RADIOSITE Fórum

• Időjárás

#133278  Szerző: LuciFerko

noartist írta:Életem eddigi legközelebbi villámcsapása: 15-20 méter, nyitott ablakból. Pont szemben velem.
Na mesélj róla.
 #133268  Szerző: noartist

Életem eddigi legközelebbi villámcsapása: 15-20 méter, nyitott ablakból. Pont szemben velem.
 #133243  Szerző: Glenn

Na, már a Balatonnál tarol. Vajon meddig jut el?

Kép

:party:
 #133240  Szerző: Glenn

Mindjárt a határhoz ér! :shock:

Kép
 #133233  Szerző: noartist

FLaci81 írta:Elég durva kis vihar van itt Zadarban reggel óta.
Elvileg ez a zivatarlanc érhet estére Magyarországra az idokep.hu szerint.
Szeretettel várom. :yes:
Itt süt a nap eddig, egész nap.
 #133229  Szerző: FLaci81

Elég durva kis vihar van itt Zadarban reggel óta.
Elvileg ez a zivatarlanc érhet estére Magyarországra az idokep.hu szerint.
 #132834  Szerző: asimov

No.. hát ezért érdemes odafigyelni, törődni, stb :)

Kép
Kép Kép
Kép
 #132642  Szerző: asimov

Erre csaptam le ma Lidl-ben (kerek levelú legyezőpálma, Livistona rotundifolia):
Kép
Fejlett, (ránézésre) egézséges példány. (kb. 50-55 cm magas.)
Vitték mások is.. de a polcon kívül levő, egy-két leveles példányoknál elakadtak.
Kicsit beljebb nézve ott figyelt ez a gyönyörűség, én meg kaptam jobbról-balról az irigykedő tekinteteket, amikor kibújtattam a celofánból, mert (az esetleges kártevők, betegségek miatt) jobban is megnéztem.
:P
 #132608  Szerző: asimov

:)
Ami azt illeti, van olyan fertőzés/stádium, amikor csak a teljes eltávolítás és megsemmisítés segít...
Van három szép szivarfám is és régebben volt olyan év, hogy nyár közepén mindhármat tarkopaszra(!) kellett visszavágnom, mert a kezdődő fertőzéseket frankón legyűrő fokhagymás-csalánlés (mesterséges vegyszereket nem használok) permetezésekkel nem tudtam megállítani a levéltetű fertőzést és ráadásul félő volt, hogy átterjednek a dögök a kertem többi növényére is. (két hétig nem voltam itthon...)
A visszavágással (és levágott ágak/levelek bezsákolásával) szűnt meg fertőzés. Öröm az ürömben az, hogy a fák még azon a nyáron új, teljesen egézséges ágakat hoztak, megfiatalodtak és köszönik szépen, azóta is nagyon jól vannak.

Aztán pld. a "tűzelhalásos" ágakat (vagy ami kicsit is annak látszik) mielőbb le kell vágni és el kel tüzelni vagy műanyag zsákba dugni.
A "tűzelhalást" okozó baktérium ellen amúgy létezik nagyon jól működő, szabadforgalmú biológiai(!) permetezőszer is (Blossom Protect) csak jóformán lehetetlen hozzájutni, legfőképpen azon régi vágású vegyszerboltosok miatt, akik nem hajlandók tudomást venni a technológiák változásáról, fejlődéséről. :stare:

Erről a "kórról" kerttulajoknak jó tudni azt is, hogy egy 2001-es FVM rendelet értelmében kötelező védekezni ellene!
kukac írta: - hobbikertésznek nem nevezném magam, inkább olyan kényszerpermetezőnek, akinek ha kiadják hogy permetezni köll akkor permetez! valamit majd próbálok vele tenni, gondoltam már a teljes megsemmisítésre is :)
 #132579  Szerző: Glenn

Kis balatoni kiruccanás, jó idő megrendelve:

Kép

8-) :yes: :party:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 209