RADIOSITE Fórum

• OZONE FM

#118287  Szerző: kukac

Richmonde írta:Szomorú, hogy ezt gondolod (és ezzel befejeztem) mert mifelénk a szakmai tapasztalatot teljesen másként ítélik meg, mint te azt kifejtetted. Sajnos ez tipikusan egy akarnok jelenség, de nem gond, ilyen mentalitású emberekkel Dunát lehet rekeszteni, tehát soha nem fogsz kisebbségbe kerülni. Ezt megint az a fránya szakmai tapasztalat mondatja velem. Remélem azért már elmúltál 20 éves, mert általában ezzel azok vagdalkoznak, akik mikrofont csak messziről látnak, vagy maximum megkérik rá, hogy mossák ki a szivacsát a csap alatt, aztán főzzenek le egy kávét, esetleg elhajtották őket a francba. Tele van hasonló észosztó kommentekkel a fórum. Ha pedig idősebb vagy, akkor mélyen csalódtam, de hát ez kit érdekel :) A legnagyobb hülye én vagyok, hogy eddig sikerült jutni, nemhogy inkább megértettük volna egymást. Na és ezzel részemről itt a pont! Peace!
mifelénk az nem szakmai érv és nem indok semmire, hogy ki mit milyen régen csinál - ez jelentheti azt is hogy mennyire inkompetens (szándékosan használom ezt a kifejezést és nem rövidítek). ha ennyit tudsz hozzátenni szakmai érvként hogy a vitapartner szerinted hány éves és hozzád viszonyítva milyen lehet, még mindig nem szakmai érv, csak az előző mondandódban való helyben járás. az viszont tényleg szomorú, ha az önképüket a szakmai múltjukkal ápolgató embereknek kell marketing alapfogalmakat fejtegetni, ahelyett hogy ez evidencia lenne számukra ennyi idő után...
 #118286  Szerző: Richmonde

Szomorú, hogy ezt gondolod (és ezzel befejeztem) mert mifelénk a szakmai tapasztalatot teljesen másként ítélik meg, mint te azt kifejtetted. Sajnos ez tipikusan egy akarnok jelenség, de nem gond, ilyen mentalitású emberekkel Dunát lehet rekeszteni, tehát soha nem fogsz kisebbségbe kerülni. Ezt megint az a fránya szakmai tapasztalat mondatja velem. Remélem azért már elmúltál 20 éves, mert általában ezzel azok vagdalkoznak, akik mikrofont csak messziről látnak, vagy maximum megkérik rá, hogy mossák ki a szivacsát a csap alatt, aztán főzzenek le egy kávét, esetleg elhajtották őket a francba. Tele van hasonló észosztó kommentekkel a fórum. Ha pedig idősebb vagy, akkor mélyen csalódtam, de hát ez kit érdekel :) A legnagyobb hülye én vagyok, hogy eddig sikerült jutni, nemhogy inkább megértettük volna egymást. Na és ezzel részemről itt a pont! Peace!
 #118285  Szerző: kukac

Richmonde írta:Talán nem véletlenül... :ayfkm: Én kérek elnézést!
nem fejeztem be a mondatot: ...jellemzően olyan emberektől, akik teljesítményével látványos problémák voltak, vagy kifogytak a szakmai érvekből és mintegy végső érvként ezt rántották elő :D
 #118283  Szerző: Richmonde

Talán nem véletlenül... :ayfkm: Én kérek elnézést!
 #118279  Szerző: kukac

Richmonde írta:Értem mire gondolsz és ezzel kapcsolatban soha nem lesz vita közöttünk, mert idén 17. éve csinálom több rádióval ezért van fogalmam róla, de én még mindig nem erre gondoltam :) Na peace és bocs, hogy offoltuk a topicot :) Jó munkát és sok sikert kívánok az O3-nak!
gratulálok, de nem az a lényeg hogy ki milyen régen csinálja, hanem hogy ki hogyan csinálja :) ezt a "húsz éves szakmai múlt", meg "15éve tolom, csak tudom hogy mi a dörgés" dumát már annyiszor hallottam hivatkozási alapként felhozva hogy már nem is tartom számon :)
 #118278  Szerző: Richmonde

Értem mire gondolsz és ezzel kapcsolatban soha nem lesz vita közöttünk, mert idén 17. éve csinálom több rádióval ezért van fogalmam róla, de én még mindig nem erre gondoltam :) Na peace és bocs, hogy offoltuk a topicot :) Jó munkát és sok sikert kívánok az O3-nak!
 #118275  Szerző: kukac

