asimov írta:Adott a netem, ami 5/0,5MB ADSL (Datanet)Mióta a rezet kicseréltettem üvegre a hasonló ping idő visszaesett 3ms-ra, ez a legrosszabb mikor szét van terhelve a hálózat , általában nullát szoktak mutatni a speed testes oldalak.
Akármilyen sebességmérő oldalon mérek, a sebesség jó, viszont a ping idő nagyon magas és ráadásul mindíg ugyanannyi: 45 ms (tehát nem 44 vagy 46, hanem kereken 45ms)
A másik, hogy a felét fizetem a 8-10x gyorsabb net-ért.
A merre és hogyan továbbra, pedig rugdossad a szolgáltatót, ha már fizeted és bérled a modemet tőlük akkor lóhalálában cseréljék le.
Mivel a modem nem, a sajátod így nem igazán nyúlhatsz bele.
Az ilyen 3-5 éves eszközöknél az szokott lenni hogy a folyasztószer maradványok elkezdenek kiöregedni és minimálisan vezetővé válnak. (több Mega Ohm )
Főleg a drótlábas alkatrészeknél amit kézi beültetéssel építenek be.
Például volt egy hőmenyiség mérő amit több (szerelő) nem bírt megjavítani, miközben csak a kvarc körülötti folyasztószer maradék eltávolítása után egyből működött.
Megmagyarázhatatlan hibáknál általában az isopropanolos vagy acetonos panel lemosás szokott segíteni. (aceton alatt NEM a körömlakk lemosó értendő hanem a festékboltban kapható hígítónak használt tiszta anyag !)
Viszont csak óvatosan vele mert a műanyag burkolatokat, kijelzőket szétszedi, beopálosítja.
Érdemes az ilyen dolgokat eltávolítani előtte.