RADIOSITE Fórum

• MTVA (M1, M2, M3.hu, M4 Sport, M5, Duna, Duna World)

#103907  Szerző: tomee87

adminisztrator írta:
Vagy új MTI-s mikrofonszivacsokra. :)
Sajnos nem csak a mikrofonszivacsokat nem sikerült aktualizálni (tegnapi sajtótájékoztatói kép). És ezt nevezik arculatváltásnak...
KépForrás: boon.hu
 #103906  Szerző: markfelt

jeek írta:
adminisztrator írta: Ez mondjuk egy tök jó dolog... lett volna ha már 5 éve bevezetik. Így viszont szerintem marhaság már, lévén el is indul a lekapcsolás.

Most pénzkidobásnak tartom.
Igazából sok kábelszolgáltató (UPC-n, esetleg T-n kívül) ha megfelelő erősségű az analóg földi vétel, azt osztja el analóg kábelhálózaton.
Hisz sokkal nagyobb a rendelkezésre állása, megbízhatósága, mint ha optikán vagy műholdon osztanák el, illetve elkerülhető az optikán/műholdon érkező digitális jel analóggá történő átalakítása során fellépő minőségi veszteségek, hiba lehetőségek. Abban meg biztos vagyok, hogy nem egy olyan "16:9-es TV" van még, ahol csak analóg kábel tv van rákötve.
Értem, ebből a szempontból jogos... de úgyis lekapcsolják 1-2 éven belül. Addig meg igazán nem hiányzott senkinek... akit nyomott, vagy gyászkeretes kép zavart, úgyis rájött, hogy hogy kell manuálisan átállítani, akit meg nem érdekelt, azt ezután se fog. :)

Inkább költhették volna ugyanezt a pénzt a Magyar Rádió Zrt., az MTV Zrt. és a Duna TV Zrt. vállalati logóira, mert még mindig a régit használják.

Vagy új MTI-s mikrofonszivacsokra. :)
 #103904  Szerző: tomee87

adminisztrator írta: Ez mondjuk egy tök jó dolog... lett volna ha már 5 éve bevezetik. Így viszont szerintem marhaság már, lévén el is indul a lekapcsolás.

Igazából sok kábelszolgáltató (UPC-n, esetleg T-n kívül) ha megfelelő erősségű az analóg földi vétel, azt osztja el analóg kábelhálózaton.
Hisz sokkal nagyobb a rendelkezésre állása, megbízhatósága, mint ha optikán vagy műholdon osztanák el, illetve elkerülhető az optikán/műholdon érkező digitális jel analóggá történő átalakítása során fellépő minőségi veszteségek, hiba lehetőségek. Abban meg biztos vagyok, hogy nem egy olyan "16:9-es TV" van még, ahol csak analóg kábel tv van rákötve.
 #103903  Szerző: markfelt

jeek írta:A tokaji vételkörzetben megjelent a 16:9-es kapcsolójel az analóg sugárzású m1-en.
Ez mondjuk egy tök jó dolog... lett volna ha már 5 éve bevezetik. Így viszont szerintem marhaság már, lévén el is indul a lekapcsolás.

#103886  Szerző: mlaszlo

Zoey írta: Más: mi a ráció abban, hogy még most, a sportesemények után is egy időben van a Híradó az M1 és M2 csatornákon? Sokkal logikusabb volt, amit előtte csináltak, hogy egyik 19:30-tól, másik 20:00-tól ment...
Az a legszebb benne, hogy egy az egyben ugyanazt a képet adják olyankor mindkettőn (az M2 néhány mp-cel előrébb jár), és az egyes elemek (híradó, sporthírek, időjárás) között is ugyanazokat az M1-es arculati elemeket mutatják mindkét csatornán. :S
Szerintem ne keressünk logikát benne :)
Annak sincs értelme, hogy a reggeli műsor egy időben megy az m1-en, m2-őn és a Duna World-ön is és annak se, hogy a Kívánságkosár párhuzamosan megy a Duna TV-n és a Duna World-ön is...
 #103884  Szerző: Zoey

jeek írta:Csak egy, a sok közül (a többi se sokban különbözik :D )
Valószínűleg a logót akarják elültetni az emberek fejében, hiszen azon van a hangsúly. A médium neve alig látszik, olyan kicsivel van. De legalább műsorcímeket, szlogent, arcokat rakhattak volna még rá...

Más: mi a ráció abban, hogy még most, a sportesemények után is egy időben van a Híradó az M1 és M2 csatornákon? Sokkal logikusabb volt, amit előtte csináltak, hogy egyik 19:30-tól, másik 20:00-tól ment...
Az a legszebb benne, hogy egy az egyben ugyanazt a képet adják olyankor mindkettőn (az M2 néhány mp-cel előrébb jár), és az egyes elemek (híradó, sporthírek, időjárás) között is ugyanazokat az M1-es arculati elemeket mutatják mindkét csatornán. :S
 #103879  Szerző: mimi

Zoey írta:Valami még hiányzik ezekről a plakátokról.
Az üzenet, meg a cél. Én azt hittem, meghalt valaki, de azt se értem, ha a Duna Worldre lépten-nyomon a határokon kívülre szóló csatornaként hivatkoznak, miért kell költeni a belföldi reklámjára. Az óriásplakátos cég jól járt, nekem meg nincs több kedvem odakapcsolni, mint eddig.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 235