RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#153606  Szerző: mikrofonos

kukac írta:
pébégáz írta:Ma hosszú idő után én is belehallgattam a Petőfibe, miután többen írták itt, hogy milyen rosszul szól. Nekem nem tűnt borzalmasnak a mai hallgatás után. Összehasonlítottam a Class FM-mel, és azt sem találtam jobbnak. Hallgattam egy Pioneer autórádióval, egy régi Panasonic mini hifivel, ami egyébként jól szól, és telefonról, fülhallgatóval.
valószínűleg te a világ azon szerencsésebbik feléhez tartozol, aki nem érzékeny a hangzásbéli hiányosságokra. örülj neki, mert pl. van akinek ez állandó macerát okoz.
Tulajdonképpen egyetértek veled, mert a szép hangzás fontos dolog. Sőt az volt már évtizedekkel ezelőtt is. DE! az emberek túlnyomó többsége kizárólag autóban hallgat rádiót és otthon is a konyhaablakba tett "akármi" képviseli a hallgatni-valót. Ilyen körülmények között nemigen mérhető fel a hangzásbeli különbség. Még annyit tennék hozzá a témához, (bár lehet, hogy nem ide tartozik), hogy a közrádió csatornái közül nekem itt külföldön az interneten a Petőfi szól a legrosszabb minőségben. A Kossuth és Bartók jó.
 #153605  Szerző: kukac

pébégáz írta:Ma hosszú idő után én is belehallgattam a Petőfibe, miután többen írták itt, hogy milyen rosszul szól. Nekem nem tűnt borzalmasnak a mai hallgatás után. Összehasonlítottam a Class FM-mel, és azt sem találtam jobbnak. Hallgattam egy Pioneer autórádióval, egy régi Panasonic mini hifivel, ami egyébként jól szól, és telefonról, fülhallgatóval.
valószínűleg te a világ azon szerencsésebbik feléhez tartozol, aki nem érzékeny a hangzásbéli hiányosságokra. örülj neki, mert pl. van akinek ez állandó macerát okoz.
 #153596  Szerző: zenefalo

Most sztereó hangvivő ellenére teljesen monó minden dal és szignál! Valami nagyon nem jó! 102.7 és 94.8-at fülelve
 #153584  Szerző: pébégáz

Ma hosszú idő után én is belehallgattam a Petőfibe, miután többen írták itt, hogy milyen rosszul szól. Nekem nem tűnt borzalmasnak a mai hallgatás után. Összehasonlítottam a Class FM-mel, és azt sem találtam jobbnak. Hallgattam egy Pioneer autórádióval, egy régi Panasonic mini hifivel, ami egyébként jól szól, és telefonról, fülhallgatóval.
 #153561  Szerző: Ati7

admin írta:Szerintem alakul a hangzás. Végre vannak magasok és mélyek.
Mostanában klasszisokkal jobb a hangzás mint, április elején a kezdetekben. Direkt nem hallgattam, vagy két hétig, és valóban alakult, igaz nem sokat. Amikor elkezdték piszkálni a aznap este oly szinten volt túlvezérelt, hogy recsegett-ropogott. Régebben a gondolatom az volt, hogy jó lenne ha nem lenne olyan tompa a hangzás (hifin), de most már visszaszívtam a gondolatom vissza az egészet! Lehet úgy vannak vele, sokan csak konyharádión hallgatják, és nem hifin. De, így elvették a hangzás nyújtotta élményt számomra. :x
 #153538  Szerző: kukac

új hangzás: eltűnt a maradék dinamika, mint amikor a horrorfilmben leszáll a köd - gomolyog, morajlik, nincsenek dinamikus részek, magasak, mélyek, a közép kóvályog, agyon van csapva az egész. remélhetőleg megvan még a régi preset...
 #153532  Szerző: kukac

BroCreSt írta:
kukac írta:
továbbra is túlkompresszált, libegő, pulzáló a hangzás, és torz a közép. átkapcsolsz a classra: a helyén van minden, vissza a petőre: megint ez a fárasztó lüktetés, ordító középtartomány. fárasztó hallgatni.
Valljuk be, sok embert nem érdekel, milyen a hangzás, a lényeg a zene, ami szól.
Sokan "egyszerű" rádión hallgatnak rádiót, vagy hifin, de nem high-end cuccon.
Valljuk be, sok embert nem érdekel milyen a képminőség, a lényeg a műsor ami megy.
Sokan "egyszerű" televízión néznek tévét, vagy monitoron, de nem 55"-as oled cuccon. ..oh wait...
 #153526  Szerző: BroCreSt

kukac írta:
továbbra is túlkompresszált, libegő, pulzáló a hangzás, és torz a közép. átkapcsolsz a classra: a helyén van minden, vissza a petőre: megint ez a fárasztó lüktetés, ordító középtartomány. fárasztó hallgatni.
Valljuk be, sok embert nem érdekel, milyen a hangzás, a lényeg a zene, ami szól.
Sokan "egyszerű" rádión hallgatnak rádiót, vagy hifin, de nem high-end cuccon.
 #153443  Szerző: kukac

• 1
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • 369
  • 627