djlacee írta:Jó, de ez nem túlságosan irányított? Nem csak abból az irányból jönnek majd a dolgok, amerre forgatva van?
Vegyél (vagy akár építs) széles sávú antennát... Én olyanra gondoltam hogy:
Vegyünk alapul 2 db 22 elemes tokaj antennát... a kettőt össze lehet úgy fabrikálni hogy 15° os szögben álljanak egymástól, és akkor nem csak egy irányból jönnek a jelek... (De ez csak elmélet...)
csadam írta:Ha Kabhegy tőlem D-re van, akkor milyen antenna kell ahhoz, hogy tudjam fogni a kabhegyit, az osztrákot (ami tőlem Ny-ra van), és a szlovákot (ami tőlem É-ra van)?
3 különböző szögbe állított erre alkalmas antenna...

vagy ha közel laksz a Kab-hegyi adóhoz, akkor szerelj fel egy antennát Északra (Szlovákia felé) s ha 22 elemes yagiról van szó akkor vedd le a két alu árnyékolórácsot, és próbáld meg úgy a keresést.. ha meg kisebb yagi-d van akkor csak simán állítsd Szlovákia felé, szerintem venni fogja a Kab-hegyit is.. (Már csak azért is mert az elég erősen sugároz, ha jól tudom az a legerősebb mind közül)
Ausztria felé meg kell egy másik antenna... (Ez is csak elmélet...)
OFF: (Lehet hogy hülyeséget mondtam, de analóg vételben így oldottam meg pl. a Pallagi adó és a Nagyváradi adó vételét, és szemcse nélkül jött az összes...)
ON:
De ha normál vételt szeretnél akkor célszerű rááldozni a pénzt és venni egy-egy antennát a kiszemelt adótornyok irányába..