RADIOSITE Fórum

• Gold FM - Eger, Tatabánya

#12106  Szerző: Obladioblada

Zolika írta:Most már csak VidámSrác van hátra ha jól látom. Nem tűnik könnyűnek, de remélem, vele is jutok valamire. Rajtam nem fog múlni. :)
Meg még egynéhányan akik inkább bele sem folynak ebbe az értelmetlen vitába. Olvasd végig a fórumot elejétől a végéig, és utána beszélgethetünk. A hozzászólásaid többségéről süt, hogy fogalmad nincs miről hadoválsz. A legtöbb témádat már régen kitárgyaltuk. Olvass vissza, ha az adott dologhoz kiegészítésed van, idézz belőle és átvesszük újra.

Amúgy pedig mindenki tisztán látja, hogy közöd van a gold fm-hez, csak játszod a hülyét és az ilyet itt nem szeretjük. Pont.
 #12104  Szerző: VidámSrác

Zolika írta:Ha azt látom, hogy a szomszéd új Mercedest és aranyláncot vesz, és mindig a képembe röhög, akkor másként állok a tartozásához, mint ha látom nincs állása, mindig elhasznált ruhában jár, semmi luxus kiadás.
Utóbbi esetben egészen szolidáris lennék, és eszembe sem jutna kérni a tartozását, amíg úgysincs neki.

Az Advertum fizetésképtelenségét nem ismerem.

A debreceni Goldon sokkal inkább a pénztelenséget látom, mint a luxuskiadásokat. (A rádióról is kifejtem majd a véleményem, csak először az Advertumot beszéljük ki. :mrgreen: )
Az új adókért sem fizettek még, mint olvastuk.
és a régiért sem, 2006 óta. pedig az advertum hivatalos nyilatkozata szerint 100-100 millió forint volt adónként az éves bevételük. ezek a számok azonban korántsem jelentenek pénztelenséget...
Zolika írta:Sőt jogi kifogásai is lehetnek a Gold FM-nek és lehet ezért nem fizetnek.
vajon mi ellen? mert az ellen, hogy kezdetektől nem fizetik ki azt a pénzt a műsorszórásért, amit a nyertes pályázataikban megígértek, egyedül az ortt-nek lehetnek jogi kifogásai.
 #12103  Szerző: VidámSrác

Zolika írta:Ha a magyar foci nem fizet majd, az legyen az Advertum baja! Mi ez a féltés most hirtelen?! ;) ;)
nem féltés ez, inkább önmagát beteljesítő jóslat :lol:
Zolika írta:De ez esetben helyükben kérném a szerződés olyan módosítását, (sőt lehet úgy kötik a szerződést, hogy e jogukat előre bebiztosítják!) hogy nekik se kelljen kifizetniük az országos médiahállózatuk bevételének 20 százalékát, de minimum évi 200 milliót. Ez esetben pedig csak az Advertum járhatna jól (és a magyar foci rosszul) hiszen ez csak több lehet annál amit ők kapnak...
lehet, hogy így van, nem látunk bele a szerződés részleteibe.
Zolika írta:A 2,1 milliárd az ára, annak hogy 15 év alatt a 3,1 milliár is visszakerüljön.
nem, a 3,1 milliárd ára a - szerinted értékes, az advertum és a liga által pedig "eddig soha ki nem használt" - rádiós jog birtoklása és az 5 reklámtábla. a maradék 2,1 milliárd haveri ajándék a pénzügyminisztertől ingyenből terjeszkedésre, a focinépszerűsítés álcájával.
Zolika írta:De örülök, hogy te ingyen is átvállalnád, és egyben sajnálom, hogy nincs rá pénzed. Őszintén.
ilyet nem mondtam, olyat mondtam, hogy én is felvennék ilyen konstrukcióval hitelt, elvégre vesztenivalóm nincs. (csak nekem - és másnak sem - nem adnak.) egyébként az advertumnak sincs rá pénze - ezt később te is mondod - ezért kell a hitel.
Zolika írta:Senki sem mondta, hogy ingyen számolnának be a helyszínról. De nem is egy vagyon annak az ára, hogy valaki elmondja negyedóránként, történt-e valami. Ami ingyenes lenne az a meccs megnézése! Vagy annak árát is bekalkulálnák.
Az óránkénti hírek is pénzbe kerülnek, (sokkal többe, amiről mi cserélünk eszmecserét) vagy az útinform kapcsolása. Mégis van a zenei rádiókon. :)
Ami meg a képességeket illeti. Ha te kint vagy, és felhív a haverod, te is el tudod mondani hogy áll a meccs, milyen a hangulat, stb. Sőt fordított esetben te is elvárhatod. Akiből ennyit nem nézel ki, azt nagyon hülyének nézed. ;)
az útinform a magyar közút ingyenes szolgáltatása, a hírek pedig olyan gyenge pontja a mai magyar helyi rádiózásnak, amiről csak röviden: egyre több rádió ingyenes hírszolgáltatást vesz igénybe, mert a zsugorodó rádiós reklámpiac miatt már nem tudja kigazdálkodni a helyi hírszerkesztés költségeit. minden tiszteletem a tiéd, de az én rádiómban nem jelentkezhet be akárki egy labdarúgó-mérkőzésről, mert egyfajta színvonalra való törekvés minden rádióvezetőben megvan. és hogy a korábbi kijelentésed lényegére rávilágítsak, miszerint: "Márpedig felhívni a meccsre kiküldött emberkét nem számít komoly tételnek." az előzőek tükrében igenis az: több tízezer havonta, csak az órabér + az utazási költség, és ehhez még hozzájön az advertumnak fizetendő jogdíj, ami akár milliós tétel is lehet egy évben.
 #12102  Szerző: VidámSrác

