admin írta:
Elnézve a mostani és mondjuk 5 évvel ezelőtti nézettségi számokat, összességében egyértelmű növekedés látható, ám ez főleg az M4 Sport és az M2 érdeme. A régi M1-et nem éri el sem az új M1, sem a Duna, talán még az összegük sem.
Viszont ha úgy nézzük - és jogosan nézzük úgy -, hogy hírcsatorna tematikában hogy teljesít az M1, akkor bizony remekel, legyűri az összes többi hírtévét (a HírTV-ről csak nem hivatalos adatok vannak). A gyerekcsatornák közt az M2 az első, a sportadók közt pedig az M4, leverve a kereskedelmi tévéket. Persze, ezek mindegyike ingyenes, míg a kereskedelmi konkurensek nem, de 85%-os kábel/sat penetrációnál ez majdnem mindegy is.
A Duna szar, az M5 indulásával csökken a kulturális szerepe is (ami már az MTVA megszületésével nagyjából meg is pecsételődött pár éve), így célszerű lenne átalakítani egy, a Petőfi Rádióhoz hasonlóan kereskedelmIES, általános szórakoztató/infotainment adóvá.
Portfóliószinten szerintem sikeres volt a közmédia átalakítása, sőt, Közép-Európában nekünk van a legszínvonalasabb közszolgálati médiánk (ha az erős politikai elfogultságtól eltekintek, természetesen csak akkor. 80 milliárdból a szar is aranyozott lesz, ugyanis).
Viszont maradjunk a szakmai látószögnél. Úgy jó. 
"írcsatorna tematikában hogy teljesít az M1, akkor bizony remekel, legyűri az összes többi hírtévét (a HírTV-ről csak nem hivatalos adatok vannak)."
- nem szép dolog egy országosan fogható, mindenki által elérhető, hatalmas büdzséből gazdálkodó csatornát kábeladókkal összehasonlítani, de ha már megtetted, csak jelzem hogy esetenként már arra is volt példa hogy az ATV, Hírtv rávert a királyi adóra. A petőfiES, kereskedelmiES vonalra példát hozó Petőfi tévé teljesítménye a béka segge alatt van, gyakorlatilag már senki nem nézi.
" Közép-Európában nekünk van a legszínvonalasabb közszolgálati médiánk"
- ezt én nem tudom megítélni (nem láttam a többit, nem tudok viszonyítani), de ha így is van, ez egy meglehetősen kétes dicsőség lássuk be!