Richmonde írta:Sikerült kibontani a témát, bár ennek nem ebben a topicban lenne a helye. Először is elbeszélünk egymás mellett, de ez nem baj, majd csak helyére kerülnek a dolgok :) Próbálom rendszerezni. A szubjektív vélemény, -jelen esetben-, részemről hallgatói szemmel értendő! A rádió célcsoportjának nagy része nem mérhető a tekintetben, hogy tetszik-e nekik vagy sem egy station voice. Persze ha van pénz, ezt is lehet mérni. Az, hogy én hogyan gondolkodnék, mint programing az sok mindentől függ. Fiatalos rádiót említesz. Sok példát lehetne fölhozni Amerikából, vagy akár a Lajtán túlról pro és kontra. Alapesetben természetesen egy CHR rádióhoz fiatalos hangot keresek de ez nem lövi ki annak az esélyét, hogy 40 fölötti hangot válasszak, ha az számomra megfelelő, egyezik az elképzeléseimmel a rádiót illetően. A kérdés, hogy hogyan gondolkodnék egy ismeretlen hangról, megint csak érdekes, hiszen nyilván hallanom kellene, így fingom sincs, hogy hogyan döntenék :) Pl meg kellene hallgatnom sweeperként, hogy hogyan szól. Bognár Tomival mi a baj? Ő szerinted valóban egy nagypapa hang? Szerintem nagyon nem, de ez megint szubjektív :) Megboldogult Kenderesi Tibi bácsi... na ő nagypapa hang! http://www.youtube.com/watch?v=Ee-DhGGNkQ0 Nem szeretnék most visszamenni a rádiózás alapelveihez és íratlan szabályaihoz, de ha mégis, akkor valószínű, hogy úgy gondolkodnék, mint te, persze annyi különbséggel, hogy engem mindig a különlegességek és a kivételek villanyoztak fel. Ha pedig rosszul döntök, a hallgató megbüntet. Ennyi! Itt kezdődik a szakma szépsége.
nah, csak röviden mert full-off, egy szolgáltató igenis legyen tisztában a vevőkör igényeivel. egy rádió indulás előtti legfontosabb feladata belőni hogy kinek is akar rádiózni, ha nincs tisztában a célcsoport igényeivel, akkor csak lavírozni fog. éppen ezért fontos hogy pontosan be legyen határolva, meg legyen mérve (igenis mérhető), és ennek megfelelően legyen megválaszolva a "kinek, mit, hogyan"-kérdéskör. hagyjuk ezt a szubjektív-dolgot, nem az a fontos hogy nekem mi a jó, hogy szerintem ki milyen - teljesen mellékes, mint ahogy az is, hogy szerinted ki a jó és ki nem, merthogy nem ez a lényeg... egy lényeges pontot kell figyelni: a célcsoport legszélesebb szegmense számára mi a jó, a fontos, a még elfogadható és pont! ezen a határon belül kell tartani az arculatot. a többi pedig csak okoskodás.
 #118254  Szerző: Roger

Engem még mindig nagyon idegesít, hogy a 106.5, harmincmásdopercenként k i h a g y :S :(

[ Csak-csak beledumálok, de a station voice, pont az Ozone-hoz illik, szal jó választás volt anno... ;) ]
 #118237  Szerző: Richmonde

