RADIOSITE Fórum

• Politika

#135927  Szerző: asimov

A Barack Obama által belengetett "Internetadó"-ról a hazai média szokás szerint csak "darabokat" hozott le. Még a balosok is, pedig csak kicsit kellene utána menni. Szégyen a hazai újságírás.

Kint élő barátom küldte ezt (ékezetesítettem és néhány elütést javítottam):
A nálunk tervezett adó teljesen másról szól: az átsorolással bekerülne az internetszolgáltatás az FCC felügyelete alá, az pedig biztosítani tudja a net semlegességet, mert most az ugyanis nem mindig van meg és más bajok is vannak.

Jelenleg az internetszolgáltatás -annak besorolása miatt- nem esik az FCC ellenőrzése alá, és ezzel két probléma van:
- a hatóságok csak hosszas jogi eljárás után férnek hozzá pld. egy-egy weblapüzemeltető adataihoz, így van idő bizonyítékokat eltüntetni vagy lelépni Mexikóba.
- A szolgáltatók -érdekeik szerint- előnyt biztosíthatnak bizonyos tartalomszolgáltatóknak, míg másokat nehéz helyzetbe hozhatnak. Ez, az itt -a tietekhez képest- vérre menő választási kampányok idején jön ki: bizonyos aktivista weboldalak átmenetileg megszűnnek létezni "túlterhelés" miatt, míg más aktivista weblapok zavartalanul üzemelnek, ugyanannál a szolgáltatónál.

A fenti két probléma felszámolásának lenne az ára a plusz bevétel, ami lényegében az ÁFA mentesség megszűnéséből adódna és amúgy meg elenyésző tétel.
A bejelentés már régóta lógott a levegőben és mindkét oldalról (szerk: ott a két meghatározó politikai erő a demokraták és republikánusok) van támogatottsága, ezért valószínűleg hamar átmegy.
 #135926  Szerző: szemilan

Na ez a devizahiteles dolog kb az agyamra megy. Nekem se devizahitel, se forint hitel nincs.... ellenben van munkám (még úgy 4 hónapig) szaros havi 70-ért (magyar állam, közalkalmazotti bértábla)

Engem ki fog megmenteni a munkanélküliségtől? Mert a hiteltől nem tudnak.....
Vagy vegyek fel gyorsan devizát és utána meg üvöltsem, hogy ments meg, ments meg? (lesz milliós háza, és autóm, oszt majd az állam megment...)

Nem csak az volt a hülye, aki ajánlotta, hanem az is, aki felvette. Amúgy meg nem hiszem, hogy bárkinek is fegyvert tartottak volna a fejéhez. Szóval a mostani megmentősdit ugyan úgy lehet szidni, mint a vedd fel korszakot.
 #135925  Szerző: Csongii

Pasa írta: 2: A devizahitelezést Gyurcsányék találták ki és futtatták fel.
Rosszul tudod!

http://tenytar.blog.hu/2013/10/03/deviz ... _a_felelos
...kár is tagadni, a devizahitelt 2001-ben az I. Orbán-kormány engedélyezte. Ehhez még hozzájött a lakáscélú kamattámogatási rendszer, amely révén beindult a hitelezési boom Magyarországon....
Ez a lényeg, az hogy hozzátett a teszetoszaságával az mszp-s kormány is, az már csak plusz ezek után.
 #135924  Szerző: Glenn

kukac írta:a hitelezes nem magantulajdon, az a magantulajdon ami a tied. Gyurcsanyeknak egyebkent speciel semmi kozuk nem volt a hitelezeshez. A magannyugdijpenztar pedig a jogszabalyok szerint (es az elnevezeseben is) magan, csak a fidesz kommunikacioban probaltak ezt maskent beallitani. De akinek elvittek par millat a kasszajabol es a beigert magan szamlat sem csinaltak meg, az nyilvan maskent gondolja mint te akinek esetleg nem volt kulonosebb veszteni valoja, es hajlamos szemet hunyni a kedvenc partja viselt dolgai felett...
1: Aki felvett egy milliót és kettőt fizettettek vele vissza, az egymilliónyi magánvagyonát adta oda nekik.
2: A devizahitelezést Gyurcsányék találták ki és futtatták fel.
3: A magánnyugdíjpénztárba azt fizették, amit nem fizettek az államiba. Azaz ennyivel kevesebb jutott a nyugdíjasoknak, mivel őket az aktív dolgozók tartják el.
4: Én pedig nem hunyok szemet semmivel sem jobban, mint te, aki körmödszakadtáig véded a másik oldalt.
Csongii írta:Nem is tudtam, hogy a Jobbik baloldali vagy liberális??.... :D
Hát ezt én sem tudtam. Mindig mondasz valami újat! :shock:
Csongii írta:minek szidni valakit, aki szinte nem létezik!? Ráadásul ha jól számolom, már lassan 6 éve a kormányzás közelében sincs.
Ja és az általad Maffiának hívott Gyurcsány egy szimpla vállalkozó, viszont ül az egyik minisztérium élén egy olyan ember, aki igazi maffiózó és ezt bizony már több fityiszes is elismerte. Ezek után szerintem kár dobálózni az ilyen mondatokkal.
Egyébként a hőn szeretett Fiatal Demokraták Szövetségének. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: többek között a sara, hogy a mai hazai rádiózás ott tart, ahol. Az mszpt lehet szidni, rengeteg hibát csináltak ők is, én ezt is elismerem, őket se szeretem, a "halottakról" pedig már kár beszélni.
1: Igen, már lassan 6 éve rombol a háttérből. Tök mindegy, hogy kormányoz, vagy sem, így is úgy is kárt okoz az országnak.
2: Gyurcsány egy szimpla maffiózó, kár magyarázni...
3: A rádiózás jelenlegi helyzetéről valóban tehet a jelenlegi kormány, nekem sem tetszik a kiürült sáv és az egysíkú kínálat. Azonban a "balos" kormányok is rontottak eleget ezen előtte, hiszen akkor is ugyanígy pártmédia volt a közrádió és köztévé, és sorra kapta a frekiket a Klubrádió. A hírhedt Danubius-Sláger sztorit is még ők hozták össze 2009-ben ugyebár. És a legtöbb jó rádió bizony 2010 előtt szűnt meg...
 #135923  Szerző: szemilan

