Én nemv vagyok kibékülve a dabbal.
Először is van 3 év a projekt megvalósításáig. Ez nagyon kevés.
A rádiók szempontjából elég borsos a csatlakozás hiszen antennát és adót kell cserélni ami millós tétel. Ezt nem mindenki bírja.
Semmit sem ér önmmagában a DAB. Az igazi digitális rádiózáshoz ugyanis szükség lenne a stúdiók digitalizálására is. Meg tudom számolni, hogy jelenleg hány ilyen van Magyarországon.
Amennyi jó tulajdonsága van a digitális technikának ugyanannyi rossz is. Szaktudás nélkül ugyanis veszett fejsze nyele4
Ami digitális jel útján érkezik azt lehet korlátozni is. Mi garantálja, hogy a rendszer megjelenésével nem teszenek fizetőssé egyes csomagokat, rádióadókat, szolgáltatásokat a hallgatók számára?
Egyébbként a legnagyobb bucska pedig ottvan, hogyha ezt nagynyilvánosság elé tárják (hallgatók) akkor ez a dolog úgy fog megbukni mint a huzat ugyanis nem lesz olyan fórum, vagy ember aki meg tudja majd magyarázni a földi halandó hallgatóknak, hogy miért kell kidobálniuk olcsóbb, drágább készülékeiket háztartásukból, kocsijukból, iskolákból, stb....
Ami a hangminőséget illeti azt pedig szerintem hanyagoljuk!
A többiről ne is beszéljünk!
Egyébként, ez a projekt erős kvalitású, jó gazdasági mutatókkal rendelkező országban is bukott már meg. Mennyi esélyt láttok, hogy ez itt nállunk működni fog? Mert szerintem a nullának sokadik hatványa!