admin írta:Elmondom, amit gondolok, kérem, ne sértődjön meg senki.Ez megint nem egy ritka dolog- munkakerülő, vagy éppen másokat szándékosan lehúzó emberekkel szinte mindenhol találkozni. (oké, utóbbi érint most minket elsősorban)
Régebben nagyon sokat taxiztam, de a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagyott. Nem általánosítok, mert sok volt persze a kellemes csalódás, meg a tök normális utazás is, de ma már inkább megvárom az éjszakai járhatot, vagy Uberezek, és nem azért, mert nincs pénzem.
A bizalmamat ott kezdték elveszteni, mikor az esetek 30%-ában olyan útvonalon kezdtek vinni, amit egy hülye lehet, vagy egy nem odavalósi lehet, hogy bevesz, de én nem (Nyugatitól a reptérre Soroksáron át, és akkor még elkezd győzködni, hogy lezárás van). A taxiórát nézni kell mindig, hogy nincs-e valami "rendellenesség", mert olyan relatíve sűrűn van, és volt már olyan is, hogy lazán a pofámba fújta a cigifüstöt az úriember, már az új szabályok óta. Persze én még jól is jártam ahhoz képest, hogy a néger haveromat nem vitte el múltkor a sofőr, bizonyára mert néger, egy barátnőmet pedig meg akarta erőszakolni. Tudnám még sorolni, a Vitézy-féle szabályozás előtti példákkal mondjuk, de minek...
Az Uber szerintem egy fapados, de egyszeri polgárnak jobb szolgáltatás. Mint általában a közösségi szolgáltatások. Én nagyon sajnálom, akinek a megélhetését ez rontja, de a taxis szakmának hosszú távon vége lesz. Illetve nem teljesen, cipészek, meg postások is vannak még. Telefonközpont-kezelő is biztos van még a világon. Mehet tovább prémium rendszerként.
A taxisok sajnos rég elvesztették a bizalmamat és erről nem az Uber tehet. Meg én sem. Általában nagyon szolidáris vagyok, de kb. annyira tudom támogatni őket, mint a kapuk miatt őrjöngő Ultrákat. Tehát legfeljebb megérteni, elfogadni, és nem anyázni, hogy nem tudok végigmenni a Bajcsyn.
Van becsületes, normális taxis, és persze, van, aki ott húz le, ahol tud. Ugyanez van például a villanyszerelőnél is, akár. Kihívod egy konnektort kicserélni, ő pedig rád fogja sózni bármi áron, hogy az egész házat újra kell vezetékelni, mert x éve volt már. Vagy 5 percig nem figyel az ember, és megcsinál még ezt-azt, ami nem is volt kérve. (csak egy példa, ne vegye magára senki)