Hír TV Vs. RTL :lol:

http://hvg.hu/itthon/20141206_RTL_Sikka ... toket?s=hk

http://hvg.hu/itthon/20141205_A_Hir_Tv_ ... et_Na?s=hk

Egymás múltját nem akarják felkotorni? :D

Amúgy Dec. 16-ra ismét tüntetést szerveznek.
 #135922  Szerző: szemilan

Nem vagyok benne biztos, hogy ez elbocsájtásokkal fog járni, de ha még is, nem erre fognak hivatkozni az érintett üzletek, továbbá nem azonnal, hanem hónapokkal később fognak reagálni.

Az emberek vásárolni fognak, mert kell az élelmiszer, meg kell venni. Ami bevételkiesést okozhat, az a műszaki és egyéb cikkek. Viszont ahhoz, hogy ez magas bevételkieséshez vezessen, az kell, hogy az ilyen nagy multi cégeknél, nagy arányban eladásra kerüljenek ezek a termékek. Viszont, ha nem tévedek inkább élelmiszerért mennek az emberek.

A műszaki boltoknál már érdekes a helyzet, de ők talán egy webáruház üzemeltetésével áthidalhatják a problémát.

Ami viszont problémát jelenthet, hogy kevesebbet kell majd dolgozni. Adott esetben, ha egy üzlet éjjel, nappal nyitva van, a vasárnapi bezárás esetében 24 óra munka kiesik, ez legalább 4-5 embert érinteni fog, akit vagy be tudnak osztani valahová még dolgozni, vagy félellásuk lesz, esetleg kirúgnak 1-1 embert.

Minden a vásárlási szokások alakulásán fog múlni. A vasárnapi kötelező zárva tartást leginkább az emberek bánják meg, akiknek csak hétvégén van idejük nagy bevásárlást tartani.
Attis írta:Más.
Ha jól látom, szinte biztos, hogy a kereskedelemben a vasárnapi zárvatartás (bizonyos kivételekkel...) életbe lép. Oké.
20-30 ezer ember állásáról beszélünk. Optimistaként: legyen csak 5 ezer ember kirúgva. És velük mi lesz??? :(
A másik oldal: ha én vasárnap érek rá bevásárolni... Bár SZOCIÁLISAN érzékeny emberként, talán ez a legkevesebb.
 #135919  Szerző: Attis

Más.
Ha jól látom, szinte biztos, hogy a kereskedelemben a vasárnapi zárvatartás (bizonyos kivételekkel...) életbe lép. Oké.
20-30 ezer ember állásáról beszélünk. Optimistaként: legyen csak 5 ezer ember kirúgva. És velük mi lesz??? :(
A másik oldal: ha én vasárnap érek rá bevásárolni... Bár SZOCIÁLISAN érzékeny emberként, talán ez a legkevesebb.
 #135918  Szerző: Attis

Pasa!
Hagyjuk!
Ez egy parttalan vita. Tulajdonképpen minden tök jó ebben az országban.
10 éves gyereknek villája, szölője van. Hiszen ez megszokott nálunk falun is. :lol:
Annyit érünk, amink van. Ezt megmondta már az ez a miniszterünk. (Bár, ahogy látom, ez azon az oldalon is finoman szólva is gááááz.)

Ez a kormány se ismeri Petőfi XIX. század c. költői versét. :( Sőőőőt.
 #135917  Szerző: kukac

@admin: "péntek este van, pofák! inkább igyatok és/vagy dugjatok! mármint ne egymással, lehetőleg egyiket se."
- kozben az megy, elvegre tisztesseges libsi vagyok, nem holmi bigott kdnp-s :)
 #135916  Szerző: kukac

@Pasa: "Gyurcsányék nyúltak leginkább a magántulajdonhoz, amennyiben a pénzt annak tekintjük. Hány ezermilliárdot loptak el a hitelezésen keresztül? A magánnyugdíjpénztár meg nem magántulajdon, hiába is magyarázta ezt itt valaki néhány hete. Ami magántulajdon, az az önkéntes magánnyugdíjpénztár.
A gazdagodás is amúgy kétélű dolog. Lehet az normális is, mint ahogy rakat becsületes milliárdos is van kis hazánkban. Erkölcsileg viszont nagyon aggályos, hogy ha egy kormánytag (akinek mérsékelnie kéne magát) hirtelen elkezdi szórni a pénzt, mégha az az ő legális vagyonából származik is. Ez komoly támadási felület, és elég visszataszító.."
- a hitelezes nem magantulajdon, az a magantulajdon ami a tied. Gyurcsanyeknak egyebkent speciel semmi kozuk nem volt a hitelezeshez. A magannyugdijpenztar pedig a jogszabalyok szerint (es az elnevezeseben is) magan, csak a fidesz kommunikacioban probaltak ezt maskent beallitani. De akinek elvittek par millat a kasszajabol es a beigert magan szamlat sem csinaltak meg, az nyilvan maskent gondolja mint te akinek esetleg nem volt kulonosebb veszteni valoja, es hajlamos szemet hunyni a kedvenc partja viselt dolgai felett...
  • 1
  • 315
  • 316
  • 317
  • 318
  • 319
  • 517