RADIOSITE Fórum

• Politika

#135923  Szerző: szemilan

Hír TV Vs. RTL :lol:

http://hvg.hu/itthon/20141206_RTL_Sikka ... toket?s=hk

http://hvg.hu/itthon/20141205_A_Hir_Tv_ ... et_Na?s=hk

Egymás múltját nem akarják felkotorni? :D

Amúgy Dec. 16-ra ismét tüntetést szerveznek.
 #135922  Szerző: szemilan

Nem vagyok benne biztos, hogy ez elbocsájtásokkal fog járni, de ha még is, nem erre fognak hivatkozni az érintett üzletek, továbbá nem azonnal, hanem hónapokkal később fognak reagálni.

Az emberek vásárolni fognak, mert kell az élelmiszer, meg kell venni. Ami bevételkiesést okozhat, az a műszaki és egyéb cikkek. Viszont ahhoz, hogy ez magas bevételkieséshez vezessen, az kell, hogy az ilyen nagy multi cégeknél, nagy arányban eladásra kerüljenek ezek a termékek. Viszont, ha nem tévedek inkább élelmiszerért mennek az emberek.

A műszaki boltoknál már érdekes a helyzet, de ők talán egy webáruház üzemeltetésével áthidalhatják a problémát.

Ami viszont problémát jelenthet, hogy kevesebbet kell majd dolgozni. Adott esetben, ha egy üzlet éjjel, nappal nyitva van, a vasárnapi bezárás esetében 24 óra munka kiesik, ez legalább 4-5 embert érinteni fog, akit vagy be tudnak osztani valahová még dolgozni, vagy félellásuk lesz, esetleg kirúgnak 1-1 embert.

Minden a vásárlási szokások alakulásán fog múlni. A vasárnapi kötelező zárva tartást leginkább az emberek bánják meg, akiknek csak hétvégén van idejük nagy bevásárlást tartani.
Attis írta:Más.
Ha jól látom, szinte biztos, hogy a kereskedelemben a vasárnapi zárvatartás (bizonyos kivételekkel...) életbe lép. Oké.
20-30 ezer ember állásáról beszélünk. Optimistaként: legyen csak 5 ezer ember kirúgva. És velük mi lesz??? :(
A másik oldal: ha én vasárnap érek rá bevásárolni... Bár SZOCIÁLISAN érzékeny emberként, talán ez a legkevesebb.
 #135919  Szerző: Attis

Más.
Ha jól látom, szinte biztos, hogy a kereskedelemben a vasárnapi zárvatartás (bizonyos kivételekkel...) életbe lép. Oké.
20-30 ezer ember állásáról beszélünk. Optimistaként: legyen csak 5 ezer ember kirúgva. És velük mi lesz??? :(
A másik oldal: ha én vasárnap érek rá bevásárolni... Bár SZOCIÁLISAN érzékeny emberként, talán ez a legkevesebb.
 #135918  Szerző: Attis

Pasa!
Hagyjuk!
Ez egy parttalan vita. Tulajdonképpen minden tök jó ebben az országban.
10 éves gyereknek villája, szölője van. Hiszen ez megszokott nálunk falun is. :lol:
Annyit érünk, amink van. Ezt megmondta már az ez a miniszterünk. (Bár, ahogy látom, ez azon az oldalon is finoman szólva is gááááz.)

Ez a kormány se ismeri Petőfi XIX. század c. költői versét. :( Sőőőőt.
 #135917  Szerző: kukac

@admin: "péntek este van, pofák! inkább igyatok és/vagy dugjatok! mármint ne egymással, lehetőleg egyiket se."
- kozben az megy, elvegre tisztesseges libsi vagyok, nem holmi bigott kdnp-s :)
 #135916  Szerző: kukac

@Pasa: "Gyurcsányék nyúltak leginkább a magántulajdonhoz, amennyiben a pénzt annak tekintjük. Hány ezermilliárdot loptak el a hitelezésen keresztül? A magánnyugdíjpénztár meg nem magántulajdon, hiába is magyarázta ezt itt valaki néhány hete. Ami magántulajdon, az az önkéntes magánnyugdíjpénztár.
A gazdagodás is amúgy kétélű dolog. Lehet az normális is, mint ahogy rakat becsületes milliárdos is van kis hazánkban. Erkölcsileg viszont nagyon aggályos, hogy ha egy kormánytag (akinek mérsékelnie kéne magát) hirtelen elkezdi szórni a pénzt, mégha az az ő legális vagyonából származik is. Ez komoly támadási felület, és elég visszataszító.."
- a hitelezes nem magantulajdon, az a magantulajdon ami a tied. Gyurcsanyeknak egyebkent speciel semmi kozuk nem volt a hitelezeshez. A magannyugdijpenztar pedig a jogszabalyok szerint (es az elnevezeseben is) magan, csak a fidesz kommunikacioban probaltak ezt maskent beallitani. De akinek elvittek par millat a kasszajabol es a beigert magan szamlat sem csinaltak meg, az nyilvan maskent gondolja mint te akinek esetleg nem volt kulonosebb veszteni valoja, es hajlamos szemet hunyni a kedvenc partja viselt dolgai felett...
 #135914  Szerző: Csongii

