RADIOSITE Fórum

• Informatika

#109898  Szerző: donder

Rendben, akkor megrendelem.. A kérdés már csak az hogy hogyan..
A cubieboard saját weboldaláról szeretném megrendelni de mint ki van írva augusztus óta hogy sold out, ennek ellenére mégis van eladás...
Bízhatok más portálban is vétel terén?
 #109895  Szerző: asimov

1.:
Egy ARRL-es, rádiófrekis zavarszűréssel foglalkozó könyvet (ARRL RFI Book 3.) postaköltségestől is valamivel olcsóbb (és sokkal gyorsabb!) volt közvetlenűl Nagy Britanniából beszereznem, mint idehaza bármiféle céggel egyezkednem a beszerzés ügyében. (Vannak külföldi kiadású/megjelenésű könyvek beszerzésére szakosodott hazai könyvkereskedő cégek)
A fizetésben segített egy devizaszámlával rendelkező ismerősőm.

2.:
Nekem olcsóbb lesz -postaköltségestől- Németországból rendelni majd a yagiantenna épitéshez alkatrészeket, mint itthon bárhol megvenni.

Műszaki beállítottságú ismerőseim régen lemondtak a horror áfájú és árrésű hazai kiskereskedelemről és régóta interneten, külföldi csomagküldő szolgálatokon keresztűl szerzik be a műszaki cuccok nagy hányadát a hazai ár kétharmadáért, feléért.
donder írta:Nem tudja valaki esetleg hogy Magyarországon belül hol lehet venni CubieBoard-ot?
De nem csillagászati 21 ezer forintos összegért mint amennyiért kínálják itt.. Közben a weboldalukon 49$ szállítással...
Valaki valami infó?
 #109884  Szerző: donder

Nem tudja valaki esetleg hogy Magyarországon belül hol lehet venni CubieBoard-ot?
De nem csillagászati 21 ezer forintos összegért mint amennyiért kínálják itt.. Közben a weboldalukon 49$ szállítással...
Valaki valami infó?
 #109618  Szerző: szemilan

Igen érdekes szaga van és alig jön ki rajta valami levegő, viszont alul szívja be rendesen. Megemlítem majd a tulajnak, hogy érdemes lenne kitakarítani. :)

Az akkuban is elment az egyik cella a 4-ből. 0V-ot ír rá a HP Support Assistant.
rmihaly76 írta:Igen, első körben kitakarítás, de nem a szellőzőnyílásokon befújkodással..
Aztán lehet (ha ilyen van benne) a "heat pipe" rendszerű hőelvezető is rossz. (Megszünt a vákum a csőben/csövekben, így nincsen hőelszallítás a cpu-tól)
Talán már "ég" a felhalmozodott por, ezért ilyenkor érdemes megszaglászni a kifújó nyilást. (és nem halogatni a takaritást)
szemilan írta:Compaq Pressario CQ61 + Intel® Celeron® Processor T3000

Normál használat mellett 75-80 fokos a CPU. A hűtőventi sose áll le. Ha jól sejtem ezt ki kellene már takarítani. :)
 #109598  Szerző: asimov

Igen, első körben kitakarítás, de nem a szellőzőnyílásokon befújkodással..
Aztán lehet (ha ilyen van benne) a "heat pipe" rendszerű hőelvezető is rossz. (Megszünt a vákum a csőben/csövekben, így nincsen hőelszallítás a cpu-tól)
Talán már "ég" a felhalmozodott por, ezért ilyenkor érdemes megszaglászni a kifújó nyilást. (és nem halogatni a takaritást)
szemilan írta:Compaq Pressario CQ61 + Intel® Celeron® Processor T3000

Normál használat mellett 75-80 fokos a CPU. A hűtőventi sose áll le. Ha jól sejtem ezt ki kellene már takarítani. :)
 #109595  Szerző: szemilan

