RADIOSITE Fórum

• Rádió 1

#165416  Szerző: Kovi02

szabogabor10 írta:Nézegetem a R1 playlist-jét, most komolyan a Sia - The Greatest meg a Duke Dumont - Ocean Drive a legtöbbet játszott zene a hónapban? Na ne. De szinte az összes előadótól 2-3-mal korábbi zenék mennek. Ártana, ha tényleg frissek lennének? Tényleg ez kell a hallgatóknak? Azt hittem, fél év alatt valami pozitív változás lesz, de semmit nem fejlődtek.
A magyar zenéket viszont látom sajnos ők is elkezdték nyomni, hogy rohadjon meg a médiatanács.
Az első 5-ben még ott van :
Lukas Graham - 7 years
Major Lazer - Cold Water
Imany - Don't be so shy(Filatov & Karas RMX)

Egyik se mai zene,a legfrissebb az első 5-ből majdnem fél éves,a legrégebbi meg másfél éves(!)

"csak igazi MAI slágerek" :hehe:
 #165415  Szerző: szabogabor10

Nézegetem a R1 playlist-jét, most komolyan a Sia - The Greatest meg a Duke Dumont - Ocean Drive a legtöbbet játszott zene a hónapban? Na ne. De szinte az összes előadótól 2-3-mal korábbi zenék mennek. Ártana, ha tényleg frissek lennének? Tényleg ez kell a hallgatóknak? Azt hittem, fél év alatt valami pozitív változás lesz, de semmit nem fejlődtek.
A magyar zenéket viszont látom sajnos ők is elkezdték nyomni, hogy rohadjon meg a médiatanács.
 #165412  Szerző: kukac

djlacee írta:MÁS: Annyira rosszul csinálják ezt, hogy beálltak a sorba, és éjjel csak magyar zenéket tolnak... Ez SZERINTEM nagyon gáz. Például egy Compact Discot, Király Viktort, Lotfi Begit, Loving Arms-t (könyörgöm, a saját DJ-jük!!!) miért csak éjjel lehet adni? Mondjuk azért némi fejlődés felfedezhető, ugyanis Wellhello vagy például Halott Pénz például már nappal is megy [néha]
Miért? Inkább menjenek le nappal?
 #165411  Szerző: kukac

andit írta:Vicces, hogy tovabbra is azt irod, a jelenlegi helyzetben nincs konkurenciaja..., ettol meg tudhatja, hogy mit miert csinal, tehat legyunk megengedoek es gondoljuk azt, hogy tudjak mit es miert csinalnak es engedd meg nekem, hogy azt gondoljam, amit csinalnak, az jo.
A belinkelt kommentet inkabb nem velemenyeznem, mert ertelmetlen, az egyik egy Rihanna dal, a masik Calvin Harris... Ez a vilag barmelyik radiojaban elofordulhat.
Az R1-el kapcsolatban pedig nem optimista vagyok, sokkal inkabb realisan latom a helyzetet, az pedig egeszen biztos, hogy nem a kommenteloknek radioznak. Hidd el keszitok teljesen tisztaban vannak a hallgatoi preferenciakkal, naluk tobbet radio nem kutattat- esetleg regen a Slager Radio-eppen ezert vannak elonyben mas radiohoz kepest. Masok a lehetosegek es mas szakemberek dolgoznak, ok tudjak ezeket a kutatasokat finanszirozni, ami utan egy nagyon tiszta hallgatoi profil bontakozik ki.
Na, ugy latom jol sikerult felpaprikaznom a hangulatot... :)
ami fontos semmi banto szandek es arrogancia nincs bennem...!!!!
Ezt nem én írtam hanem te, én csak erre reagáltam. Bárki tudhatja mit csinál, nem állítottam az ellenkezőjét - annyit mondtam, hogy ha nincs konkurencia, akkor nem nehéz elsőnek lenni.
A belinkelt komment szerint két egymást követő dalban is ugyanaz az előadó énekel, ez a világ bármely rádiójában gáz (szándékosan így nem szerkesztenek - 'előadókizárás' megvan?..) - kivéve ha pl. direkt "then and now"-koncepció miatt kerül így adásba. De ha szerinted ez így nagyon szakmai...
A r1 hogy pontosan kinek rádiózik, azt igazából csak ők tudják, hallgatás alapján vannak ellentmondások. A kommentelő = hallgató, mivel nekik készül a műsor, érdemes figyelni ezekre a visszajelzésekre! A veszi a fáradtságot és beír valahová, hogy nem tetszik neki amit hall, az egy vélemény - ha többen teszik, akkor mindenképpen megfontolandó, mert a nagy többség akinek nem tetszik amit hall, az semmilyen visszajelzést nem fog adni, hanem egyszerűen csak az állomáskeresővel fog szavazni. A kutatás egy dolog, a gyakorlat pedig egy másik, az úgyis megmutatja mennyire sikerült "belőni" a programot. Feltételezésekbe nem szeretnék bocsátkozni, nem vagyok bennfentes, nem tudom hogy mi történik a kulisszák mögött, arról van információm, amit hallok - mint minden más hallgatónak, így a szakmai misztifikáció (engem legalábbis) biztosan nem akadályoz a véleményem kialakításában.
 #165408  Szerző: Gr3g0ry

