RADIOSITE Fórum

• Informatika

#133905  Szerző: markfelt

bp-nyíregyháza ic-n:

Kép

egy nyilvános fb csoportból loptam a képet. itt vajon mi történhet?

tippjeim:
- a csávó hacker. kiválóan alkalmas a vonatwifi a lenyomozhatatlanságra, nincsenek bekamerázva a vonatok (meki, plázák, stb, ahol van ingyen wifi, be vannak). első osztályon ember sincs (ellenben rábaszott, mert a háta mögött ülő lefotózta és kirakta egy 130000 fős fb csoportba).
- lopott telefonokat kódol ki
- pedofil tartalmakat tölt le-fel
- kóros nerd
 #133770  Szerző: asimov

NAS projekt, update (és szinte célvonal :) ):
Ma megérkezett a PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység + RS-50 50 Watt tápegység csomag.
A 4 pin-es CPU tápcsatlakozót egy kiszuperált tápról szabadítottam fel, ez simán be lett kötve a RS-50-be, a PicoPSU tápvezetéke mellé.
Ezzel a táppal, kicsit idomultak a NAS áramfogyasztási adatai:
- csupasz BIOS: <20 (20 alatt) VA (VoltAmper)
- BIOS + két HDD felpörgése: 40 VA
- BIOS + 2 HDD (üresjáratban) 20 VA
- felállt XP: 30 VA, néha lemegy 20 VA-ra
- 50%-kos CPU terhelés (aktív BOINC kliens) : 30 VA
- 50%-kos CPU terhelés + LAN-on keresztül HD filmnézés: 30 VA
- 50%-kos CPU terhelés + LAN-on keresztül HD filmnézés + egyik HDD-ről 4,3 GB-s iso átmásolása másik HDD-re: 30 VA

Egy HDD-vel bőven 30 VA alatt leszek, szóval, összefoglalva: :yes:
 #133424  Szerző: asimov

NAS projekt, fejlemények:
Először egy (passzív PFC-s) 400W-tos táp vitte a NAS-t, amivel a fogyasztás terhelt CPU-val 53-54 VA (sajna, most VoltAmper-t mérő műszerem van, W-ot nem tudok mérni. Az a műszer kölcsön jószág volt) volt, ez üresjáratban 42-43 VA-ra ment le.
Amikor a BIOS-ba léptem csak be (és a HDD-k is le voltak húzva) a fogyasztás maradt 41...42 VA-en.
Aztán előkerült egy ezer éves, 250W-tos táp, amire úgy kellett beépítenem a 4 pin-es CPU csatlakozót, mert hogy ilyen gyárilag nem volt benne. Ezzel a táppal is ~50VA/40VA volt a fogyasztás, ámde a csupasz BIOS-al a gép fogyasztása 27...29 VA lett, ami már sokkal jobban tetszik nekem.
Fórumbeírások szerint a lapom(+ram) önmagában (terheletlenűl) kb. 22..24W-tal elmegy, tehát jó hatásfokú táppal és 1 db. merevlemezzel beleférhetek a megcélzott 30..35 W-ba.
Ezekből lesz a táp: PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység + RS-50 50 Watt tápegység
(A külön CPU tápcsatlakozót itt is házilag kell kivitelezni, mert nem adok 600 Ft-ot egy olyan adapterért, amit magam is megcsinálok pár forrasztással :) )

Jó tudni:
A VA-ből úgy lesz a villanyóra által mért W, hogy a VA értéket meg kell szorozni az adott áramfogyasztó hatásfoktényezőjével, ami egy 1-nél kissebb szám, pld így: 100 VA * 0,95 = 95W.
A világ sok országában (a legtöbb NY európai országban is) VA alapon számláznak az áramszolgáltatók. Európán belül, a volt keleti blokk országaiban szokás W alapon számlázni.
VA alapú számlázáskor, az egyes elektromos készülékek hatásfokából adódó veszteségeket is fizeti a fogyasztó, míg W (hatásos teljesítmény) alapú számlázásnál csak a hasznos munkát végző villamos energia van mérve és elszámolva, és ebből adódóan, a készülékek hatásfokából adódó veszteségeket a szolgáltató nyeli le.
(W alapon számlázó szolgáltatói területeken, úgynevezett "nagyfogyasztóknál" ezért vannak többfunkciós fogyasztásmérők, mert itt külön mérik a "veszteséget" is és ha ez túllép egy adott szintet, akkor kegyetlenűl büntetőtarifázik a szolgáltató.)
 #133325  Szerző: zoo

noartist írta:Próbáltam már kiakasztani az Air-t (multitask), de az istennek nem akart megdöccenni.Stabilitásban verhetetlen. :)
Nekem sem sikerült az Xperia Z2 Tabletet eddig megakasztani. Továbbra is az internetezés és a munka a fő felhasználási terület, de kipróbáltam pár durva játékot is, megnézni mit bír. Utoljára tizenéves koromban játszottam, de olyan jól sikerült, hogy lehet karácsonyra meglepem magam egy PS4 controllerrel (lehet használni irányításra). Van egy öreg sony lapostévém, hirtelen az is okos lett (tablet képernyőtükrözés, média tartalmak lejátszása, stb).