Sikerült kibontani a témát, bár ennek nem ebben a topicban lenne a helye. Először is elbeszélünk egymás mellett, de ez nem baj, majd csak helyére kerülnek a dolgok :) Próbálom rendszerezni. A szubjektív vélemény, -jelen esetben-, részemről hallgatói szemmel értendő! A rádió célcsoportjának nagy része nem mérhető a tekintetben, hogy tetszik-e nekik vagy sem egy station voice. Persze ha van pénz, ezt is lehet mérni. Az, hogy én hogyan gondolkodnék, mint programing az sok mindentől függ. Fiatalos rádiót említesz. Sok példát lehetne fölhozni Amerikából, vagy akár a Lajtán túlról pro és kontra. Alapesetben természetesen egy CHR rádióhoz fiatalos hangot keresek de ez nem lövi ki annak az esélyét, hogy 40 fölötti hangot válasszak, ha az számomra megfelelő, egyezik az elképzeléseimmel a rádiót illetően. A kérdés, hogy hogyan gondolkodnék egy ismeretlen hangról, megint csak érdekes, hiszen nyilván hallanom kellene, így fingom sincs, hogy hogyan döntenék :) Pl meg kellene hallgatnom sweeperként, hogy hogyan szól. Bognár Tomival mi a baj? Ő szerinted valóban egy nagypapa hang? Szerintem nagyon nem, de ez megint szubjektív :) Megboldogult Kenderesi Tibi bácsi... na ő nagypapa hang! http://www.youtube.com/watch?v=Ee-DhGGNkQ0 Nem szeretnék most visszamenni a rádiózás alapelveihez és íratlan szabályaihoz, de ha mégis, akkor valószínű, hogy úgy gondolkodnék, mint te, persze annyi különbséggel, hogy engem mindig a különlegességek és a kivételek villanyoztak fel. Ha pedig rosszul döntök, a hallgató megbüntet. Ennyi! Itt kezdődik a szakma szépsége.
 #118235  Szerző: kukac

Richmonde írta:
kukac írta:
Richmonde írta:...mint írtam, különlegesnek tartom a hangját és ezt pozitív értelemben gondoltam, a pikirt hasonlatokért elnézést kérek, nem akartam vele senkit megbántani. Azzal is egyetértek, hogy nem kell mindenkinek "Istenhangnak" lennie, de a station voice kérdésében vitatkoznék. Az igenis legyen minőségi és dög. Hallottam már egy-két elbaltázott hangot, ami nagyban csorbítja egy rádió imágóját, hiszen ő az egész hóbelevanc arca/hangja, amivel az adott médiumot azonosítják és sok esetben (ideális módon) több évig is használják. Egyetértek azzal is, hogy kevés station voice pörög az éterben, érdemes lenne a rádióknak jobban szétnézni. A leírt nevek pedig - véleményem szerint - nem hiába azok, akik... Sok esetben pedig kizárólagosságról is beszélnek, pl anno a Rise -úgymond- levédte Vass Gabit, de persze ez lehet "iparági" pletyka is.
megint eléggé egyetértek adminnal (még a végén azt hiszi hogy akarok tőle valamit :)), szerintem is a célcsoporthoz, arculathoz illeszkedő tónusú hangot kell választani az állomás hangjának, pl. egy főként fiataloknak szóló, fiatalos témákat feldolgozó rádió ne alkalmazzon mély tónusú, idős ember benyomását keltő, télapóra hajazó hangú station voice-t, mert a célcsoport nem fogja magáénak érezni, hitelteleníti a mondandót a korcsoporttól eltérő tónusú hang (ez pl. a rádió1-nél is fokozottan érezhető, baromi dög, nagyon szól, csak éppen mit papol egy 15 éves kölöknek ez a "nagyapa-hang").
Nőknek szóló rádióba női hangot, gyerekeknek gyerekhangot, stb...
A Rise-nak pl kifejezetten jól áll Vass Gabi hangja, de ezek már erősen szubjektív vélemények... kinek a pap, kinek a paplan.
Az arculat kérdése pont az a dolog, amikor a szubjektumot objektívvé kell tenni, a szubjektum a célcsoport egyes tagjainak önálló, saját véleménye, ami önmagában használhatatlan. ebből kell gyúrni egy olyan objektív dolgot, ami viszont a célcsoport nagy többségének ízlésével egyezik. Az hogy a Vass Gábor hangja neked mennyire tetszik - egy szubjektív dolog - más kérdés hogy a rádió célcsoportjának nagy része is így gondolja-e (valószínűleg igen, mert a Gábor hangja közismert, és mint ilyen, jól tud azonosulni vele bárki, viszont pont ez a veszélye is, akaratlanul is lejáratódik, "beleég a márka", nem tudsz elvonatkoztatni attól a terméktől amit a hangjával képvisel (lásd pl. Galamb)). A kérdés hogy egy ugyanilyen tónusú, de teljesen ismeretlen hangról is ugyanígy gondolkodnál-e? ha neked kellene kiválasztanod a station voice-t egy fiatalos rádióhoz, te milyen tónusú hangú embereket castingolnál hozzá? ha választanod kellene hogy mély hangú, idősebb korú benyomást keltő, vagy inkább fiatalos, lendületes, friss hatású hang legyen egy ugyanilyen korú célcsoportnak szóló műsort készítő állomás hangja, hogyan döntenél?
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 108