Sikerült kibontani a témát, bár ennek nem ebben a topicban lenne a helye. Először is elbeszélünk egymás mellett, de ez nem baj, majd csak helyére kerülnek a dolgok

Próbálom rendszerezni. A szubjektív vélemény, -jelen esetben-, részemről hallgatói szemmel értendő! A rádió célcsoportjának nagy része nem mérhető a tekintetben, hogy tetszik-e nekik vagy sem egy station voice. Persze ha van pénz, ezt is lehet mérni. Az, hogy én hogyan gondolkodnék, mint programing az sok mindentől függ. Fiatalos rádiót említesz. Sok példát lehetne fölhozni Amerikából, vagy akár a Lajtán túlról pro és kontra. Alapesetben természetesen egy CHR rádióhoz fiatalos hangot keresek de ez nem lövi ki annak az esélyét, hogy 40 fölötti hangot válasszak, ha az számomra megfelelő, egyezik az elképzeléseimmel a rádiót illetően. A kérdés, hogy hogyan gondolkodnék egy ismeretlen hangról, megint csak érdekes, hiszen nyilván hallanom kellene, így fingom sincs, hogy hogyan döntenék

Pl meg kellene hallgatnom sweeperként, hogy hogyan szól. Bognár Tomival mi a baj? Ő szerinted valóban egy nagypapa hang? Szerintem nagyon nem, de ez megint szubjektív

Megboldogult Kenderesi Tibi bácsi... na ő nagypapa hang!
http://www.youtube.com/watch?v=Ee-DhGGNkQ0 Nem szeretnék most visszamenni a rádiózás alapelveihez és íratlan szabályaihoz, de ha mégis, akkor valószínű, hogy úgy gondolkodnék, mint te, persze annyi különbséggel, hogy engem mindig a különlegességek és a kivételek villanyoztak fel. Ha pedig rosszul döntök, a hallgató megbüntet. Ennyi! Itt kezdődik a szakma szépsége.