RADIOSITE Fórum

• OZONE FM

#118392  Szerző: comet

Miért nincsenek hírek? Régebben volt..
 #118391  Szerző: kukac

Már bocsánat hogy belekotyogok, de ahol egyszerű pingeléssel látható a packet loss, akkor ott a stream már konkrétan nem hallgatható (a ping csomagmérettel érdemes játszani). Stream hibakeresésnél jó eséllyel használható az mtr, ami kb. a ping és a traceroute kombinációja, egyik végpontról a másikat nézve kiderül melyik ip-n van packet loss. A codec elé berakott olcsó soho router (D-link) nekem már okozott meglepetést.
 #118390  Szerző: molnarb

Apró észrevétel/kritika: A Balatonon picit talán kevés a szöveg. Mondjuk teljesen jó, hogy nyaralás közben nem dumálják tele a műsort, de engem pl. érdekelt volna pl. az időjárás. Persze, százágra süt a nap, de hogy mi várható, jó lett volna tudni pár szóban. Ha már hírek nincsenek :(

Visszatérve az átvitelre, nemcsak a digitális béreltvonali csomagveszteség, hanem egy lagos szolgáltatás is bekavarhat a kodekeknek ha itt pl netes az átvitel. Lehet néha beesik a net. Egy egyszerű ping is segít kideríteni hogy mi a helyzet. Most pl fél órája hallgatom, semmi gond. Mindenesetre ha tippelnem kéne, ez szolgáltatói hiba lehet.
 #118388  Szerző: molnarb

Amúgy mennyi idő alatt dob össze a ReelWorld-ös csapat egy ilyen pakkot? Árfekvésben (nyilván nem pontos árat és üzleti titkokra gondolok) mibe fáj egy ilyen?
 #118387  Szerző: comet

Nagyon jó,hogy kiírjátok a winampra milyen zene megy főleg,hogy a weboldal hónapok óta nem működik...
 #118362  Szerző: akos9277

Sziasztok! A hibát az okozza, hogy elvesznek a csomagok útközben. Leginkább a Balatonon és Dunaföldváron jelentkezik ez a hiba, de már egyesével nekiálltunk leellenőrizni minden eszközt a toronytól a netszolgáltatón át a szerverteremig. Mire elkészül a ReelWorld-ös szignálpark, patent lesz minden! Köszönjük a dicsérő szavakat! :)
 #118360  Szerző: markfelt

molnarb írta:Igen, az is Ozone-os. A leállások nem hirtelen vannak, vagyis hirtelen, de nem szakad, hanem fade-el Oda-Vissza.
a barix szokott ilyeneket produkálni, nagyon érzékeny mindenre.. minden zenében akad egyet, ez a nagy átlag. aztán valóban, van, hogy 5 mp-enként, van, hogy 10 percenként.. ma egész nap hallgattam, elég zavaró.
 #118359  Szerző: molnarb

Igen, az is Ozone-os. A leállások nem hirtelen vannak, vagyis hirtelen, de nem szakad, hanem fade-el Oda-Vissza.
 #118358  Szerző: adam1400

és a vészbe is ozonosak vannak?
 #118357  Szerző: molnarb

Roger írta:Engem még mindig nagyon idegesít, hogy a 106.5, harmincmásdopercenként k i h a g y :S :(

[ Csak-csak beledumálok, de a station voice, pont az Ozone-hoz illik, szal jó választás volt anno... ;) ]
Nem harmincmásodpercenként szakad, teljesen össze-vissza... van, hogy tényleg sűrűn, 1 percen belül több is, van hogy 10-20 percig semmi gond. Olyan mint amikor online rádiót hallgatok és a winampból elfogy a buffer. Megakad, tölt és megy tovább. Persze ha ez nem sikerül neki, akkor azonnal indul valamilyen emergency anyag, aztán ha visszajön a kapcsolat folytatódik tovább az adás. Elég fura, őszintén érdekelne, hogy ezt mi okozza. Ha neten át megy a moduláció valamilyen streames megoldással, nem hiszem, hogy nem tudnak áldozni egy bérelt vonali internetkapcsolatra. Ha pedig bérelt vonalon megy valamilyen codec, hát ott se stimmel valami akkor az tuti. Mindenesetre a "vészanyag" szinte azonnal indul. Kár, mert amúgy nekem tetszik. Kimondottan jól esett most nyaralás közben az autóban hallgatni menetközben.
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 108