Kovi02 írta: FM-en nem fog jönni neki a 96,4,pont a helyi R1 96,3 miatt. Streamon meg nem igazán lehet mérni azt,ami éterben elhangzik,mert a streamekben alapból van egy nagyobb késés.(én pl. a playlistet javaslom,az szerintem megegyezik az éterben lévő zenével,és akkor onnan lehetne az időt számolni)

Vagy Miskolcrl még vehető a 93,7 és a 91,1 is,azokkal is érdemes összehasonlítani.
A playlisttel az a baj,hogy a adásbonyolító a ID3v2 tag információkat késleltetve küldheti el a streamszerver számára.
 #165407  Szerző: djlacee

MÁS: Annyira rosszul csinálják ezt, hogy beálltak a sorba, és éjjel csak magyar zenéket tolnak... Ez SZERINTEM nagyon gáz. Például egy Compact Discot, Király Viktort, Lotfi Begit, Loving Arms-t (könyörgöm, a saját DJ-jük!!!) miért csak éjjel lehet adni? Mondjuk azért némi fejlődés felfedezhető, ugyanis Wellhello vagy például Halott Pénz például már nappal is megy [néha]
 #165396  Szerző: Kovi02

Gr3g0ry írta:
nyikolaj írta:Nem tudom,hogy a többi vidéki frekvenciáknál,hogy van,,,de a miskolci R1 1:40 percet késik! De ez az idő szerintem még több, mert kiváncsiságból hallgattam sz.gépen online a R1-et,és a különbséget ehhez viszonyítottam a 96.3-hoz. Ez amúgy nem fer,és gáz! Mert így nem egyenlő eséllyel indulnak a miskolci hallgatók ha van valamilyen játékfelhívás, vagy bármi más!
Mivel online hallgattad, remélem néhány mp-et levontál a késésből(buffer/adatátviteli sebbesség függvényében).FM sávon kellene figyelgetni(már ha tudod) ahol a késés az adóból a rádiókészülékbe csupán 0 mp, a pontosabb mérés érdekében.
Esetleg beállíthatod a bufferméretet,a stream adatátviteli sebbességének megegyező méretére.
FM-en nem fog jönni neki a 96,4,pont a helyi R1 96,3 miatt. Streamon meg nem igazán lehet mérni azt,ami éterben elhangzik,mert a streamekben alapból van egy nagyobb késés.(én pl. a playlistet javaslom,az szerintem megegyezik az éterben lévő zenével,és akkor onnan lehetne az időt számolni)