Zolika írta:Induljunk el akkor egy másik irányból :!:

A Gold FM kereskedelmi rádió, reklámbevételekből él. Tfh. minél nagyobb a hallgatottság, annál nagyobb a részesedés a reklámtortából. (Eddig logikusan hangzik.) Csakhogy gyakorlatilag egyetlen eszköz van a hallgatottság mérésére, évente 3-szor a Szonda közvélemyénykutatása, ami bemondásra megy! :lol: :lol: :lol:

Kérdező: Melyik rádiót hallgatja?
14-49 éves: Egyiket sem. MP3-asozom.
K: Na de mégis, mondjon egyet! Bármit! (Szeretné minél előbb letudni a penzumát.)
14-49: Bumeráng! (Arról már hallott, és pont az ugrik be.)
K pedig húz egy rovatkát a Sláger mellé.

Nem állítom, hogy mindig így megy, sőt, de aligha véletlen hogy Debrecenben most vannak kint az FM95 reklámjai az utcákon, és a hirdetőújságokban megjelentek a MaxFM, a Rádió1, a Fun és szintén az FM95 reklámjai. (Januárban van mérés tudtommal.)
A cél, hogy a válaszolónak, ők ugorjanak be! (Persze ha hallgatókat is nyernek így, nem sértődnek meg, hiszen ők nagyobb eséllyel mondják őket. És persze a szóbeszéd, baráti tanácsok.)
ez maximálisan így működik, noha van egy másik cég (a gallup), amelyik szintén foglalkozik hallgatottsági felméréssel, és picit más, sokak számára pontosabb módszerrel dolgoznak, mint a legelterjedtebb szonda-gfk közös mérés. a dolog érdekessége egyébként az, hogy éppen egy advertum-érdekelt városban készíttetett egy gold fm konkurens rádió hallgatottsági kutatást a galluppal és merőben más eredmény született.
Zolika írta:Noha Debrecenben a Gold láthatatlan, de nem lepődnék meg, ha Nyíregyházán és Miskolcon ők is jóval több energiát ölnének bele. Ezt aki ott él megmondja. :mrgreen:
ez egy rendkívül jó problémafelvetés. valóban többet öl az advertum nyíregyházába és miskolcba, de vajon miért? azért mert a három nagyváros közül egyedül debrecenben van valódi rádiós verseny a piacon és éppen ott nincs esélye labdába rúgni a gold fm-nek? én más logikus magyarázatot nem látok...
Zolika írta:A kérdés: A focijogoknak köszönhetően többen fogják-e mondani / több embernek fognak-e ők beugrani ha a kérdezőbiztosnak rádiót kell mondani. :!: :!: :!: Ha kiépül az országos hállózatuk és csak néhány százalékot jelent (tényleg nem kell sokat jelentenie) akkor megérte nekik! Néhány százaléknyi difi is sok százmilliót jelenthet évente!
Mindegy mit, csak beszéljenek a közvetítéseikről, jogukról. Az eszköz az, amit korábban leírtam. Plusz ha pl. az NSO fórumain szídni is fogják őket, röhögni fognak a markukba, mert róluk beszélnek. Ingyenreklám.
Márpedig a 15 év alatt amennyiszer elhangzik, hogy a Goldé a rádiós jog, annyiszor lesz ez ingyenreklám, amiért egy fillért sem kell fizetniük.
már ha elhangzik egyáltalán, de ne kössük össze az advertumot és a gold fm-et. mi tudjuk, hogy a kettő ugyanaz, de egy átlag hallgató tudni fogja? aligha.
Zolika írta:Ahol nekik is lesz rádiójuk, ott bizony hülyék lennének továbbadni a fociközvetítésüket.
vagy pont ellenkezőleg, ha ők is rájönnek arra, hogy a foci nem hoz annyit a konyhára, mint amennyiért el lehet adni a témát. aki pedig van annyira hülye és kifizeti a jogokat, az hadd vigye - akár előlük is! (meg ez azért kizárja azt, hogy azért ők - mint jog-atyák - beszámoljanak egy-egy focimeccsről?)
 #12098  Szerző: Zolika

Kérdés a miskolciakhoz!

