RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#164140  Szerző: altermanus

admin írta:
altermanus írta:na most lehet, hogy magamra haragítok pár embert, de legyen...
a médiatörvénybe az van benne, hogy 35% magyar zenének kell lenni, minden évben (ha rosszul fogalmaztam javítani fogom). ami azt jelenti, hogy januárba lehet játszani csak külföldi, még akkor sem büntetnek meg (ámbár, ha nem vagy propaganda, akkor inkább ne).
valaki itt írta, hogy 43%-ot vállaltak... ennek ellenére decemberbe 11x ment magyar dal...
én az elején örültem neki, hogy lesz egy ilyen rádió, ahol nagyjából ugyan annyi magyar zene lesz mint külföldi, de így? :hit: én nem vagyok oda a külföldi zenékért, de a megasztáros, x-faktoros, tehetségkutatós tehetségtelenekért sem, akit magyarországot fedeztek fel.
Értem én, hogy valaki a külföldit szereti, nincs is ellenemre egy ilyen rádió, mert legyen (mindenki stílusának adni kell) csak szerintem rossz időben jött, és ahogy a ti szavaitokból kiveszem, nem igazán jó ez így ahogy van... főleg azért mert egy olyan márkanevet foglalt le, amibe (és ezt megint a ti szavaitokból vettem ki) nem ezt kellene így beletölteni.
Tájékozódj alaposabban, mielőtt hozzászólsz.
megtettem, és mit írtam rosszul?
 #164139  Szerző: markfelt

altermanus írta:na most lehet, hogy magamra haragítok pár embert, de legyen...
a médiatörvénybe az van benne, hogy 35% magyar zenének kell lenni, minden évben (ha rosszul fogalmaztam javítani fogom). ami azt jelenti, hogy januárba lehet játszani csak külföldi, még akkor sem büntetnek meg (ámbár, ha nem vagy propaganda, akkor inkább ne).
valaki itt írta, hogy 43%-ot vállaltak... ennek ellenére decemberbe 11x ment magyar dal...
én az elején örültem neki, hogy lesz egy ilyen rádió, ahol nagyjából ugyan annyi magyar zene lesz mint külföldi, de így? :hit: én nem vagyok oda a külföldi zenékért, de a megasztáros, x-faktoros, tehetségkutatós tehetségtelenekért sem, akit magyarországot fedeztek fel.
Értem én, hogy valaki a külföldit szereti, nincs is ellenemre egy ilyen rádió, mert legyen (mindenki stílusának adni kell) csak szerintem rossz időben jött, és ahogy a ti szavaitokból kiveszem, nem igazán jó ez így ahogy van... főleg azért mert egy olyan márkanevet foglalt le, amibe (és ezt megint a ti szavaitokból vettem ki) nem ezt kellene így beletölteni.
Tájékozódj alaposabban, mielőtt hozzászólsz.
 #164138  Szerző: altermanus

na most lehet, hogy magamra haragítok pár embert, de legyen...
 #164135  Szerző: markfelt

djlacee írta:De azért azt lássuk be, bár sokszor említettem: a törvény szar a nagy arányokkal, ami halgathatatlanná tesz bármilyen rádiót, minimum az egyik napszakban
Pontosan ez a lényeg, és ezen az igencsak tűzközeli Rádió 1 kellő lobbyval most tudna változtatni.

Nem az a megoldás, hogy összevállalnak mindent, aztán elsumákolják, mert ők azok, akik, hanem az, hogy szólnak Papának, aki elintézteti Tónival, hogy kerüljön ki a picsába a törvényből ez a kibaszott magyar zenei kvóta.

Több, mint 4 éve vár erre az egész rádiós szakma. Én értem, és tudom, hogy a R1 emberei full lenézik az egész szakmát (mármint a többieket), néha jogosan, néha nem, de ettől függetlenül ez közös és tartós érdeke mindannyiunknak, sőt, még a politikusoknak és a hallgatóknak is, hogy ez a téboly megszűnjön végre.

Persze, hogy felemelem a hangomat a sumákolásért. De csak azért, mert nem tesznek semmit. Az, hogy felmentést kérnek (amit nem kaptak meg végül), egy kurva vicc, ráadásul elég arrogáns vicc, nem pedig érdemi cselekedet.

Én értem, hogy a Simicska rádiók emberei anno leszarták a kérdést, és csak bólogattak, de azért a R1-nél egy szakmailag jóval felkészültebb stáb van, aki igazán meggyőzhetné érvekkel, de legalább SZÁMOKKAL az illetékeseket, hogy ez így szar, sok, vállalhatatlan, nincs értelme, igen ártalmas a rádiós piacnak.

Még a propagandának is.
 #164120  Szerző: mlaszlo

djlacee írta:De azért azt lássuk be, bár sokszor említettem: a törvény szar a nagy arányokkal, ami halgathatatlanná tesz bármilyen rádiót, minimum az egyik napszakban
A törvény lehet hogy rossz, de a rádió vállalta a magyar zenearányt és így nyert a pályázaton. Más rádiók is eleget tesznek az előírásoknak, vállalásoknak, ha nem szankciókat kapnak.
 #164119  Szerző: djlacee

De azért azt lássuk be, bár sokszor említettem: a törvény szar a nagy arányokkal, ami halgathatatlanná tesz bármilyen rádiót, minimum az egyik napszakban
 #164118  Szerző: kukac

adam1400 írta: Elnézést,hogy ismét hozzászólok (ha baj töröld),de rossz hírem van számodra. ma éjjel a 6 órába 30 magyar szám volt. ez már hány %-nak felel meg? mostmár csak nappalra 3x ennyi kell és úgy kb elég?
Nem elég.
 #164116  Szerző: kukac

noartist írta:
mlaszlo írta:
Dani írta: Inkább sumákoljanak. Kell igenis egy olyan rádió, amely kiszolgálja azoknak az igényeit is, akik nem feltétlenül a magyar zenekarokért rajonganak. Annak idején a Roxy is ilyen volt, mégis sokan rajongtak érte. Persze, aláirom, volna mit változtatnia a Rádió1-nek, de az nem a magyar zenékkel van összefüggésben.
A pályázatban vállalták a magyar zenearányt, akkor az nem tisztességes eljárás, ha vállal valamit és utána nem tartja be.
Kicsit azt az érzést kelti az emberben mindez, hogy a pályázat mondhatni már csak formalitás.
Korrekt meghatározás!
 #164114  Szerző: noartist

mlaszlo írta:
Dani írta: Inkább sumákoljanak. Kell igenis egy olyan rádió, amely kiszolgálja azoknak az igényeit is, akik nem feltétlenül a magyar zenekarokért rajonganak. Annak idején a Roxy is ilyen volt, mégis sokan rajongtak érte. Persze, aláirom, volna mit változtatnia a Rádió1-nek, de az nem a magyar zenékkel van összefüggésben.
A pályázatban vállalták a magyar zenearányt, akkor az nem tisztességes eljárás, ha vállal valamit és utána nem tartja be.
Kicsit azt az érzést kelti az emberben mindez, hogy a pályázat mondhatni már csak formalitás.
 #164113  Szerző: mlaszlo

• 1
  • 769
  • 770
  • 771
  • 772
  • 773
  • 1032