RADIOSITE Fórum

• Antennák

#135850  Szerző: szemilan

Na várj, te most Bács-Kiskun megyéből akarsz V polarizációban sugárzó osztrák kis teljesítményű adókat rendszeresen fogni és hallgatni?
Vagy mi lenne a cél? Csak mert ez azért elég szép távolság és a nagy adókat is alig lehetne fogni szerintem, ha nincs terjedés.
Ilyen kis vacak antennákkal meg ne is kísérletezz, oda minimum 5 elemes yagi kellene akkor. Azokkal lehet rendesen DX-elni is, csak valahogy forgatni kellene.
Kovi02 írta:Igen,de én elsősorban kisebb teljesítményű adóállomásokra gondoltam.
Autóban jó terjedés esetén (nagyon gyengén)meg lehet fogni,kisebb teljesítményű programokat.
 #135844  Szerző: Kovi02

Igen,de én elsősorban kisebb teljesítményű adóállomásokra gondoltam.
Autóban jó terjedés esetén (nagyon gyengén)meg lehet fogni,kisebb teljesítményű programokat.
 #135825  Szerző: asimov

Egyetértek: közelre nem hogy felesleges, hanem egyenesen problémás az erősítő. (Az árkülönbözet mehet jó minőségű koaxba!)
A második antenna linkje (már az antennabolt.superwebaruhaz.hu sem) nálam nem működik, de gyanítom, irányított antenna lesz az, amit valóban célszerű forgatni, ha csak nem egy adott állomás/torony vétele a cél. :)
Kis hazánkban gyakorlatilag csak az AR-302 forgató van megfizethető árkategóriában. (B terv: használtam valami vagy C terv: építés.)
 #135810  Szerző: Kovi02

http://antennak.hu/index.php?urh_radioa ... t=11&id=81
Ezt gondoltam a közeli V polárú adások vételére(Majsa,KKFélegyháza,Szeged,Kistelek,Baja)
http://antennabolt.superwebaruhaz.hu/is ... na-t238056
Ezt pedig osztrák/szlovák vételekhez,de V polárban felszerelve..
 #135711  Szerző: Glenn

Kis szemléltetés:

Kép

Felül a vízszintes, alul a függőleges polarizáció. Apró hiba van az alsó képen, mert az antennát nem így, hanem oldaltartóval kell felszerelni, hogy az árboc ne lógjon az elemek közé.
 #135709  Szerző: szemilan

admin írta:
Pasa írta:
Kovi02 írta:Valaki tudna egy V POLÁRÚ Fm antennát javasolni???!!
Nincs "V POLÁRÚ", csak FM-antenna van. A polarizáció attól függ, hogy szereled fel.
végre valaki :D
És így megérti? Mert eddig is ezt próbáltuk neki elmagyarázni, csak szakmai oldalról, de hát ha csak így egyszerűen érthető meg....
 #135708  Szerző: markfelt

Pasa írta:
Kovi02 írta:Valaki tudna egy V POLÁRÚ Fm antennát javasolni???!!
Nincs "V POLÁRÚ", csak FM-antenna van. A polarizáció attól függ, hogy szereled fel.
végre valaki :D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 68