RADIOSITE Fórum

• 89.5 Music Fm

#153575  Szerző: markfelt

Dani írta:Annak idején a Roxy egyáltalán nem játszott magyar nyelvű zenéket. Szerinted ez most az új Roxy esetében hogy lesz? Mennyire fog hasonlitani az egykori 5-6 évvel ezelőtti Roxyra?
1999 és 2004 között biztosan játszott, utána valóban nem. Most is fog, ez 100%. A többi meg majd kiderül.
tomee írta:Az újonnan induló Roxy dettó nem lesz rákényszerítve arra, hogy magyar zenét játsszon, mert a pályázati feltételekben ez nem szerepelt. Ez ezért fontos lépéselőny lesz számára (!)
De, 40%-ban magyar zenét kell adniuk, tehát ha jól tudom, nagyobb arányban, mint a Music Fm-nek. Majd éjszaka lemegy a java...

A hírek és szövegarány viszont valóban versenyelőny lesz. Azt hiszem, reggel 6 és 10 közt letudhatják az egész napos hírszolgáltatást, a szöveg pedig minimális kell, hogy legyen.
 #153573  Szerző: tomee

Persze, de az ördög itt is a részletekben rejlik, ugyanis az akkori Roxy magyar zene szempontjából még nem olyan feltétel mellett kapta meg a frekvenciát, mint 2012-ben a Music FM a sajátját. Ez megint egy olyan dolog, amiről sokan nehezen vesznek tudomást. Az újonnan induló Roxy dettó nem lesz rákényszerítve arra, hogy magyar zenét játsszon, mert a pályázati feltételekben ez nem szerepelt. Ez ezért fontos lépéselőny lesz számára (!)
 #153572  Szerző: Dani

tomee írta:
Dani írta:Annak idején a Roxy egyáltalán nem játszott magyar nyelvű zenéket. Szerinted ez most az új Roxy esetében hogy lesz? Mennyire fog hasonlitani az egykori 5-6 évvel ezelőtti Roxyra?
Magam részéről azt az álláspontot nem értem, annak ellenére, hogy dance zenét hallgatok 15-20 éve, hogy miért akkora tragédia a zinternet korában, hogy ha egy rádió nem 0-24-ben dance zenét játszik... Annak idején órákon keresztül tudtam ülni a rádió előtt bekészítve egy 90-en perces kazettával, hogy egy darab számot elkapjak nap közben és utána rongyosra hallgathassam, manapság meg eszembe jut valami és 10 mp alatt már hallgatom youtube-on vagy akárhol... :D

Dani, a Roxy játszott magyar nyelvű zenéket, maximum nem ugyanabban az időszakában hallgattad. Draft, Náksi vs. Brunner, Ákos - Keresem az utam Dj Junior féle verziója....

https://www.youtube.com/watch?v=Be_4LLvKjVY
Ez igaz, amit belinkeltél, de én az öt hat évvel ezelőtti Roxyra gondoltam. A megszűnése előtti pár évben már egyáltalán nem játszott ilyeneket.
 #153571  Szerző: tomee

Magam részéről azt az álláspontot nem értem, annak ellenére, hogy dance zenét hallgatok 15-20 éve, hogy miért akkora tragédia a zinternet korában, hogy ha egy rádió nem 0-24-ben dance zenét játszik... Annak idején órákon keresztül tudtam ülni a rádió előtt bekészítve egy 90-en perces kazettával, hogy egy darab számot elkapjak nap közben és utána rongyosra hallgathassam, manapság meg eszembe jut valami és 10 mp alatt már hallgatom youtube-on vagy akárhol... :D

Dani, a Roxy játszott magyar nyelvű zenéket, maximum nem ugyanabban az időszakában hallgattad. Draft, Náksi vs. Brunner, Ákos - Keresem az utam Dj Junior féle verziója....

https://www.youtube.com/watch?v=Be_4LLvKjVY
 #153570  Szerző: Dani

admin írta:Nem látom úgy, hogy szignifikánsan eltérne a mai Music FM az egy évvel ezelőtti Music FM-től, sem stílusban, sem célcsoportban. Annyi apróbb változás történt - amit én helyeslek -, hogy több a mix, több a recurrent zene és a napközbeni deephouse helyett - ahogy ezt a CHR-Dance format megkívánja - vannak top40 dalok, illetve többször popzenék remixei mennek. A Music Killers viszont gyakorlatilag maradt olyan, amilyen volt.