Jól gondolom, hogy az ottani 3 helyi adó közzül 2 (Juventus, Sztár) azonos tulajdonban van?!
Ez esetben ez súlyosan versenyellenes szerintem. A helyetekben engem ez zavarna. Az ORTT vagy a Versenyhivatal nem lép ez ügyben?!
Ti jobban tudjátok ezt.

Csak azért, mert ha hálózatot venne az Advertum, akkor ők is járhatnak úgy, hogy több csatornát bírtokolnának egy helyen!
Ez pl. lehetne az ORTT-vel való egyezség része, hogy ekkor csak egyet tartanak meg. "Gesztus" az ORtt felé.

Persze én laikus vagyok. Így várom a véleményeteket! :) :D
 #12097  Szerző: Zolika

Zsolt írta:
Zolika írta: Én arra fogadok, hogy megállapodnak az ORTT-vel. Mindkét félnek (és az országnak) is ez a közös érdeke.
Új pályázatnál elúszik ez a pénz. És az új nyertes is csak a töredékét fizetné, hiszen a semmiről kéne felépítenie valamit, míg a jelenlegiek 2 nagyvárosban egyenesen piacvezetőek.
Bocsánat, hogy belefolyok, de ha mondjuk a szomszéd tartozik neked egy tízessel évek óta, majd odajönne hozzád, hogy adj neki még húszat és jövő hétre negyvennel jön vissza, akkor te miképpen döntenél?
Az ORTT nem bank, hogy hitelt adjon. Az újabb kölcsönt hagyjuk a példában.

De nyugi, nem kerülöm meg a kérdést.

Ha azt látom, hogy a szomszéd új Mercedest és aranyláncot vesz, és mindig a képembe röhög, akkor másként állok a tartozásához, mint ha látom nincs állása, mindig elhasznált ruhában jár, semmi luxus kiadás.
Utóbbi esetben egészen szolidáris lennék, és eszembe sem jutna kérni a tartozását, amíg úgysincs neki.

Az Advertum fizetésképtelenségét nem ismerem.

A debreceni Goldon sokkal inkább a pénztelenséget látom, mint a luxuskiadásokat. (A rádióról is kifejtem majd a véleményem, csak először az Advertumot beszéljük ki. :mrgreen: )
Az új adókért sem fizettek még, mint olvastuk.

Ha viszont létrejön a szerződés az állammal és az MLSZszel (A Népszava szerint pl. inkább távolódóban vannak!!!) akkor viszont elvárom a fizetést!

Szerintem egyébként az Advertum és az ORTT folyamatosan egyeztet egymással a háttérben. És az ORTT-nél ez ügy kimenetelét várják. Ha létrejön megnyugodnak, ha nem talán bedurvulnak :!:

Majd elvállik, hiszen ez csak találgatás. Nem ismerjük a hátteret.

Sőt jogi kifogásai is lehetnek a Gold FM-nek és lehet ezért nem fizetnek.
 #12093  Szerző: Zsolt

Zolika írta: Én arra fogadok, hogy megállapodnak az ORTT-vel. Mindkét félnek (és az országnak) is ez a közös érdeke.
Új pályázatnál elúszik ez a pénz. És az új nyertes is csak a töredékét fizetné, hiszen a semmiről kéne felépítenie valamit, míg a jelenlegiek 2 nagyvárosban egyenesen piacvezetőek.
Bocsánat, hogy belefolyok, de ha mondjuk a szomszéd tartozik neked egy tízessel évek óta, majd odajönne hozzád, hogy adj neki még húszat és jövő hétre negyvennel jön vissza, akkor te miképpen döntenél?
 #12092  Szerző: Zolika

VidámSrác írta:
Zolika írta:Most már csak VidámSrác van hátra ha jól látom. Nem tűnik könnyűnek, de remélem, vele is jutok valamire. Rajtam nem fog múlni. :)
kezdjük azzal, hogy megtippeljük, miért kap egy 100 milliós köztartozással rendelkező médiavállalkozás 2,1 milliárd forintot országos rádióhálózatra
Kezdjük. :)
Én arra fogadok, hogy megállapodnak az ORTT-vel. Mindkét félnek (és az országnak) is ez a közös érdeke.

