asr27 írta:Hülyeség, én ezzel nem értek egyet. Érdekes módon 1-2 kivétellel az összes szomszédos, illetve közép europai ország sokkal jobban és gyorsabban fejlődik, mint Magyarország. Le vagyunk maradva, mint a szar. Az árak folyamatosan emelkednek, a fizetések viszont nem, vagy alig.
A közelmúltban jártam Szlovéniában, meglepődtem, hogy mennyit fejlődtek.(utoljára 7 éve jártam ott)
Először is az olyan tényadatok, mint infláció, reálbérek növekedése és demokrácia, nem lehetnek hülyeségek, hiszen egyik sem vélemény, vagy ideológia kérdése, hanem tény. Nem képezheti vita alapját, legalábbis nem ebből a szempontból. Másrészt a 300 %-os dolog feltételezés, ez az én elméletem. Előfordulhat, hogy rosszul látom, de csípőből rávágni, hogy hülyeség talán erős, szerintem. Harmadrészt ki beszélt Szlovéniáról, vagy akár más szomszédos országról? Én egy időbeli összehasonlítást tettem 1990-2015 között Magyarországon, és nem egy területit Magyarország és pl. Szlovákia között. Ez olyan, mint összevetni az almát a körtével...
(Nem mellékesen egyet kell értsek Pasával, ugyanis területi szempontból súlyos lemaradást kell behoznunk a régió más országaival szemben. Csakhogy nekünk sose Szlovénia legyen az etalon. Az az ország eleve a leggazdagabb jugoszláv régióként alig egy hét alatt súlyos veszteségek nélkül kiugrott egy egyébként véres háborúból, majd nem kisebb nevekkel az oldalában, mint Ausztria és Olaszország, szinte bele lett hajszolva a további fejlődésbe.)