Ez nem csicskapop/nemcsicskapop kérdés, hanem kereskedelmi rádiónál kőkemény programming és marketing szempontok. Meg kell állnia a rádiónak a saját lábán, amióta nincsenek állami pénzek. Ennyi lehet a háttérben. Hiába jó a hallgatottság, a kedd délután 1 órakor teremtett szombat éjszakai drogdiszkó-hangulat eladhatatlan a hirdetőknek. Illetve pontosítok: akkor abszolút eladható, ha van egy nagy testvér, ami abszolút piacvezető (és nem lehet konkurálni vele, mert ugye testvér), van egy kutya által nem hallgatott, 15 éve nem frissült nosztalgiarádió, meg egy hallgathatatlan állami trágya, alterrel kitömve, és más nincs. Akkor azért csurran-csöppen a rétegzenére is a reklámbevétel. Csak hát azóta kicsit változott a piac és indul a Roxy is.

Még az is lehet, hogy piackutattak, vagy felkértek valami tanácsadó céget, és ez jött ki eredménynek. Bár így lenne! Mármint, hogy mi az eredmény, az nekem mindegy, de bár lekutatták volna! Kéne már ez 2016-ban, nagy rádióknál, a Sláger FM-en kívül is.

És ha már előkerültek más rádiók, szerintem arról se álmodjatok nagyon, hogy a Roxy utóbbit csinálja majd, tehát a mélyhouse-t 24 órában. Szerintem még a mostani Music FM-nél is kommerszebb lesz, de meglátjuk.
Annak idején a Roxy egyáltalán nem játszott magyar nyelvű zenéket. Szerinted ez most az új Roxy esetében hogy lesz? Mennyire fog hasonlitani az egykori 5-6 évvel ezelőtti Roxyra?
 #153569  Szerző: markfelt

Nem látom úgy, hogy szignifikánsan eltérne a mai Music FM az egy évvel ezelőtti Music FM-től, sem stílusban, sem célcsoportban. Annyi apróbb változás történt - amit én helyeslek -, hogy több a mix, több a recurrent zene és a napközbeni deephouse helyett - ahogy ezt a CHR-Dance format megkívánja - vannak top40 dalok, illetve többször popzenék remixei mennek. A Music Killers viszont gyakorlatilag maradt olyan, amilyen volt.

Ez nem csicskapop/nemcsicskapop kérdés, hanem kereskedelmi rádiónál kőkemény programming és marketing szempontok. Meg kell állnia a rádiónak a saját lábán, amióta nincsenek állami pénzek. Ennyi lehet a háttérben. Hiába jó a hallgatottság, a kedd délután 1 órakor teremtett szombat éjszakai drogdiszkó-hangulat eladhatatlan a hirdetőknek. Illetve pontosítok: akkor abszolút eladható, ha van egy nagy testvér, ami abszolút piacvezető (és nem lehet konkurálni vele, mert ugye testvér), van egy kutya által nem hallgatott, 15 éve nem frissült nosztalgiarádió, meg egy hallgathatatlan állami trágya, alterrel kitömve, és más nincs. Akkor azért csurran-csöppen a rétegzenére is a reklámbevétel. Csak hát azóta kicsit változott a piac és indul a Roxy is.

Még az is lehet, hogy piackutattak, vagy felkértek valami tanácsadó céget, és ez jött ki eredménynek. Bár így lenne! Mármint, hogy mi az eredmény, az nekem mindegy, de bár lekutatták volna! Kéne már ez 2016-ban, nagy rádióknál, a Sláger FM-en kívül is.

