RADIOSITE Fórum

• Antennák

#122062  Szerző: asimov

Luciferkó:
Végül, milyen antenna(park) lesz?
 #121950  Szerző: asimov

Vezetékcsatorna (akár fém is) vagy a MÜ 2-es védőcsőtechnológia erre van kitalálva.
Vagy szerzel "önhordós" koaxot, egy szálat megfeszítesz, a másik kettő koaxot meg hozzákötegeled ehhez a "gerinchez".
LuciFerko írta: És 3 koaxot hogy hozok lesz szépen? Nincs szükség arra, hogy a gondnok pattogjon miatta. Mondjuk jófej, rögtön felajánlom, hogy jól tudok kábeltévét meg gépet szerelni, meg tudok vinni finom bort is :)
 #121949  Szerző: LuciFerko

asimov írta:B@ssz.. akkor meg minek az irányított antenna? :)
Sima dipólok (2xH egymáshoz képest 90 fokkal elfordítva + 1xV) azt jónapot.... 3 koaxot hozol le, aztán lesz némi, antennaváltással elérhető irányhatásod is H-ban ÉS nincs, ami elromoljon odafennt. (Már ha rendesen megcsinált antennákat teszel fel...)
LuciFerko írta: Ha nem akarsz forgatni, akkor 3 elemesből is legalább 3, de inkább 4 darab kell. Vagy valami konkrét irányról beszélünk?
De azért legyen nagyobb nyílásszöge, mert nem akarok felrohangálni forgatni :)
És 3 koaxot hogy hozok lesz szépen? Nincs szükség arra, hogy a gondnok pattogjon miatta. Mondjuk jófej, rögtön felajánlom, hogy jól tudok kábeltévét meg gépet szerelni, meg tudok vinni finom bort is :)
 #121948  Szerző: asimov

B@ssz.. akkor meg minek az irányított antenna? :)
Sima dipólok (2xH egymáshoz képest 90 fokkal elfordítva + 1xV) azt jónapot.... 3 koaxot hozol le, aztán lesz némi, antennaváltással elérhető irányhatásod is H-ban ÉS nincs, ami elromoljon odafennt. (Már ha rendesen megcsinált antennákat teszel fel...)
LuciFerko írta: Ha nem akarsz forgatni, akkor 3 elemesből is legalább 3, de inkább 4 darab kell. Vagy valami konkrét irányról beszélünk?
 #121946  Szerző: LuciFerko

asimov írta:Hagyd a 3 elemest.. egy olyan kimagasló pont, mint ahová te tervezed ezt, megérdemel egy komolyabb teljesítményű antennát:
http://www.ham-radio.com/k6sti/five.htm

A "feltűnés" mit takar? Egy akkora épület teteje nem is igen latszik talajszintről.
LuciFerko írta:Ki, milyen antennát ajánl panel tetejére?
1. ne legyen nagyon feltűnő
2. azért legyen valamennyi nyeresége.

Kettőt tervezek kirakni (V, H)

Így hirtelen 3 elemesre gondoltam. (9.-en van a lakás, szóval kábel sem menne hosszan)
 #121944  Szerző: asimov

Hagyd a 3 elemest.. egy olyan kimagasló pont, mint ahová te tervezed ezt, megérdemel egy komolyabb teljesítményű antennát:
http://www.ham-radio.com/k6sti/five.htm

A "feltűnés" mit takar? Egy akkora épület teteje nem is igen latszik talajszintről.
LuciFerko írta:Ki, milyen antennát ajánl panel tetejére?

Így hirtelen 3 elemesre gondoltam. (9.-en van a lakás, szóval kábel sem menne hosszan)
 #121934  Szerző: LuciFerko

Ki, milyen antennát ajánl panel tetejére?

#121907  Szerző: mimi

nyikolaj írta:Jut eszembe...
Ha valaki otthon Transmitteren hallgat zenét,és az utcában lehet fogni kb 15,20 m-es körzetben az már büntethető?
Végül is én azzal érvelhetnék,hogy csak saját szórakozásomból használom a t.mittert...Engem az nem érdekel,meg hidegen hagy,hogy fm sávon bárki hallgathatja...pl: utcabeli szomszédok...
50 nanowatt ERP-ig lehet szabadon nyomulni.
 #121899  Szerző: nyikolaj

Jut eszembe...
Ha valaki otthon Transmitteren hallgat zenét,és az utcában lehet fogni kb 15,20 m-es körzetben az már büntethető?
Végül is én azzal érvelhetnék,hogy csak saját szórakozásomból használom a t.mittert...Engem az nem érdekel,meg hidegen hagy,hogy fm sávon bárki hallgathatja...pl: utcabeli szomszédok...
 #121826  Szerző: asimov

Antennaforgatót keresek, és közben akadtam erre:
http://www.ebay.com/itm/Outdoor-Digital ... 0522746183
Ha felfelé kerekítettek a nyereségadatok, akkor is nagyon jó ár/értékarányú ez a gyári, antenna+forgató kombó!

Amúgy ezzel "barátkozom" éppen:
http://www.ebay.com/itm/Archer-rotor-An ... 1001125273
A kinézetéből itélve, ebben még benne lehet az "anyag" (fém fogaskerekek, cserélhető csapágyak, stb) csak -ha jól értem a mellékelt leírást- akkor USA-n kívüli vevővel nem foglalkozik az eladó...
(Amúgy rendre, a Hy Gain féle AR-302/3 forgató klónjaira bukkanok... )
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 68