Néhány korábbira.

Ha a magyar foci nem fizet majd, az legyen az Advertum baja! Mi ez a féltés most hirtelen?! ;) ;)
De ez esetben helyükben kérném a szerződés olyan módosítását, (sőt lehet úgy kötik a szerződést, hogy e jogukat előre bebiztosítják!) hogy nekik se kelljen kifizetniük az országos médiahállózatuk bevételének 20 százalékát, de minimum évi 200 milliót. Ez esetben pedig csak az Advertum járhatna jól (és a magyar foci rosszul) hiszen ez csak több lehet annál amit ők kapnak...

A 2,1 milliárd az ára, annak hogy 15 év alatt a 3,1 milliár is visszakerüljön.
De örülök, hogy te ingyen is átvállalnád, és egyben sajnálom, hogy nincs rá pénzed. Őszintén.

Senki sem mondta, hogy ingyen számolnának be a helyszínról. De nem is egy vagyon annak az ára, hogy valaki elmondja negyedóránként, történt-e valami. Ami ingyenes lenne az a meccs megnézése! Vagy annak árát is bekalkulálnák.
Az óránkénti hírek is pénzbe kerülnek, (sokkal többe, amiről mi cserélünk eszmecserét) vagy az útinform kapcsolása. Mégis van a zenei rádiókon. :)

Ami meg a képességeket illeti. Ha te kint vagy, és felhív a haverod, te is el tudod mondani hogy áll a meccs, milyen a hangulat, stb. Sőt fordított esetben te is elvárhatod. Akiből ennyit nem nézel ki, azt nagyon hülyének nézed. ;)
 #12091  Szerző: Zolika

Induljunk el akkor egy másik irányból :!:

A Gold FM kereskedelmi rádió, reklámbevételekből él. Tfh. minél nagyobb a hallgatottság, annál nagyobb a részesedés a reklámtortából. (Eddig logikusan hangzik.) Csakhogy gyakorlatilag egyetlen eszköz van a hallgatottság mérésére, évente 3-szor a Szonda közvélemyénykutatása, ami bemondásra megy! :lol: :lol: :lol:

Kérdező: Melyik rádiót hallgatja?
14-49 éves: Egyiket sem. MP3-asozom.
K: Na de mégis, mondjon egyet! Bármit! (Szeretné minél előbb letudni a penzumát.)
14-49: Bumeráng! (Arról már hallott, és pont az ugrik be.)
K pedig húz egy rovatkát a Sláger mellé.

Nem állítom, hogy mindig így megy, sőt, de aligha véletlen hogy Debrecenben most vannak kint az FM95 reklámjai az utcákon, és a hirdetőújságokban megjelentek a MaxFM, a Rádió1, a Fun és szintén az FM95 reklámjai. (Januárban van mérés tudtommal.)
A cél, hogy a válaszolónak, ők ugorjanak be! (Persze ha hallgatókat is nyernek így, nem sértődnek meg, hiszen ők nagyobb eséllyel mondják őket. És persze a szóbeszéd, baráti tanácsok.)
Noha Debrecenben a Gold láthatatlan, de nem lepődnék meg, ha Nyíregyházán és Miskolcon ők is jóval több energiát ölnének bele. Ezt aki ott él megmondja. :mrgreen:

A kérdés: A focijogoknak köszönhetően többen fogják-e mondani / több embernek fognak-e ők beugrani ha a kérdezőbiztosnak rádiót kell mondani. :!: :!: :!: Ha kiépül az országos hállózatuk és csak néhány százalékot jelent (tényleg nem kell sokat jelentenie) akkor megérte nekik! Néhány százaléknyi difi is sok százmilliót jelenthet évente!
Mindegy mit, csak beszéljenek a közvetítéseikről, jogukról. Az eszköz az, amit korábban leírtam. Plusz ha pl. az NSO fórumain szídni is fogják őket, röhögni fognak a markukba, mert róluk beszélnek. Ingyenreklám.
Márpedig a 15 év alatt amennyiszer elhangzik, hogy a Goldé a rádiós jog, annyiszor lesz ez ingyenreklám, amiért egy fillért sem kell fizetniük.
Ahol nekik is lesz rádiójuk, ott bizony hülyék lennének továbbadni a fociközvetítésüket.
 #12089  Szerző: VidámSrác

kezdjük azzal, hogy megtippeljük, miért kap egy 100 milliós köztartozással rendelkező médiavállalkozás 2,1 milliárd forintot országos rádióhálózatra
  • 1
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 222