RADIOSITE Fórum

• RiseFM - Balaton - 98.9 MHz

#123908  Szerző: FLaci81

LuciFerko írta:
samsung írta:
LuciFerko írta: a réteg rádió sajna felejtős.

Lehet, hogy most butaságot írok, de... Ez egy laikus véleménye, ezért előre elnézést kérek, ha nem szakszavakat használok:

Valószínűleg nem pont idetartozik, de ha már réteg rádió, akkor a Bartók az nem az? Komolyzenei rádió, igaz az közszolgálati (remélem jól gondolom), de akkor is.
Tudom nem illő külföldi ország rádióit idevenni, de pl. a németeknél van réteg jellegű rádió (Sunshine Live) és már jó régóta szól éterben és neten is hallgatható.

Viszont az a tény, ami ilyenkor a legtöbb ember szájából jön, hogy "más ország, más törvények, más szabályok" ebben a helyzetben nem biztos, hogy ez a kijelentés megállja meg a helyét.

Itthon is vannak zenei stílusok, mint odakint. Különböző stílusokat kedvelünk itthon is, mint odakint. Miért lenne baj, pl. egy Rock, vagy Dance rádió működésével, aki ezt szereti idekapcsol, aki azt az meg odakapcsol ennyi, mint pl. pár fiatal ismerősöm a 89.5-re ha az adó vételkörzetében vannak.

Persze nyilván kell olyan adó is ami minden "réteget" kiszolgál ,de valaki ezt eltudná magyarázni nekem, hogy a szépséges országunkban miért felejtős a "réteg rádió" ? Én (de lehet így van ezzel más is) nem így látom ezt a dolgot.

A rádiózásról amit én jelenleg érzek: Egy rádió a médiahatóságért van, mert nagyon sok pénzt kell nekik fizetni, szigorú szabályoknak megfelelni stb stb stb. , a többi le van ejtve, csak tejeljen a hatóságnak, ha egy milliwattal túllépi az adóteljesítményt egy rádió, akkor horror büntetések, 0.1 MHz-re távol 50 Km-es körzeten belül 3 rádió, had zavarják egymást és még lehetne írni csomó dolgot.

A rádiózásról ahogy kellene éreznem, de ez nem így van sajnos: Egy rádió a hallgatókért van, egy kicsit lazább szabályokkal, jóval kevesebb költséggel a médiahatóság felé, hogy ne menjen idő előtt tönkre. Egy adott rádió teljesítménye maximálisan kihasználva mind antenna mind az adó részéről (pl mindegy lenne milyen magasságban lenne az antenna stb.), persze az előírt teljesítmény korláton belül, és elfelejteni ezt a szörnyűséges 0.1 MHz-es zavarást mindenfelé és még sorolhatnám.

Ha valamelyik fórumozó tud ésszerű magyarázatot adni a réteg rádió felejtős dologra akkor azt megköszönöm, mert tényleg kíváncsi lennék rá és ezt jóhiszeműen kérdezem, nincs semmi rossz szándék ez mögött.

Elnézést hogy ezt ideírtam, de itt vágott témába ez a dolog.
 #123905  Szerző: whoisthere

Oké, körzeti közösségi. Tegyük fel, hogy van X pénzem, és nekem eladják a tulajok. Az után minek kell megfelelni? Vagy ez a zenei arculat is kötött? --- persze ez a veszély egyelőre senkit sem fenyeget. :yeah:
 #123904  Szerző: noartist

whoisthere írta:Azt szeretném kérdezni, hogy a Jazzy és a Klasszik milyen típusú rádió, avagy milyen szerződésük van?

- azokkal a vállalásokkal (szöveg arány stb) nem lehet hasonló, csak dance rádiót üzemeltetni? :)
http://www.radiosite.hu/index.php?optio ... Itemid=114
Ha ebből dance rádiót csinál valaki,megeszem a kalapom... :roll:
 #123903  Szerző: whoisthere

Azt szeretném kérdezni, hogy a Jazzy és a Klasszik milyen típusú rádió, avagy milyen szerződésük van?

- azokkal a vállalásokkal (szöveg arány stb) nem lehet hasonló, csak dance rádiót üzemeltetni? :)
 #123901  Szerző: asr27

noartist írta:
LuciFerko írta:Vagy jön valami komolyabb befektető, de ez csak tipp.
Egy olyan rádióba,ami gyakorlatilag soha nem termelt nyereséget,és már egy éve non-stop zene megy,Te fektetnél pénzt?
Én spec nem.Elég kicsi az esélye,hogy ez valamilyen formában pénzt termeljen a jövőben.
Te honnan tudod, hogy soha nem termelt pénzt? Sehonnan. Volt időszak, amikor elég jól ment a szekér. Ki lehetne ebből hozni sok mindent, ha törődnének a dolgokkal!
 #123900  Szerző: noartist

Egy olyan rádióba,ami gyakorlatilag soha nem termelt nyereséget,és már egy éve non-stop zene megy,Te fektetnél pénzt?
Én spec nem.Elég kicsi az esélye,hogy ez valamilyen formában pénzt termeljen a jövőben.
 #123899  Szerző: LuciFerko

samsung írta:
Viszont a Győri frekvenciát bukták nem? Balcsira meg kétlem hogy bárki is költene pénzt
Egy jó programinggal lehet ott is alkotni, de a réteg rádió sajna felejtős.
 #123898  Szerző: samsung

Viszont a Győri frekvenciát bukták nem? Balcsira meg kétlem hogy bárki is költene pénzt
 #123897  Szerző: LuciFerko

Vagy jön valami komolyabb befektető, de ez csak tipp.
 #123896  Szerző: samsung

Igen és a Győri frekvencia is Rise néven volt... Nem értem mi folyik itt komolyan :lol: Még a végén Rise lesz megint
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 470