PooLee írta:Komolyra fordítva a szót: ha cél lenne, hogy normális vételkörzettel, jó minőségben lehessen fogni a rádiókat, nem túl nagy erőfeszítést igényelne ennek megfelelően kimérni frekvenciákat. Olyan legálisan nagy teljesítményű adók mellé írják ki évek óta frekvenciák tucatjait, amelyek évtizedek óta működnek, mindenki számára ismert módon. Meggyőződésem, hogy ez nem véletlenül történik; a cél pont az, hogy ezzel a módszerrel menjenek biztosra, hogy az adott rádió biztosan nem fogható az általuk kigondolt vételkörzeten kívül.
erre már én is gondoltam és valószínűleg igazad is van. nem hallgatóbarát, annál inkább piactorzítás-barát.
én mondjuk még mindig azt mondom, hogy az életképesebb modell lenne, ha - arányosan kevesebb koncessziós alapdíjjal - 5-6 országos kereskedelmi rádió lenne az 1-2 országos és sokszáz helyi helyett. akár helyi frekvenciákból összecsapott hálózatokon, de mindenképp 50+%-os lakossági eléréssel.
lásd bács-kiskuni 40.000 fős városban négy (most már csak három) kereskedelmi helyi rádió példája és annak mérhetetlen irracionalitása/szürrealitása.