RADIOSITE Fórum

• Informatika

#104089  Szerző: Csongii

Mit tud a Belkined?? Milyen típus?

Ez a TENDA W309R 2db 7dbi -s antennával rendelkezik. Az mondjuk elég jó, de túl nagy távot így se fogsz tudni áthidalni, mert a telefonok csak látni fogják, de nem tudnak majd neki jelet küldeni.

http://tenda.co.hu/termekek/1/51/w309r_ ... i_n_router
 #104085  Szerző: asr27

rmihaly76 írta:asr27:
Par even at wifi-s neteleresem volt es uzemeltem is be nehanyat.
Kb. 1 km-re volt (van) tolem az AP, de az ipari cucc volt, harom darab iranysugarzoval. Nalam, a szobaban is volt jel (ketto ajto, vagy egy ablak volt a jelnek utban), de igy hasznalhatatlan volt a kapcsolat. (Eppen csak csatlakozni lehetett, aztan meg is szakadt)
Kulso tetoantenna (meg fennt is van, lefotozom, ha erdekel) kellett a stabil 5-os jelszinthez, es ezt az antennat is a teto fole kellett emelni ugy ket meterrel. (Ezert jo amatornek lenni, mert -nalam- amugyis allnak ki tartocsovek a tetobol...)
Ez most furan fog hangzani: eros havazaskor volt igazan jo az eleres, mert ekkor az AP-hez, a hozzam kepest tavolabb levo elofizetok nagyreszt kiestek (hiaba volt esetleg ketszer akkora antennajuk mint nekem), nekem meg ott maradt a szinte tehermentes AP :)

Szoval, 300...500 meter stabil athidalasa -plane falon keresztu indulva- mar kulso antenna "kategoria."
Tajekozodaskeppen -ha tudod- tedd ki a kulso falra azt a BELKIN router-t es igy is merd meg a hasznalhato hatotavolsagot. Kozben a fuggoleges tengely menten forgasd is a telot a kezedben, mert igy kiderul a telefon esetleges iranyerzekenysege is.
Aztan az sem mindegy, hogy ez tavolsag -a router/antenna felol nezve- egy adott szogtartomanyon belul ertendo (peldaul eszak-eszak-keleti iranyu lefedes kell), vagy a teljes, 360 fokos szogtartomanyt le kell fedni.
A terep milyen? Epuletek, sot surubb lombozatu fak, nagyobb bokrok is akadalyoznak, csillapitanak.

A kezdocsatornat is el kell majd talalni (keresni kell egy nem hasznaltat), mert lehet interferencia masik AP kozelsege miatt.
Köszönöm a segítséget! Tehát akkor esélytelen a 300-500 méter hatótávolság egy sima routerrel... :( Sajnos jelenleg nem tudom külső falra tenni a Belkin routert mert rövid a vezeték. Egyébként 1. emeleten az ablakban van a router és keleti irányba, az utca felé néz! Előtte nincs se bokor se fa. :) mostanában 3 telefonnal próbáltuk: Nokia N9 kb 30-40 méter, Nokia C7 kb 100 méter, Iphone 4S kb 70-80 méter távolságig fogta, de 50 méter után már a C7-en is megakadtak az internetes rádiók. Távolabb már meg sem találta egyik telefon sem.
Jelenleg nem tudok beruházni külső antennára, szóval így akkor egyenlőre marad jelenlegi rendszer! De azért egyébként mennyivel lennének erősebb hatótávolságúak a korábban belinkelt routerek?
 #104081  Szerző: asimov

asr27:
Par even at wifi-s neteleresem volt es uzemeltem is be nehanyat.
Kb. 1 km-re volt (van) tolem az AP, de az ipari cucc volt, harom darab iranysugarzoval. Nalam, a szobaban is volt jel (ketto ajto, vagy egy ablak volt a jelnek utban), de igy hasznalhatatlan volt a kapcsolat. (Eppen csak csatlakozni lehetett, aztan meg is szakadt)
Kulso tetoantenna (meg fennt is van, lefotozom, ha erdekel) kellett a stabil 5-os jelszinthez, es ezt az antennat is a teto fole kellett emelni ugy ket meterrel. (Ezert jo amatornek lenni, mert -nalam- amugyis allnak ki tartocsovek a tetobol...)
Ez most furan fog hangzani: eros havazaskor volt igazan jo az eleres, mert ekkor az AP-hez, a hozzam kepest tavolabb levo elofizetok nagyreszt kiestek (hiaba volt esetleg ketszer akkora antennajuk mint nekem), nekem meg ott maradt a szinte tehermentes AP :)

Szoval, 300...500 meter stabil athidalasa -plane falon keresztu indulva- mar kulso antenna "kategoria."
Tajekozodaskeppen -ha tudod- tedd ki a kulso falra azt a BELKIN router-t es igy is merd meg a hasznalhato hatotavolsagot. Kozben a fuggoleges tengely menten forgasd is a telot a kezedben, mert igy kiderul a telefon esetleges iranyerzekenysege is.
Aztan az sem mindegy, hogy ez tavolsag -a router/antenna felol nezve- egy adott szogtartomanyon belul ertendo (peldaul eszak-eszak-keleti iranyu lefedes kell), vagy a teljes, 360 fokos szogtartomanyt le kell fedni.
A terep milyen? Epuletek, sot surubb lombozatu fak, nagyobb bokrok is akadalyoznak, csillapitanak.

A kezdocsatornat is el kell majd talalni (keresni kell egy nem hasznaltat), mert lehet interferencia masik AP kozelsege miatt.
 #104075  Szerző: Csongii

3-500 métert írsz. Ahhoz minimum kültérre kéne tenned egy antennát, mert a házfal helyből visszavesz a teljesítményéből. De így se tudom biztosan, hogy a te telefonod mit tud. Mert egy erősebb kültéri antennával a 3-500m simán átmegy, de az nem elég ha a telód látja a wifit.
De ha hülyeséget beszélek, akkor majd valaki jön és kijavít. ^^
 #104074  Szerző: asr27

Csongii írta:Nem akarlak elkeseríteni de ez az árkategória nem vagyok benne biztos, hogy alkalmas az általad elvártakat teljesíteni. :oops:
A mostani Belkin kb 1 éves, 1x 5dBi antennával kb 100m távolságra nyomja el. Amiket belinkelten elvileg jóval erősebbek, de annyira nem vagyok otthon a témában ezért is kérdezem itt. :)
 #104072  Szerző: Csongii

Kép

:lol:
 #104071  Szerző: Csongii

Nem akarlak elkeseríteni de ez az árkategória nem vagyok benne biztos, hogy alkalmas az általad elvártakat teljesíteni. :oops:
 #104068  Szerző: asr27

Sziasztok!
Új wifis routert szeretnék vásárolni a közeljövőben! A lényeg, hogy minél nagyobb legyen a hatótávolság, hogy a házon kívül (akár 300-500m vagy nagyobb távolságban is) telefonnal is tudjam fogni!
Néztem párat aminek elég erősek az antennái:
1. http://ipon.hu/webshop/product/tenda_w309r/192916
2. http://ipon.hu/webshop/product/tenda_w303r/204433
Egy falon kéne átnyomnia! Kérdésem, hogy ezek közül melyik éri meg jobban a hatótávolság szempontjából, illetve ha valaki tud ezeknél erősebbet akkor kérem írja le a típusát! Max 9-10 ezret szánok rá! :) Előre is köszönöm a segítséget.
  • 1
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 330