És ha már előkerültek más rádiók, szerintem arról se álmodjatok nagyon, hogy a Roxy utóbbit csinálja majd, tehát a mélyhouse-t 24 órában. Szerintem még a mostani Music FM-nél is kommerszebb lesz, de meglátjuk.
 #153565  Szerző: Dani

De igen!
Akinek a top 40 kell, annak ott van a petőfi, a majdnem országos class fm és a fél országban fogható ozone fm.
de csak egy példát mondok: Siófok
-class fm popzene
-petőfi popzene
-ozone fm popzene
-part fm popzene
-balaton rádió popzene

Legalább a Music fm maradjon meg a keményebb zenék kedvelőinek...[/quote]

Igy van, ha Katolikus/Mária rádiók létezhetnek, akkor Dance zenei rádió miért ne létezhetne?
 #153562  Szerző: asr27

djlacee írta:Azt azért te sem gondolod komolyan, hogy az ország egyik legnagyobb lefedettségű frekvenciáján egy dance rádiónak kellene szólnia?
De igen!
Akinek a top 40 kell, annak ott van a petőfi, a majdnem országos class fm és a fél országban fogható ozone fm.
de csak egy példát mondok: Siófok
-class fm popzene
-petőfi popzene
-ozone fm popzene
-part fm popzene
-balaton rádió popzene

Legalább a Music fm maradjon meg a keményebb zenék kedvelőinek...
 #153560  Szerző: Gr3g0ry

zoLee írta: Visszatérve ahhoz amivel kezdtem, a "dance" zene elég tág fogalom úgy vélem, egy Mike Posner - In Ibiza is annak számít a mai világban meg egy Kygo is. A naaaagy nyugati dance rádiók is ezeket játszák csak megsúgom.
Lehet hogy dance kategóriába sorolják, bár nem igazán sugallja(vagy inkább nem rádióbarát). :)
 #153559  Szerző: zoLee

Nem tudom, ugyanazt a rádiót hallgatjuk? Egyesek stílusváltásról beszélnek, meg hogy 1 évvel ezelőtt mennyivel jobb volt...
A Music FM nekem alapjában véve egy CHR Dance rádiónak tűnik (kezdetek óta hallgatom és igencsak elkülöníthető a többi rádiótól a'la ClassFM Petőfi) aminek markáns az arculata és a 2007 körüli Roxy-t (ott is volt dance house pop top40 minden) idézi. Pörgős, teli élettel, teli mixműsorokkal remixekkel stb. Azt elismerem hogy van némi katyvasz a rendszerben mikor egy Deep House stílusú dal után lejátszanak egy Freddie - Pioneer-t vagy egy Király Viktort, de ezek általában a Made in Hungary műsorban mennek. Na én azt a műsorszámot úgy ahogy van megszüntetném.
Visszatérve ahhoz amivel kezdtem, a "dance" zene elég tág fogalom úgy vélem, egy Mike Posner - In Ibiza is annak számít a mai világban meg egy Kygo is. A naaaagy nyugati dance rádiók is ezeket játszák csak megsúgom.
Ha már arculat meg stílus, nekem a Music kezd deep house - techhouse (a sok Crazibiza remixre gondolok) rádióvá válni mert a játszott zenék min. 60%-át ezt teszi ki. A maradék max. 40%-on osztoznak a top40/pop és a magyar zenék. Szerintem ez nem rossz arány. Egyesek lehet azt a stílust hiányolják, amit pár éve a Radio Face képviselt. Azt szerettem én is. Viszont becsődölt. A Music él és virágzik. Ők csinálják jól.
Az új ROXY-nak meg úgy gondolom akkor lesz esélye versenyképesnek lenni vagy épp ráverni a Musicra, ha classic dance zenéket fog játszani mondjuk a 90-es évek végétől úgy 2012-ig bezárólag. Ha törzshallgatók vagytok mint én, akkor tudjátok hogy a legnagyobb hallgatói aktivitás/pozitív visszajelzés/megőrülés akkor van mikor Cooky és a MK DJ-k classic szettet játszanak. Clubbokban is a classic megy. Hatalmas divatja van előszedni a "régit". Észre vehetnék már, hogy az aktív rádiózók inkább a 25 éven felüliek nem a 15 évesek, és nekik inkább Mauro Picotto-t meg régi ATB-t kellene játszani mint egy Justin Biebert vagy Avicii-t. Napközben is. Nem csak hetente egyszer! Ezzel gondolom a többség egyetért...Ha a fent megfogalmazott és hosszúra nyúlt vélemény áradatommal nem is :D
  • 1
  • 243
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 565