RADIOSITE Fórum

• Rádió 1 Baranya megye - Pécs, Komló, Mohács, Villány

#117778  Szerző: adam1400

Már csak néhány óra és a Rádió1 a mennyekbe száll De az igazi mai slágerek nem vállnak köddé. Vicces lesz ha az onlineon O3 lesz holnaptól
 #117742  Szerző: Ivoa

xymate írta: A hírek előtti és után szignál tisztára egy az egyben a Music FM szignáljára hajaz. Szerintem ugyanaz a női, és a férfi hang is, de majd felveszem és megmutatom nektek.
http://www.youtube.com/watch?v=0J05NivIoAM - ez az első nap készült Nyíregyházán
A Music FM és a Rádió.1 hangja pedig ugyanaz a hölgy, Pikali Gerda. Így nem is véletlen, hogy a "Hírek után..." szöveget ugyanúgy mondja itt is, ott is :D
 #117741  Szerző: Ivoa

xymate írta:Igyekszem összeszedni magamtól itt, hogy akkor mi van ezzel a rádió 1-gyel, és erősítsetek meg, hogy jól értem-e a helyzetet! Maradt 6 db rádió 1 az országban, ebből az Orosháza-Békéscsaba teljesen közös műsorral megy, valamint a Pécs-Komló is, és van még Nyíregyházán, és Zalaegerszegen külön-külön műsorral. Eddig stimmel ugye? De ha közelebbről megnézzük, akkor ez a hat rádió 1 is már külön külön cégek tulajdonában áll, igaz?
Én magamtól erre jutottam ahogy olvasgattam, jó az elgondolásom?
Röviden a sztori:
- volt 19 frekvencia Mo-n, jan. 31-én elvesztették a pestit, de be volt adva még két pályázat a 92,9 / 96,4-re
- a Klub-szabály ürügyén kilőtték mindkét pályázatot, fellebbeztek a 96,4-ért, nem nyertek
- újranyerték a szolnoki, dunaföldvár-paks-szekszárd-bajai, komlói, orosházi frekvenciákat (2017-ig van még a békéscsabai, 2023-ig a nyíregyházi, zalaegerszegi, balatoni)
- a fehérvári, sárbogárdi pályázatokat nem is írták ki, hónapokig kalóz volt, majd leállították okt. 1-jén
- a veszprémi, egri, debreceniekre lejárt az engedély, érvénytelenítették a Klub-szabállyal

- november 1-től Pécsről vitték a maradékot, mivel Bp-en nem volt esély újat nyerni
- időrendben: eladták a szolnokit -> Szolnok FM, márc. 1., eladták a békéscsaba-orosházit -> Rádió1 Békés megye, 24h adás, eladták a balatonit és a dunaföldvár-paks-szekszárd-bajait -> Ozone FM július 1-től, eladták a nyíregyházi-zalaegerszegit -> "Rádió.1" május végétől

- a pécsi és komlói Fodor József, a Pécs Város fesztiválszervező cégének kezébe került. Ő megnyerte egyedüli pályázóként a Pécs 90,6-ot (az eddigi Rádió 1-céggel)
- a Rádió 1 Pécset és Komlót át akarták keresztelni Pécs FM-re és Komló FM-re, de végül (szerencsére) maradtak a régi néven

Összesen:
- most van egy "Rádió.1" Zalaegerszegen és Nyíregyházán ("csak mai sláger megy")
- egy Rádió 1 Békés megye, ahol ugyanazok a szlogenek, mint voltak, csak 24 órás helyi műsor megy
- egy Rádió 1 Baranya megye, pécsi és komlói tartalommal (+ majd ősztől, vagy jövőre lesz egy vételkörzet-bővítés Moháccsal, a Baranya Rádió 93,8 helyén)

- emellett a Rádió 1 "ihlette" a Szolnok FM-et ("helyből a legjobb sláger megy")
- és az Ozone FM-et is "ihlette", hétfőtől 5 volt R1-es frekvenciával csinálja tovább ("mai slágerek, maximumon")