Compaq Pressario CQ61 + Intel® Celeron® Processor T3000

#109261  Szerző: asr27

Köszi az infókat, mi azért ennyire nem vágjuk a Windows rendszert... :) Egyébként sajnos elég sokan be is dőlnek ennek a vírusnak... :S
rmihaly76 írta:A rendszerszintű "kiiktatás" (egér, bill., tálca stb. ) illetve vezérlésátvétel már Visual Basic 6.0-ban is megoldhatók voltak. (pld. "modal" tipusú programmeghívás) Webkamera laptop-on letakarható, pc-n ki is lehet húzni... :P
Az asztali ikonok eltüntetése (akár az asztal teljes kiüritése) pofon egyszerű: csinálsz egy akármilyen könyvtárat, es a win. regisztry-ben átírod a bejelentkezett felhasználó asztal-ának -mert lényegében ez is egy mappa- az elérési útvonalát... (innen tölti be a külön odatett, telepített asztali ikonokat a win!) Tálcaikonok eltüntetése: a megfelelő mappa tartalmát kell kitörölni vagy "láthatalanná" tenni. Tálca eltüntetése: be kell kapcsolni a "tálca automatikus elrejtése" funkciót és a "modal" tipusú programindulás miatt nem is jön elő akkor sem, ha odamész az egérrel. Egér, billenyűzet felett irányítás 100%-kosan átvehető.
Nem nagy dolgok ezek. Az viszont szomorú, hogy az emberek nem tanulnak. (felhasználói jogokkal netezve, az esetleg beeső kártevő -ha képes egyáltalán működni így, mert a legtöbb "féreg" ilyenkor hibaüzenettel le is áll) eltávolítása mindíg sima ügy.
asr27 írta: Azt nem tudom, hogy csökkentett módban mit csinált, szerintem a tulajdonosa sem próbálta úgy, de normál módú indításnál addig eljutott, hogy az "Üdvözöljük" képernyőt beadta és utána egyből ezt a rendőrségi oldalt dobta be! Billentyűzetre, egérre nem reagált, tálca, ikonok,nem voltak! A webkamera viszont folyamatosan be volt kapcsolva és ki sem lehetett kapcsolni. Nem szórakozott vele a haver, egyből formázta...
 #109260  Szerző: szemilan

Köszi.

Win 8 driverek vannak a gépemhez, természetesen csak ezeket használom. Viszont a két érintett eszközhöz Microsoftos illesztőprogram tartozik, amit nem tudok frissíteni, csak eltávolítani és így remélhetőleg újratelepíti az illesztőprogramot is hozzá.

Ezekhez az eszközökhöz egy-egy USB gyökérhub is tartozik (eszközkezelőben helyként megjelölve) gondolom, amiket letilt az ezeknek a vezérlője.

"A Windows 8 rendszerhez még nem jelent meg szervizcsomag, de a Windows Update bekapcsolásával biztos lehet abban, hogy automatikusan meg fogja kapni, amint lesz elérhető kiadás."

BIOS a legfrisebb, max az akku ki/be dologgal nem próbálkoztam még.

rmihaly76 írta:Elsőre is olvastam, de Win 8-nál "puskáznom" kell és az időbe tellik.. :)

A problémád nem egyedi eset.
Gyártóhoz, alkatrészhez nem köthető a dolog, csak annyi látszik egyelőre (az MS agytrösztjei 7/24-eznek emiatt, de ez csak kiszivárgott pletyka), hogy Win XP/Win 7 alatt perfektül működő, többségében USB eszközöket nem akar működtetni a Win 8.