Több örömemet lelem benne mint terveztem.

Szerintem aki néha játszani is akar, de nem venne külön konzolt, annak a sony telefon/tablet jó választás. Tévére küldve a képet, conttollerrel irányítva konzol élmény érhető el. Elvileg lehet játszani playstation játékokkal is, PS1-esekkel talán ingyen, de ennek nem néztem utána.
 #133261  Szerző: noartist

Próbáltam már kiakasztani az Air-t (multitask), de az istennek nem akart megdöccenni.Stabilitásban verhetetlen. :)
 #133255  Szerző: zoo

noartist írta:
zoo írta:
noartist írta:WayteQ.(komolyan!)
De a Samsungot kerüld el messziről.
Köszi! Jónak tűnik a WayteQ xTAB 9 ebben az árkategóriában, illetve találtam még pár kiemelkedő noname konfigot. Mindben közös, hogy sok a kompromisszum és vannak visszatérő negatív vélemények. Végül egy barátom mondta, hogy ilyen összegért csak kisebb kijelzővel keressek tabletet, vagy szánjak rá többet.
Ezért inkább veszek egy Sony Xperia Z2 Tablet-et, ami ár-érték arányban végig nagyon szimpatikus volt és úgy ahogy van tetszik.
Ajánlom még az iPad minit is, tudom, alma, de megéri. (a retinás, új.)
Próbáld ki valahol, nagyon patent, ha kicsit többet szánsz rá. :) De nem erőszak a disznótor, mindenkinek más tetszik.
Köszi, de mindenképp androidot kerestem. Egyébként sem vettem volna almát, mert nem szeretem a márkát.

Ettől még megnéztem az apple termékek specifikációját is. Mindeddig nem követtem, így mint laikusnak csak az tűnt fel, hogy jóval gyengébb vas van az iPad-ek alatt ugyanolyan áron. Tudom, hogy saját rendszer, 64-bites architektúra, stb... De akkor is jelentős a különbség és nehéz elhinni, hogy hosszabb használat után nem akadnak. Pl. az 1GB memória elég az iPad Air-ben?

Apple iPad Air 16GB (112 070 Ft-tól)
Processzor típusa: Apple A7
Processzor órajel: 1.4 GHz
Processzormagok száma: 2
RAM mérete: 1 GB
Kijelző mérete: 9.7"
Kijelző felbontása: 2048 x 1536
Hátlapi kamera: 5 Mpx

Androidos, hasonló árban:
Sony Xperia Z2 Tablet Wi-Fi 16GB (119 850 Ft-tól)
Processzor típusa Qualcomm Snapdragon
Processzor órajel 2.3 GHz
Processzormagok száma: 4
RAM mérete : 3 GB
Kijelző mérete: 10.1"
Kijelző felbontása:1920 x 1200
Hátlapi kamera: 8,1 Mpx
 #133251  Szerző: djlacee

iPad -ra Android appokat hogy lehet fejleszteni?
:ayfkm:
 #133235  Szerző: noartist

zoo írta:
Köszi! Jónak tűnik a WayteQ xTAB 9 ebben az árkategóriában, illetve találtam még pár kiemelkedő noname konfigot. Mindben közös, hogy sok a kompromisszum és vannak visszatérő negatív vélemények. Végül egy barátom mondta, hogy ilyen összegért csak kisebb kijelzővel keressek tabletet, vagy szánjak rá többet.
Ezért inkább veszek egy Sony Xperia Z2 Tablet-et, ami ár-érték arányban végig nagyon szimpatikus volt és úgy ahogy van tetszik.
Ajánlom még az iPad minit is, tudom, alma, de megéri. (a retinás, új.)
Próbáld ki valahol, nagyon patent, ha kicsit többet szánsz rá. :) De nem erőszak a disznótor, mindenkinek más tetszik.
 #133220  Szerző: zoo

#133184  Szerző: noartist

WayteQ.(komolyan!)
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 330