jeek írta:adminisztrator írta:
Ez mondjuk egy tök jó dolog... lett volna ha már 5 éve bevezetik. Így viszont szerintem marhaság már, lévén el is indul a lekapcsolás.
Most pénzkidobásnak tartom.
Igazából sok kábelszolgáltató (UPC-n, esetleg T-n kívül) ha megfelelő erősségű az analóg földi vétel, azt osztja el analóg kábelhálózaton.
Hisz sokkal nagyobb a rendelkezésre állása, megbízhatósága, mint ha optikán vagy műholdon osztanák el, illetve elkerülhető az optikán/műholdon érkező digitális jel analóggá történő átalakítása során fellépő minőségi veszteségek, hiba lehetőségek. Abban meg biztos vagyok, hogy nem egy olyan "16:9-es TV" van még, ahol csak analóg kábel tv van rákötve.
Értem, ebből a szempontból jogos... de úgyis lekapcsolják 1-2 éven belül. Addig meg igazán nem hiányzott senkinek... akit nyomott, vagy gyászkeretes kép zavart, úgyis rájött, hogy hogy kell manuálisan átállítani, akit meg nem érdekelt, azt ezután se fog.
Inkább költhették volna ugyanezt a pénzt a Magyar Rádió Zrt., az MTV Zrt. és a Duna TV Zrt. vállalati logóira, mert még mindig a régit használják.
Vagy új MTI-s mikrofonszivacsokra.