Amúgy meg ajánlom a Wikipédia-oldalt a témában, amit én írtam :)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rádió_1
 #117736  Szerző: adam1400

Valaki csinálhatna zalaegerszegi streamet. Szerintem a pesti stream holnap elhallgat és reméljük lesz pécsi addig lesz O3.kíváncsi leszek változik-e ott a zene és hogy a hálózatos dolog olyan lesz e mint a Rádió1 vagy olyan mint a klassz
 #117730  Szerző: markfelt

Wolfman írta:Zalaegerszeg és Nyíregyháza már nem számít R1-nek. Így maradt 4 freki.
A többi stimmel.
igen, de a csabai és pécsi központú is két különböző tulajnál van, két különböző stáb készíti, az olvasottak alapján tök más koncepcióval. így gyakorlatilag a régi rádió 1 teljesen megszűnt.

hallgattam kicsit a zalaegerszegit én is, úgy néz ki, valóban új szignálparkkal, program- és zenei struktúrával megy, de mintha pár munkatársat még pécsről kölcsönöznének...

kicsit nekem félkésznek tűnik, se honlap, se stream, fura hírszolgáltatás.
 #117725  Szerző: xymate

Igyekszem összeszedni magamtól itt, hogy akkor mi van ezzel a rádió 1-gyel, és erősítsetek meg, hogy jól értem-e a helyzetet! Maradt 6 db rádió 1 az országban, ebből az Orosháza-Békéscsaba teljesen közös műsorral megy, valamint a Pécs-Komló is, és van még Nyíregyházán, és Zalaegerszegen külön-külön műsorral. Eddig stimmel ugye? De ha közelebbről megnézzük, akkor ez a hat rádió 1 is már külön külön cégek tulajdonában áll, igaz?
Én magamtól erre jutottam ahogy olvasgattam, jó az elgondolásom?
 #117724  Szerző: xymate

Ivoa írta:Érdekes módon a Nyíregyháza 91,1 mellett egy suba alatt a Zalaegerszeg 95,1-et is "átmárkázták" Rádió.1-re. Pedig a zalaegerszegit nem is ugyanaz a csapat viszi, vagy rosszul tudom?
Szerintem ugyanaz a csapat. Zalaegerszegi vagyok, csak még nem állítottam be, hogy lássátok. Nap mint nap többször is előfordul, hogy a műsorvezető 91.1-et mond be. Rengetegszer. A legjobb húzásuk az volt, mikor a 91.1-es szignált rakták be, órákon keresztül minden zene között az volt. "91.1 rádió pont egy, csak mai sláger megy. A szignálok teljesen ugyanazok a két városban, ugyanaz a hang ugyanúgy, csak másik frekvenciát mond be. A hírek valamivel normálisabban össze vannak szerkesztve, mint mondjuk 1-2 hónapja (volt amikor nem is volt) de olyan szinten nem naprakészek, hogy arra szavakat nem tudok találni. Én úgy veszem észre, hogy a hírblokkokon belül minden egyes hír külön fájlba van felvéve, a héten hétfőtől csütörtökig minden órában végig hallgattam, hogy Zegen hogyan újul meg a Petőfi köz. Van hogy a hírek elején, közepén, végén. Mindig máshol. Ezt több hírnél is észrevettem, de ez ragadt meg bennem a legjobban. Akkor még amin eléggé lebuktak, hogy az árvízkárosultaknak hétfőig lehetett a károkat bejelenteni, szerdán délelőtt 11kor a hírekben: "Hétfőig, azaz máig lehet jelezni a termőföldek károsodását az árvíz sújtott területeken"
A hírek előtti és után szignál tisztára egy az egyben a Music FM szignáljára hajaz. Szerintem ugyanaz a női, és a férfi hang is, de majd felveszem és megmutatom nektek.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 482