RADIOSITE Fórum

• Kossuth Rádió

#109345  Szerző: csokie

Ez a logo abszolut jellemzi a magyar radio vezetoit ...
 #109278  Szerző: zuzobort3

Pihe írta:Ma 15:50 körül Dj Antoine Ma Cherie a Kossuth-on :D
Jahh :hehe: ^^ :shock: :lol: :hit:
 #108958  Szerző: AudioSonicCR200W

Pasa írta:Novaja = Nova
:sealed: ;)
Sziasztok, valamint minden Tisztelt Fórumozótársam/ fórumot Olvasó!

Már a beírás pillanatában sejtettem, hogy valaki szólni fog, hogy grammatikailag picit hibás lesz, :P :blush:
ellenben csak érzékeltetni szerettem volna, hogy a rendszerváltást követően mennyi idegen nyelven írott rádióadó neve létezik Magyarországon, és milyen érdekes lenne egy esetleges világrend-váltást követően, ha ugyanez a tendencia ilyen orosz-szláv nyelvkörnyezetbe történő megfelelési kényszert eredményezne. :D

Hogy egy kicsit ON is legyek---->
--- Amúgy nem győzöm hangsúlyozni, hogy itt, "az én" településemen mennyire nem megoldott a Kossuth [Lajos] Rádió URH-lefedettsége, amely egyébként még az OIRT-os időszakban kiválóan le volt fedve! Ha a Solti adót lekapcsolják, errefelé biztos vétel főleg egy átlagos háztartásnál nem lesz elérhető.

Pl. délelőtt meg éjszaka néha elég jól szól a Széchenyi-hegyi 107,8, meg bizonyos napszakokban a többi közeli adó, de ezeket nem egy kínai konyharádióval produkálom, mint akik alapesetben hallgatnák(!), :chinese:
mellesleg a rövidhullámú vételezésnél megszokott kedvvel (napszak- és időjárásfüggő vétel) kell hozzáállni eme DX-élménynek számító rádióhallgatáshoz. :smoke:
 #108954  Szerző: Pihe

Ma 15:50 körül Dj Antoine Ma Cherie a Kossuth-on :D
 #107484  Szerző: Glenn

Novaja = Nova
:sealed: ;)
 #107480  Szerző: LuciFerko

AudioSonicCR200W írta: 102,7 MHz Kiskunhalas (zavarja az eszéki 102,8 - Radio Os(ij)ek, ezért Kiskunhalastól Balotaszállás felé haladva már az első kanyar után nem szól)
Nem is beszélve a Kékesi Petőfiről. Voltam arra, a város szélénél is csapkodta.
 #107479  Szerző: comet

Valami szörnyen szól neten!
 #107236  Szerző: AudioSonicCR200W

mihalylovics írta:Tegnap, Kossuth hallgatás közben újabb zenei "bravúrra" lettem figyelmes: a du. 5-ös hírek előtt leadták a szívós szemű Mártát (a címét nem tudom helyesen leírni, csak így). Komolyan, már azt várom, mikor hallom a Gangnam Style-t, ha ez így megy tovább, lehet, hogy azt is megéljük. :D
Akkor a Déli Krónika előtt (vagy után) ezt is elvárhatjuk:

http://www.youtube.com/watch?v=sOwG9d4W8oY

(Érdemes a feltöltő nevét megpillantani!)

Szerk.:
ezt tényleg felettébb viccesnek tartom, hogy FM-en "itt, Észak-Szerbiában", nem fogható a Kossuth Rádió! Mi lesz majd, ha végleg lekapcsolják a Solti adótornyot?

95.0 MHz Bácsalmás (zavarja a 95,1 kiskőrösi Petőfi Rádió, ...mondjuk, Petőfi is ott élt :yes: ) A 94,8 Széchényi-hegyi adó is néha bejön, egy kész katyvasz az egész freki.

102,7 MHz Kiskunhalas (zavarja az eszéki 102,8 - Radio Os(ij)ek, ezért Kiskunhalastól Balotaszállás felé haladva már az első kanyar után nem szól)

101,9 MHz Szeged (Lassan már egy éve térerőt növelhettek a szerb közszolgálati 2-es adón, mert a 101,8 hangja szól a 101,95-ön is. Azelőtt (jó régen volt az már) erről a frekvenciáról hallgattam a Kossuth-ot, de most már szelektív vevővel se jön be!)

107,8 MHz Budapest (csak néha fogható nappal, pl. tavasszal) Ezt is zavarja a 107,9 MHz - magyar nyelvű Régió Rádió Topolyáról, de az nem szokott akkora gondot okozni, amikor épp beterjed a Széchényi-hegyi nagyadó.
 #107135  Szerző: mihalylovics

Tegnap, Kossuth hallgatás közben újabb zenei "bravúrra" lettem figyelmes: a du. 5-ös hírek előtt leadták a szívós szemű Mártát (a címét nem tudom helyesen leírni, csak így). Komolyan, már azt várom, mikor hallom a Gangnam Style-t, ha ez így megy tovább, lehet, hogy azt is megéljük. :D
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 167