Na felmentem egy dupla teleszkópom antennával a padlásra, és egy kis meglepetés ért... hogy miért?
1) Mivel - gondolom - ha fent hagyom a yagi antennámat a padláson előfordulhat, hogy annak a körzetében jobb a soproni vétel, ezért levittem a padlásról a mérés idejéig. Közbejártam a padlást, és mivel a B jelű multiplexel volt néha probléma, ezért azzal kezdtem a mérést.
2) meglepődve tapasztaltam, hogy pont az a hely a legmegfelelőbb mindegyik multiplexnek, ahová letettem az antennát. (Még az E Muxnak is, pedig az nyáron nagyon instabil szokott lenni), így visszatettem az antennát.
------
Na már most így rájöttem, arra is, hogy jó, hogy levettem az antennát, mert csak úgy, hogy nem kötöttem be, úgy fel tornázta a vételi jelet, hogy most már azt is értem, hogy néha a konyhába miért tudom fogni az C jelű multiplexet Sopronból, ugyanis ha elég erős a jel, lehozhatja a konyhába a jelet (a konyha a szobám mellett van). megmondom miért...
miközben nem volt fent a yagi, nem jött egy soproni mux se, a szobámba dupla teleszkópos antennával, de amint feltettem, és nem kötöttem be, bejött a C mux a Dupla teleszkópos antennával - ugyanis azt fogom a legnagyobb térerővel a yagival.
Joe erősíts meg ebben kérlek. Létezhet az, hogy az antenna kibocsájtja magából azt a jelet, ami fog? (persze természetesen más is reagálhat rá)
Azonnal visszatérünk a normális állapotokhoz, mihelyst bizonyosak leszünk abban, hogy mi is a normális.
(Douglas Adams)
YouTube csatornám
FM DX Csabrendek:
http://bdxhun.ddns.net/