kukac írta:de, a saját tulajdonom volt, szabadon választottan fizettem, én döntöttem így, pont annak reményében hogy az állami rendszer összeomlása után legyen valami anyagi támpontom
Nem, nem volt a sajátod és kötelező volt legalább 8%-ot fizetned. Ennyivel kevesebb jutott a nyugdíjasoknak. Bizonyám, mert te nem a saját nyugdíjadra fizetsz az államnak, hanem a jelenlegi nyugdíjasokat tartod el belőle.
kukac írta:most fizetek magamnak egy önkéntes számlát (szerencsére már elég régóta), így van esélyem hogy ezt a kárt átvészeljem
Nagyon helyes, jól csinálod. Ezt hívják sajátnak, ehhez nyúlhatsz, ha megöregszel.
kukac írta:ez akkor is elorzás (vagy ha így jobban tetszik: elkommunizálás, azaz az a folyamat amikor az erősebb úgy dönt hogy elvesz valamit a gyengébbtől és ad rá valami fellengzős indokot, amit a rajongói tábor elfogad és később szajkózhat - de ettől a tény az tény marad, nem volt joguk hozzá)
Légyszíves próbáld megérteni, amit az előbb és most is írtam. Nem orozhatta el az állam azt, ami az övé volt. Nem a tied, hanem az övé, így joguk is volt hozzá. Azért, mert a balos média ezt (is) felkapta, nem kell ám rögtön elhinni. Persze a rajongók magukévá tették ezt a véleményt, anélkül, hogy gondolkodnának picikét.