RADIOSITE Fórum

• FM-DX

#12619  Szerző: zvartoshu

LOOOOOOK at this picture :twisted:

Kép

BEST DX amplifier with low noise ...

to wiew correct click and save as in your computer
 #12325  Szerző: zvartoshu

EURO dx-ers areea .. start

first dx-er : mahiasavolta from germany announce for me via PM - salute all dx-ers 50mhz - 87.5-108.0mhz :twisted:
 #12281  Szerző: zvartoshu

not buy -- filter is disabled from IF filters on auto radios .. my many is to opern radio autos defects :D
wiev zone tools and laboratory http://forum.softpedia.com/index.php?sh ... &start=198 :twisted:

invitation allowed ??

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=404174

romanian DX-ERS invite internationa DX-ERS in area DX INFO :Happy
This area - infromation - logs - tutorial .. Speech in this area ENGLISH / BULGARIAN / FRENCH / ITALIAN

this message is not a spam is form may area . i am a moderator and invite 1 dx-ers maxim to write logs in this area ..
 #12276  Szerző: LuciFerko

zvartoshu : Where can you buy IF filters???
 #12271  Szerző: zvartoshu

Kép

ordinea filtrelor de DX
10.7 A - 230+5khz
10.7 S - 180+7khz punct dreapta sus , 10.7S ' - 230khz - 8khz maxim punct stanga sus
10.7 J - dublu punct - 150khz - 6khz diferenta de caldura poate adauga +2khz
10.7JA - 150khz +4khz , diferenta de caldura tine spre 149khz
SKN4N - SK10.7N4M - 150khz - 18khz diferenta de caldura [ canicula ] 128-134khz [ daca aparatul de radio nu receptioneaza sau fuge ± 50khz [ overload ]
SKN5N - SKN5H - SKN5K - SK10.7N5N - 110khz - 8khz diferenta de caldura poate atinge la unele si cote alarmante -12khz sau cu defecte +7khz [ acesta daca este pus si frecventa are tendinta +50khz peste F base = OVERLOAD

73's
 #12190  Szerző: csabyke

centerweb írta:Én eddig azt hittem, hogy ez valamilyen német/osztrák "figyelemfelkeltő" szabvány, mert elég sok rádió, közszolgálatiak (pl. ORF, SWR) meg kereskedelmiek (pl. Antenne Bayern) is használják még ezt a jelzést. De akkor rosszul hittem :) .
Bizony-bizony - használják ám...
Én még kb. 1-1,5 éve voltam úgy ORF vételkorzetben, hogy a gépjárműben ARI-s rádió volt (csak VF volt a gombra írva) és működött... Végülis, szerintem ha meg van csinálva, nem hinném, hogy akkora költségeket jelent üzemeltetni - s lehetnek még szép számmal ARI-s rádióvevők forgalomba... Kár bántani...
 #12166  Szerző: centerweb

Én eddig azt hittem, hogy ez valamilyen német/osztrák "figyelemfelkeltő" szabvány, mert elég sok rádió, közszolgálatiak (pl. ORF, SWR) meg kereskedelmiek (pl. Antenne Bayern) is használják még ezt a jelzést. De akkor rosszul hittem :) .
 #12159  Szerző: Pasa

Igen, de az ARI már nem hiszem, hogy kellene. Csodálkozom is, hogy az ORF még használja... :shock:
 #12158  Szerző: Zsolt

Pasa írta:A TA-t nem hanggal aktiválják, hanem az RDS adatfolyamban van a jel, ami nem hallható. A németek, ha még tényleg adják az ARI-t, az csak hagyományőrzés lehet, mert értelme nem sok van.
Azt tudom, úgy értem, hogy a stúdió jelét "figyeli" az RDS kóder és erre a jelzésre kapcsolja be TA-t és sugározza ki az éterbe. A Magyar Rádió-n is volt egy "pittyenés" a közlekedési hírek előtt, még a "megújulásuk előtt". Gondolom ma már az adásvezérlő képes erre.
  • 1
  • 519
  • 520
  • 521
  • 522
  • 523
  • 541