Sajna nem tudom kipróbálni ezeket, így csak másodkézből való infok vannak (ebben a sorrendben javasolt próbálkozni):
- eszköz(ök) driver-ének (driver-einek) telepítése/frissítése (esetedben alaplap?), illetve ezek ellenőrzése
- van -állítólag- valami Service Pack 1, win 8-hoz, ezt fel lehet telepíteni
- laptop-nál akkut kivenni, majd pár perc után visszatenni
- BIOS/Firmware frissítés
- ha az adott laptop/HW nem támogatja a Win 8-at (pld. nincs hozzá driver) akkor Win7-et kell(ene) addig használni, amíg ki nem javítják a hibát (céges környezetben ezért -sem- rohannak az éppen megjelent, de még bug-okkal teli uj OS verziót feltelepíteni...)
ennyi...
szemilan írta:rmihaly76

AZ Én problémámra viszont lehet kérdésed/válaszod. :D

Windows 8 64-bit USB-állomásvezérlő probléma, hibakód 43
Dell Inspiron N5110
...
 #109259  Szerző: asimov

Elsőre is olvastam, de Win 8-nál "puskáznom" kell és az időbe tellik.. :)

A problémád nem egyedi eset.
Gyártóhoz, alkatrészhez nem köthető a dolog, csak annyi látszik egyelőre (az MS agytrösztjei 7/24-eznek emiatt, de ez csak kiszivárgott pletyka), hogy Win XP/Win 7 alatt perfektül működő, többségében USB eszközöket nem akar működtetni a Win 8.

Sajna nem tudom kipróbálni ezeket, így csak másodkézből való infok vannak (ebben a sorrendben javasolt próbálkozni):
- eszköz(ök) driver-ének (driver-einek) telepítése/frissítése (esetedben alaplap?), illetve ezek ellenőrzése
- van -állítólag- valami Service Pack 1, win 8-hoz, ezt fel lehet telepíteni
- laptop-nál akkut kivenni, majd pár perc után visszatenni
- BIOS/Firmware frissítés
- ha az adott laptop/HW nem támogatja a Win 8-at (pld. nincs hozzá driver) akkor Win7-et kell(ene) addig használni, amíg ki nem javítják a hibát (céges környezetben ezért -sem- rohannak az éppen megjelent, de még bug-okkal teli uj OS verziót feltelepíteni...)
ennyi...
szemilan írta:rmihaly76

AZ Én problémámra viszont lehet kérdésed/válaszod. :D

Windows 8 64-bit USB-állomásvezérlő probléma, hibakód 43
Dell Inspiron N5110
...
 #109256  Szerző: asimov

A dolog decemberi történet, csak most ismét próbáloznak vele az "illetékesek"

Az OTP saját weboldalárol figyelmeztetés:
Biztonsági felhívás - Új internetes támadási módszer terjedése (2012. dec.)

A számítógépes hackerek Európában és most már hazánkban is egy új módszerrel próbálják meg a banki ügyfelek számláit jogtalanul megterhelni. A bűnözők a nem megfelelő védelemmel rendelkező ügyfelek számítógépe, okostelefonja felett egy kémprogram segítségével átveszik a teljes irányítást. Miután az ügyfél bejelentkezik az internetbankba, egy adategyeztetésre felhívó és az ügyfél türelmét kérő üzenetet jelenítenek meg, miközben a háttérben jogosulatlan pénzátutalásokat kezdeményeznek.

Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Bank adategyeztetést kérő üzenetet nem jelenít meg honlapján vagy internetbanki rendszerében, az ilyen kérés mindig megtévesztő, valamilyen visszaélésre utaló próbálkozás.

A visszaélések odafigyeléssel és a számítógép megfelelő védelmével (jogtiszta és biztonsági szempontból folyamatosan frissített operációs rendszer, naprakész vírus és kémprogram védelmi megoldás használata, tűzfal használata stb.) megakadályozhatóak. Mindig ellenőrizze a Mobil Aláírás céljából küldött SMS tartalmát, hogy az megfelel-e az Ön által kezdeményezett tranzakciónak.

Kérjük, hogy ha az internetbank használata során a szokásostól eltérő működést tapasztal (pl. adategyeztetésre történő felhívás jelenik meg, amely alatt a szolgáltatást nem tudja használni, vagy a megszokottól eltérő képernyőelem, beviteli mező jelenik meg, netán indokolatlan SMS hitelesítésre kérik fel), vegye fel a kapcsolatot bankunkkal a 3666-666 telefonszámon vagy az informacio@otpbank.hu címre küldött emailben.
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 330