Pasa írta:
admin írta:ha valami nem fideszes fórum, akkor liberális, vagy baloldali? hmm, liberális igen, mert szabadon elmondhatod a véleményed, ésszerű korlátok között. de maximum annyiból. másiülönben kikérem magamnak a jelzőt.
A liberális akkor nem jó szó ide. Baloldalit kéne írnom, hiszen ők az ellenzékiek, de nem szeretem baloldalinak hívni őket, mivel valójában nagyon nem azok. Akkor mi is a megfelelő titulus?
Nem is tudtam, hogy a Jobbik baloldali vagy liberális??.... :D
Pasa írta:
admin írta:a világ nem fekete és fehér, pasa. ha valaki nem bírja az orbán maffia tagjainak a pofáját, nem kell ahhoz balosnak, vagy liberálisnak lenni. a fórum pedig semleges. a hozzászólók más kérdés.
Ez is igaz. Igen ám, de ha egy fórumon soha senki sem szidja a gyurcsány maffia tagjait (akik nagyságrendekkel több kárt okoztak/okoznak), csak a kormányt, akkor az egy ellenzéki fórum, ha tetszik neked, ha nem (mégha nem is te tetted azzá).
Ez esetben kukaccal értek egyet, minek szidni valakit, aki szinte nem létezik!? Ráadásul ha jól számolom, már lassan 6 éve a kormányzás közelében sincs.
Ja és az általad Maffiának hívott Gyurcsány egy szimpla vállalkozó, viszont ül az egyik minisztérium élén egy olyan ember, aki igazi maffiózó és ezt bizony már több fityiszes is elismerte. Ezek után szerintem kár dobálózni az ilyen mondatokkal.
Egyébként a hőn szeretett Fiatal Demokraták Szövetségének. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: többek között a sara, hogy a mai hazai rádiózás ott tart, ahol. Az mszpt lehet szidni, rengeteg hibát csináltak ők is, én ezt is elismerem, őket se szeretem, a "halottakról" pedig már kár beszélni.

Összegezve a lényeget, itt igazi előre mutató változás akkor lesz, ha eltűnik az összes '89 előtt ebben a közegben nevelkedett képviselő és társaik. Sajnos addig marad a régi szellem és felfogás, amit képtelenek levetkőzni. De azt hiszem ez utóbbit már írtam.
Ja és lehet, hogy az egyik kezükkel adnak, csak a másikkal meg elvesznek. Bár ez is általában így megy.
 #135913  Szerző: markfelt

péntek este van, pofák! inkább igyatok és/vagy dugjatok! mármint ne egymással, lehetőleg egyiket se. :D
 #135912  Szerző: Glenn

kukac írta:Maradjunk annyiban hogy barmennyire is tiltakozol ellene, a jelenlegi rendszeren boven van mit kritizalni.
Tévedsz, ha azt hiszed, hogy én totálisan elégedett vagyok a jelennel. Azonban az a véleményem, hogy többnyire jól mennek a dolgok, és a leglényegesebb (gazdasági) lépésekkel egyetértek. Vannak hibák (pl. ez a gazdagodási hullám nekem sem szimpi, bár elmarad az előző bagázsétól), de ahol megy a meló, ott hullik a forgács is. Semmi sem lehet tökéletes.
kukac írta:egyelore nem gyurcsanyek kormanyoznak, de ok nem is nyultak magantulajdonhoz. Ki a nagyobb maffiozo akkor, gyurcsany, vagy orban? Ilyen meggazdagodasok, nyilt, szemermetlen lopasok nem voltak az elozo rendszerben, ezt orbanek csinaljak, gyurcsany a kozelebe se ert!
Gyurcsányék nyúltak leginkább a magántulajdonhoz, amennyiben a pénzt annak tekintjük. Hány ezermilliárdot loptak el a hitelezésen keresztül? A magánnyugdíjpénztár meg nem magántulajdon, hiába is magyarázta ezt itt valaki néhány hete. Ami magántulajdon, az az önkéntes magánnyugdíjpénztár.
A gazdagodás is amúgy kétélű dolog. Lehet az normális is, mint ahogy rakat becsületes milliárdos is van kis hazánkban. Erkölcsileg viszont nagyon aggályos, hogy ha egy kormánytag (akinek mérsékelnie kéne magát) hirtelen elkezdi szórni a pénzt, mégha az az ő legális vagyonából származik is. Ez komoly támadási felület, és elég visszataszító..
 #135911  Szerző: kukac

@Pasa: "Ez is igaz. Igen ám, de ha egy fórumon soha senki sem szidja a gyurcsány maffia tagjait (akik nagyságrendekkel több kárt okoztak/okoznak), csak a kormányt, akkor az egy ellenzéki fórum, ha tetszik neked, ha nem (mégha nem is te tetted azzá)."
- egyelore nem gyurcsanyek kormanyoznak, de ok nem is nyultak magantulajdonhoz. Ki a nagyobb maffiozo akkor, gyurcsany, vagy orban? Ilyen meggazdagodasok, nyilt, szemermetlen lopasok nem voltak az elozo rendszerben, ezt orbanek csinaljak, gyurcsany a kozelebe se ert!
  • 1
  • 318
  • 319
  • 320
  • 321
  • 322
  • 519