RADIOSITE Fórum

• Petőfi Rádió

#155705  Szerző: markfelt

BMáté írta:
admin írta: Amennyire én tudom, jövő ilyenkorra már valószínűleg csak 3 közszolgálati rádió lesz FM-en, úgyhogy osszuk be jól, hova mi kerül. :)
Azt lehet tudni, hogy melyik kerül le, elérhető marad-e DAB-on, és mi lesz a megmaradó frekvenciakészlettel?
Vegyük úgy, hogy nem írtam semmit, se pánikot nem akarok a Kunigundában, se félreinformálni senkit, és még semmi sem biztos.
 #155704  Szerző: BMáté

admin írta: Amennyire én tudom, jövő ilyenkorra már valószínűleg csak 3 közszolgálati rádió lesz FM-en, úgyhogy osszuk be jól, hova mi kerül. :)
Azt lehet tudni, hogy melyik kerül le, elérhető marad-e DAB-on, és mi lesz a megmaradó frekvenciakészlettel?
 #155702  Szerző: LuciFerko

admin írta: Magamat ismétlem, össze lehet.
Azonos kultúrkör, az más lenne, hogy ha az iraki médiafogyasztási szokásokkal szeretném a magyarral összehasonlítani. :ninja:
 #155701  Szerző: kukac

admin írta:
kukac írta: Azt nem én mondtam! :)
De, alig 45 perce:

adm: Az Ö3 mitől közszolgálati? Az Antenne Bayern mitől közszolgálati?
kuk: Az hogy az osztrák állami rádió mitől közszolgálati, azt mondja meg az aki ott él - mások a viszonyok, más az elvárás, mások az emberek.
Azt a Luceferkó idézetére adott válaszodra mondtam! :)
kukac írta:Na most akkor nem lehet, vagy lehet? :)
Magamat ismétlem, össze lehet.

OE1 - Kossuth+Bartók
OE2 - Dankó
OE3 - Petőfi
FM4 - ilyesmi nincs jelenleg
Kronehit - Class FM

A regionális, helyi adókat hagyjuk, és meg is vagyunk.
persze, az elefántot is össze lehet a villanyrezsóval, az egyik nagy böhöm és nehezen fordul, a másik pedig kicsi, lapos és ráz... :/
 #155700  Szerző: markfelt

kukac írta: Azt nem én mondtam! :)
De, alig 45 perce:

adm: Az Ö3 mitől közszolgálati? Az Antenne Bayern mitől közszolgálati?
kuk: Az hogy az osztrák állami rádió mitől közszolgálati, azt mondja meg az aki ott él - mások a viszonyok, más az elvárás, mások az emberek.
kukac írta:Na most akkor nem lehet, vagy lehet? :)
Magamat ismétlem, össze lehet.

OE1 - Kossuth+Bartók
OE2 - Dankó
OE3 - Petőfi
FM4 - ilyesmi nincs jelenleg
Kronehit - Class FM

A regionális, helyi adókat hagyjuk, és meg is vagyunk.
 #155699  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta:Szerintem az osztrák modell lenne jó. Legyen akkor a Petőfi a "magyar Ö3" a Dankó helyén pedig legyen egy "magyar FM4". Vissza kell a regionális stúdiókat állítani - ott mehetne, magyarnóta, mulatós. Auszriában ilyen az Ö2. az fel van osztva régiókra, pl Steiermark és Niederösterreich. Azokon megy a sramli, meg a schlager :)
Vajon mennyi lesz a esélye hogy esetleg visszaállítják? :lol:
Mondjuk van valahol igazság, ugyanis a célközönség inkább AM-en hallgat rádiót mint FM-en,inkább terjeszkedjenek AM-en,FM-es frekiken indítsanak régió adót.
 #155697  Szerző: kukac

admin írta:
LuciFerko írta:Szerintem az osztrák modell lenne jó. Legyen akkor a Petőfi a "magyar Ö3" a Dankó helyén pedig legyen egy "magyar FM4". Vissza kell a regionális stúdiókat állítani - ott mehetne, magyarnóta, mulatós. Auszriában ilyen az Ö2. az fel van osztva régiókra, pl Steiermark és Niederösterreich. Azokon megy a sramli, meg a schlager :)
Az előbb az volt az érv, hogy az Ausztria, ez meg Magyarország. Ez kb. megsemmisítette a racionális vitát a közszolgálatról.
Amennyire én tudom, jövő ilyenkorra már valószínűleg csak 3 közszolgálati rádió lesz FM-en, úgyhogy osszuk be jól, hova mi kerül. :)
Azt nem én mondtam! :)
kukac írta:hagyjuk már az osztrákokat, nem lehet összehasonlítani a két országot, a két kultúrát, más a társadalmi rend.
Márpedig össze lehet, főleg ha a rádiós piacról van szó. Ami 2012 óta igen hasonló.[/quote]
Na most akkor nem lehet, vagy lehet? :)
 #155696  Szerző: markfelt

Az előbb az volt az érv, hogy az Ausztria, ez meg Magyarország. Ez kb. megsemmisítette a racionális vitát a közszolgálatról.
Amennyire én tudom, jövő ilyenkorra már valószínűleg csak 3 közszolgálati rádió lesz FM-en, úgyhogy osszuk be jól, hova mi kerül. :)
kukac írta:hagyjuk már az osztrákokat, nem lehet összehasonlítani a két országot, a két kultúrát, más a társadalmi rend.
Márpedig össze lehet, főleg ha a rádiós piacról van szó. Ami 2012 óta igen hasonló.
 #155695  Szerző: kukac

hagyjuk már az osztrákokat, nem lehet összehasonlítani a két országot, a két kultúrát, más a társadalmi rend.
 #155694  Szerző: kukac

admin írta:
kukac írta:
admin írta:Van benne tapasztalatod?

Eladható terméket (zenét) kell összedobni. VekonyZ és a Zaporozsec között az a különbség, hogy előbbit az emberek 90%-a, utóbbit pedig 15%-a tudja elviselni (saccolok). Mégis az utóbbiakat futtatta 9 évig a közrádió.

Miért?
pontosan azért, mert Vekonyz megél a mainstream brandjéből és egyáltalán nincs szüksége arra, hogy közpénzből eltartott rádióban futtassák. Érthető, nem? :)
De miért kéne erőltetetten futtatni egy olyat, aki nem él meg? És mi indokolja, hogy a futtatott valami alter-indie zene legyen, nem pedig egy kísérleti jazz banda? Vagy épp Mc Hawer?
Az ízlés kialakulásának mélyebb régióiról hadd ne kelljen nyilatkoznom, legyen elég, hogy azért mert szükség van rá. A giccsre is szükség van, pl. viszonyítási alapnak. Azért kell támogatni azt, ami nem középszerű, mert a kulturális sokszínűség megkívánja. Meg ne kérdezd, hogy erre miért van szükség, mert visszatartom a lélegzetem és megfullasztom magam bánatomban!
  • 1
  • 339
  • 340
  • 341
  • 342
  • 343
  • 627