiszik magukrol, hogy mondjuk felernek egy Sia-val. Egy radio korulbelul hallgathatatlan, ha egy oraban 3 ilyen semmilyen magyar "dalt" leadnak. Ez a kvota csak hallgathatatlanna tesz egy Radiot. Lattam par eves kommenteket meg a Class oldalan, hogy jo, hogy sok Magyar zene van, csak akkor ne ezeket a mai semmilyen Magyar zeneket adjak, es igen, tenyleg, a mai Magyar zenek minosithetetlenek. Es mivel a R1 profilja nem felel meg regebbi, tenyleg jo Magyar zenekhez, ezert inkabb akkor tenyleg keruljek ki a torvenyt, minthogy hallgathatatlanna teszik a Radiot.
Nem! Lobbizzák ki a törvénymódosítást!
A magyar zenész szakmának ezüst tálcán kínálták a lehetőséget, amivel kb. 5 produkció élt, akik azóta is szépen elvannak ezt kihasználva, miközben a rádiók mérhető károkat szenvednek. A nagyobb gond az, hogy azt sem képes elérni a szakma, hogy elmagyarázza ahol kell, mit nevezünk format rádiózásnak. Addig arra hivatkoznak, hogy játsszunk LGT-t, Piramist, stb, mert azok az igazi magyar zenék. Semmi gond velük, de nem egy HotAc "urambocsá" CHR rádióban.
 #164147  Szerző: markfelt

janos01 írta:Sz*r ez az egesz... Borzasztoak a mai Magyar "zenek". Unalmas, semmirol szolo, gyenge,ugyanolyan sz*r az osszes. Egy nagy nulla. Es ezek a "sztarok" azok, akik elhiszik magukrol, hogy mondjuk felernek egy Sia-val. Egy radio korulbelul hallgathatatlan, ha egy oraban 3 ilyen semmilyen magyar "dalt" leadnak. Ez a kvota csak hallgathatatlanna tesz egy Radiot. Lattam par eves kommenteket meg a Class oldalan, hogy jo, hogy sok Magyar zene van, csak akkor ne ezeket a mai semmilyen Magyar zeneket adjak, es igen, tenyleg, a mai Magyar zenek minosithetetlenek. Es mivel a R1 profilja nem felel meg regebbi, tenyleg jo Magyar zenekhez, ezert inkabb akkor tenyleg keruljek ki a torvenyt, minthogy hallgathatatlanna teszik a Radiot.
Nem! Lobbizzák ki a törvénymódosítást!
 #164145  Szerző: janos01

Sz*r ez az egesz... Borzasztoak a mai Magyar "zenek". Unalmas, semmirol szolo, gyenge,ugyanolyan sz*r az osszes. Egy nagy nulla. Es ezek a "sztarok" azok, akik elhiszik magukrol, hogy mondjuk felernek egy Sia-val. Egy radio korulbelul hallgathatatlan, ha egy oraban 3 ilyen semmilyen magyar "dalt" leadnak. Ez a kvota csak hallgathatatlanna tesz egy Radiot. Lattam par eves kommenteket meg a Class oldalan, hogy jo, hogy sok Magyar zene van, csak akkor ne ezeket a mai semmilyen Magyar zeneket adjak, es igen, tenyleg, a mai Magyar zenek minosithetetlenek. Es mivel a R1 profilja nem felel meg regebbi, tenyleg jo Magyar zenekhez, ezert inkabb akkor tenyleg keruljek ki a torvenyt, minthogy hallgathatatlanna teszik a Radiot.
 #164143  Szerző: altermanus

Gr3g0ry írta:
altermanus írta:na most lehet, hogy magamra haragítok pár embert, de legyen...
a médiatörvénybe az van benne, hogy 35% magyar zenének kell lenni, minden évben (ha rosszul fogalmaztam javítani fogom). ami azt jelenti, hogy januárba lehet játszani csak külföldi, még akkor sem büntetnek meg (ámbár, ha nem vagy propaganda, akkor inkább ne).
valaki itt írta, hogy 43%-ot vállaltak... ennek ellenére decemberbe 11x ment magyar dal...
én az elején örültem neki, hogy lesz egy ilyen rádió, ahol nagyjából ugyan annyi magyar zene lesz mint külföldi, de így? :hit: én nem vagyok oda a külföldi zenékért, de a megasztáros, x-faktoros, tehetségkutatós tehetségtelenekért sem, akit magyarországot fedeztek fel.
Értem én, hogy valaki a külföldit szereti, nincs is ellenemre egy ilyen rádió, mert legyen (mindenki stílusának adni kell) csak szerintem rossz időben jött, és ahogy a ti szavaitokból kiveszem, nem igazán jó ez így ahogy van... főleg azért mert egy olyan márkanevet foglalt le, amibe (és ezt megint a ti szavaitokból vettem ki) nem ezt kellene így beletölteni.
A kvótába beletartozik még az is hogy x évnél nem lehet régebbi(talán 3-4 év).
5 év... igazad van...
 #164141  Szerző: Gr3g0ry

altermanus írta:na most lehet, hogy magamra haragítok pár embert, de legyen...
a médiatörvénybe az van benne, hogy 35% magyar zenének kell lenni, minden évben (ha rosszul fogalmaztam javítani fogom). ami azt jelenti, hogy januárba lehet játszani csak külföldi, még akkor sem büntetnek meg (ámbár, ha nem vagy propaganda, akkor inkább ne).
valaki itt írta, hogy 43%-ot vállaltak... ennek ellenére decemberbe 11x ment magyar dal...
én az elején örültem neki, hogy lesz egy ilyen rádió, ahol nagyjából ugyan annyi magyar zene lesz mint külföldi, de így? :hit: én nem vagyok oda a külföldi zenékért, de a megasztáros, x-faktoros, tehetségkutatós tehetségtelenekért sem, akit magyarországot fedeztek fel.
Értem én, hogy valaki a külföldit szereti, nincs is ellenemre egy ilyen rádió, mert legyen (mindenki stílusának adni kell) csak szerintem rossz időben jött, és ahogy a ti szavaitokból kiveszem, nem igazán jó ez így ahogy van... főleg azért mert egy olyan márkanevet foglalt le, amibe (és ezt megint a ti szavaitokból vettem ki) nem ezt kellene így beletölteni.
A kvótába beletartozik még az is hogy x évnél nem lehet régebbi(talán 3-4 év).
  • 1
  • 768
  • 769
  • 770
  • 771
  • 772
  • 1032