RADIOSITE Fórum

• Szinva Rádió - Miskolc - 99.5 MHz

#16047  Szerző: Zoey

Ja, az Expressnél én is tapasztaltam... :)
Köszi a sok info-t, kicsit nehezen értelmezhető volt ez a hivatalos stílus a cikkelyből :) De megértettem :) És az Eper? Az kisköz?
 #16043  Szerző: mg

41.§ a.) pont szerinti pályázati felhívás helyi frekvenciák hasznosítására (kisközösségi rádiók)
Pályázati ajánlat csak nem nyereségérdekelt vagy közműsor-szolgáltatói státuszú műsorszolgáltatásra nyújtható be, melynek a jogosultság egész időtartamára vonatkozni kell.
A kisközösségi rádiózás célja, hogy lehetővé tegye olyan rádiók működtetését a kistelepüléseken és kisebb közösségekben, amelyekben nem lehetséges egy helyi rádió gazdaságos működtetése, de a helyi közösség igényelné egy neki szóló rádióadó létét, valamint, hogy lehetőséget nyújtson azon intézményeknek, amelyek a rádiózással egy speciális hallgatói kör igényeit elégítenék ki.

...

1.1.1. A kisközösségi rádiózásnak nem célja a helyi rádiózással összemérhető nagyságú ellátottság biztosítása. Ezért a kisközösségi rádiók nem növelhetik utólag a vételkörzetüket, és nem alakulhatnak kereskedelmi rádióvá.
1.1.2. A kisközösségi rádiók vételkörzete kisebb a helyi rádiók megszokott vételkörzeténél. (Vételkörzet alatt nemzetközi ajánlások alapján azt a területet értjük, amelyen belül a szabványos vevőantennával felszerelt átlagos vevőkészülékkel a műsor monó illetve sztereó üzemmódban, jó minőségben fogható.) Kisközösségi rádiók esetében sztereó vétel esetén a vételkörzet legfeljebb az adóállomástól számított mintegy 1km sugarú körre terjedhet ki. A monó vétel határa ennél valamivel nagyobb.
1.1.3. Annak érdekében, hogy minél több kisközösségi adóállomás egymás, valamint az egyéb célú műsorszóró rádióadók kölcsönös zavarása nélkül működhessen, szükséges az adóállomások sugárzási paramétereinek korlátozása. Ennek megfelelően a kisközösségi adóállomás maximális effektív sugárzási teljesítménye általában néhány Watt lehet, de nem haladhatja meg a 10W értéket. Az antenna talajszint feletti magassága maximálisan 30m lehet. Mindemellett a HÍF mindig olyan ERP értéket ír elő, amellyel a kívánt vételkörzet ellátása biztosítható.
jogi értelemben véve az a kisköz, amelyik ezen a pályázaton váltott jegyet. az express semmilyen értelemben nem az, hanem helyi/körzeti, csak rohadtul nem miskolcra szól egyik frekijük se. :)
 #16042  Szerző: Zoey

Ahha, így stimm. Az Eper és az Express is kisköz? Merthogy azok se szólnak mindenhol. És ezt ki dönti el hogy melyik kisköz, melyik nem? A lefedettség mértékétől függ? És kb. mennyien hallgatják pl. a Parkot vagy az Epert, hány %-a kb. mondjuk a nagyokénak (Danubius, Juventus, Sláger)? Köszi előre is!!!!
 #16037  Szerző: Johnny

Obladioblada írta:
Zoey írta:De vajon mennyire lehet hallgatott egy ilyen arculatú és ilyen zenéket játszó adó? Én szurkolok!!!!
Kisközösségi rádió esetében ne beszéljünk hallgatottságról. Akinek tetszik a "normálistól eltérő" az hallgatja, akinek nem, az nem. Vannak olyan kisközök, melyek azt hiszik magukról, hogy ők is kereskedelmi rádió, és úgy is csinálják (csak szarul, mert kimondva kimondatlanul mások a lehetőségeik), de szerintem ez nem ilyen lesz, ne is várjuk.
Csatlakozni tudok. Ez nem a hallgatottságról szól. Ugyanakkor sokkal nehezebb megküzdeni a hallgatókért, mert csak "bizonyos" pontokon hallgathatja a rádióját. Akarnia kell hallgatni, hogy odakapcsoljon. Nem csak szól, ami épp szól. Ez nehéz feladat.
 #16034  Szerző: Obladioblada

Zoey írta:De vajon mennyire lehet hallgatott egy ilyen arculatú és ilyen zenéket játszó adó? Én szurkolok!!!!
Kisközösségi rádió esetében ne beszéljünk hallgatottságról. Akinek tetszik a "normálistól eltérő" az hallgatja, akinek nem, az nem. Vannak olyan kisközök, melyek azt hiszik magukról, hogy ők is kereskedelmi rádió, és úgy is csinálják (csak szarul, mert kimondva kimondatlanul mások a lehetőségeik), de szerintem ez nem ilyen lesz, ne is várjuk.
 #16015  Szerző: Zoey

hdshouter írta: És egyelőre csak így instrumentálisan megy egész nap a rádió, a hírekkel, információkkal, ajánlókkal, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz vezetés, és hamarosan lesznek új dolgok, műsorok, hangok ;) ;)
Személy szerint már nagyon várom az új műsorokat... De vajon mikor... Ja, és amúgy mióta létezik ez a rádió? Szerintem egyébként megvárják, amíg elfogadják a Park nevet, aztán jöhetnek az új szignálok, a reklámkampány, új hangok, és új műsorok... De vajon mennyire lehet hallgatott egy ilyen arculatú és ilyen zenéket játszó adó? Én szurkolok!!!!
 #15959  Szerző: tomazo

hdshouter írta:
mg írta:
hdshouter írta:"Zene udvarláshoz" c. zenei összeállítás
ez a régóta sokfelé dédelgetett "Zene b.száshoz" c. műsorálom finomítva? :D
azaz! :D

nekem többszörösen bevált ! :D
 #15958  Szerző: hdshouter

mg írta:
azaz! :D
 #15957  Szerző: mg

#15955  Szerző: hdshouter

Zoey írta:Na most akkor én azt nem értem, hogy hogy hívják ezt a rádiót? Én eddig csak Origónak hallottam. Vagy két adó megy ugyanazon a frekvencián? És nem terveznek több műsort egyébként? Amúgy jók a zenéik...
Hivatalosan, még egyelőre még Origó Rádió-ként van bejegyezve. Így indult, aztán volt a névváltoztatási akció, amelynek eredménye a Park elnevezés lett, csak még az ORTT-nél nincs elbírálva az új név, addig viszont muszáj, hogy Origó legyen az RDS-ben is. De már mindenki csak Park Rádióként emlegeti. És amint ez hivatalos lesz, onnantól kezdve az Origó teljesen eltűnhet a köztüdatból, mint a 99.5 -ön lévő adó neveként.

Ha jól megfigyelted egybkt. műsorok területén is vannak változások. Pl. esténként van a Hefe és Spiff által készített HelyesBEAT, partyjazz összeállítás is, illetve ugye reggel van a gyerekműsor, meg az éjszakai "Zene udvarláshoz" c. zenei összeállítás. És egyelőre csak így instrumentálisan megy egész nap a rádió, a hírekkel, információkkal, ajánlókkal, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz vezetés, és hamarosan lesznek új dolgok, műsorok, hangok ;) ;)
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 30