RADIOSITE Fórum

• Politika

#138474  Szerző: markfelt

Pasa írta:
admin írta:én jobban fosnék attól, hogy örökre lecsuknak, ha valamit elkövetnék, mintha kinyírnának. persze ez "ízlés" kérdése
Én sem állítom, hogy a halálbüntetésnek egyértelmű visszatartó ereje lenne, hiszen vannak IQ-negatív emberek, akikre ez nem hatna. Viszont ha csak egyetlen gyilkos is emiatt visszakozna, már megérné (és ez biztos reális lehetőség).
Ami miatt támogatom, az az egyenlő elbánás elve. Akit megöltek, annak is volt joga élni, és ezt a jogát a gyilkos önhatalmúan elvette. Mindenképp hangsúlyozni kell azonban, hogy csak a legsúlyosabb esetben lenne alkalmazható, de akkor mindenképpen. Például előre megfontolt, nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve többszörös visszaeső esetében.
admin írta:populista demagógiának tartom, amit Orbán e kapcsán mondott, persze ismerjük, ez nem idegen tőle.
Amit mond, azt többnyire komolyan gondolja. Ez biztos, hogy nem populizmus, hanem valós gondolat a részéről.
a lényeg szerintem, hogy az ilyen deviánsokat félreállítsák, végleg kivonják a társadalomból. ilyen szempontból az életfogytiglan és a halál ugyanaz.

hogy melyik humánusabb? szerintem az életfogytiglan (persze van-e emberségességre igény egy ilyen gyilkosság után? elégtétel, ha megölik?)

elriasztó erő tekintetében szerintem az életfogytig tartó büntetés, mint már írtam, keményebb, ugyanakkor annak a trafikrablónak, akinek meg sem fordult a fejében, hogy egy trafik pl. be lehet kamerázva, szerintem édesmindegy ez a kérdés, nincs tisztában a tervezett tettei következményével.
 #138473  Szerző: Glenn

admin írta:én jobban fosnék attól, hogy örökre lecsuknak, ha valamit elkövetnék, mintha kinyírnának. persze ez "ízlés" kérdése
Én sem állítom, hogy a halálbüntetésnek egyértelmű visszatartó ereje lenne, hiszen vannak IQ-negatív emberek, akikre ez nem hatna. Viszont ha csak egyetlen gyilkos is emiatt visszakozna, már megérné (és ez biztos reális lehetőség).
Ami miatt támogatom, az az egyenlő elbánás elve. Akit megöltek, annak is volt joga élni, és ezt a jogát a gyilkos önhatalmúan elvette. Mindenképp hangsúlyozni kell azonban, hogy csak a legsúlyosabb esetben lenne alkalmazható, de akkor mindenképpen. Például előre megfontolt, nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, illetve többszörös visszaeső esetében.
admin írta:populista demagógiának tartom, amit Orbán e kapcsán mondott, persze ismerjük, ez nem idegen tőle.
Amit mond, azt többnyire komolyan gondolja. Ez biztos, hogy nem populizmus, hanem valós gondolat a részéről.
 #138472  Szerző: Glenn

admin írta:én nem látok abban kivetnivalót, ha a fiatalokat a sokszínű társadalomra felkészítik, ha már egyszer a társadalom sokszínű. ugyanakkor tényleg baromság mindezt egy klasszikus mese megváltoztatásával.
Így van, egy mondatban pont így lehet ezt helyesen megfogalmazni. :yes:
 #138471  Szerző: markfelt

Pasa írta:
Csongii írta:
admin írta: 3) https://www.facebook.com/laszlo.toroczk ... 0818997217
Ez a legszebb talán. Egy meséről beszélgetünk, meg nem történt cselekménnyel. Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb és valaki mindig bebizonyítja, hogy DE VAN.
Szerintem itt az indítékkal van a baj, hiszen tudjuk, hogy az illető milyen beállítottságú. Egyébként az igaz, hogy egyszerűen butaság ebbe a mesébe egy színes bőrű színészt tenni. Szó sincs rasszizmusról, hiszen az is hülyén nézne ki, ha egy indián, afrikai vagy kínai népmesében egy európai színész lenne az egyik főszereplő.
én nem látok abban kivetnivalót, ha a fiatalokat a sokszínű társadalomra felkészítik, ha már egyszer a társadalom sokszínű. ugyanakkor tényleg baromság mindezt egy klasszikus mese megváltoztatásával.

a történelemhamisítás vádja persze nem valós, a hamupipőke egy fikciós mű.
 #138470  Szerző: markfelt

én jobban fosnék attól, hogy örökre lecsuknak, ha valamit elkövetnék, mintha kinyírnának. persze ez "ízlés" kérdése :)

populista demagógiának tartom, amit Orbán e kapcsán mondott, persze ismerjük, ez nem idegen tőle.
 #138469  Szerző: Glenn

Csongii írta:
Ez a legszebb talán. Egy meséről beszélgetünk, meg nem történt cselekménnyel. Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb és valaki mindig bebizonyítja, hogy DE VAN.
Szerintem itt az indítékkal van a baj, hiszen tudjuk, hogy az illető milyen beállítottságú. Egyébként az igaz, hogy egyszerűen butaság ebbe a mesébe egy színes bőrű színészt tenni. Szó sincs rasszizmusról, hiszen az is hülyén nézne ki, ha egy indián, afrikai vagy kínai népmesében egy európai színész lenne az egyik főszereplő.
 #138463  Szerző: Csongii

Ez a legszebb talán. Egy meséről beszélgetünk, meg nem történt cselekménnyel. Mindig azt hiszem, hogy nincs lejjebb és valaki mindig bebizonyítja, hogy DE VAN. :yuno:
 #138454  Szerző: markfelt

igazad van mind a bloggal, mind a pados firkával kapcsolatban, viszont a kérdőív, amit kiküldenek, nincs rendben. az már a jobbikos retorika egy kis szelete, és egész biztosan a tapolcai eredmény az oka.
  • 1
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 517