Vagy Miskolcrl még vehető a 93,7 és a 91,1 is,azokkal is érdemes összehasonlítani.
 #165395  Szerző: Gr3g0ry

nyikolaj írta:Nem tudom,hogy a többi vidéki frekvenciáknál,hogy van,,,de a miskolci R1 1:40 percet késik! De ez az idő szerintem még több, mert kiváncsiságból hallgattam sz.gépen online a R1-et,és a különbséget ehhez viszonyítottam a 96.3-hoz. Ez amúgy nem fer,és gáz! Mert így nem egyenlő eséllyel indulnak a miskolci hallgatók ha van valamilyen játékfelhívás, vagy bármi más!
Mivel online hallgattad, remélem néhány mp-et levontál a késésből(buffer/adatátviteli sebbesség függvényében).FM sávon kellene figyelgetni(már ha tudod) ahol a késés az adóból a rádiókészülékbe csupán 0 mp, a pontosabb mérés érdekében.
Esetleg beállíthatod a bufferméretet,a stream adatátviteli sebbességének megegyező méretére.
 #165393  Szerző: witiruve

amikor elhangzik a nap slágere, hirtelen az adástelefon "Ezen a számon előfizető nem kapcsolható".
 #165392  Szerző: andit

kukac írta:
andit írta:Akkor itt utoljara irom le, kerlek ertelmezd, amit irtam az emlitett radiorol. Minden korcsoportban, minden idoben piacvezeto, hosszu evek ota. Igy volt ez, amikor volt Class Fm es volt Nyugat Radio is es igy van most is. Ezek tenyek, mindenfele rajongas es lelkesedes nelkul...
Ezek a tenyek, de hozhatnek peldakent mas radiot is, amelyik a sajat sugarzasi teruleten masszivan piacvezeto. Van koztuk olyan, ami nagyon jol programozott, de van olyan is, amely sikeret en magam sem ertem, mert minden szakmai sztendernek eppen az ellenkezojet csinaljak, megis imadjak a hallgatok... Ki erti ezt... :)
Sok esetben itthon nem mukodnek a nemzetkozi panalek, egy Slager Fm formatum Europban egeszen mas zeneket jatszik, az USA-ban meg vegkepp, ott ilyen zenei osszeallitas egyszeruen nem letezik...
Tovabb megyek, Magyarorszagon egyszeruen nem mukodik az elojatszo radio, kicsi a piac, rossz a radiok penetracioja. Meg a '90-es evekben volt erre probalkozas, ez volt a Radio Bridge, de akkor ez teljesen uj volt, az volt az elso formatumszeruen mukodo radio, am hosszutavon az sem mukodott. Beszelhetnenk arrol is, ami a Radio Cafeval,vagy eppen a Petofi Radioval tortent. Pedig ok belealltak az ujdonsagokba ezerrel,ok voltak a magyar BBC Radio1,jol programozott radiok voltak, eros brandertekkel, megsem mukodott a dolog. Vallast akartak csinaldi, de szekta lett a dologbol.

Azt gondolom, hogy erdemes nagyon sokat, sokfele radiot hallgatni, monitorozni oket es egy rovid ido alatt kiderul, hogy mit es miert csinalnak..., mar szakmailag.
Az emlitett radioval kapcsolatban is ezt javaslom.
Velhetoen nem veletlenul alakult ki ez a helyzet, a keszitok tudjak mit es miert csinalnak, a hallgatok pedig szeretik, csak ez szamit. Ez igaz a R1-re is.
A hallgatok boldogok, a tulajdonos orul, a "szakma" pedig ilyen vicces kommentparbajban duhong es probalja meggyozni a masikat, hogy mindenki mas hulye..., meg mer' nem megy mar XY zeneje, amikor mar mekkora slager.
Nem tudom hol dolgozol, mennyi a tapasztalatod-ez mindegy is-,de kerlek soha ne a magyar "szakmanak" akarj radiot csinalni, a kollegaidat pedig a leghatarozottabban tiltsd el a forumok olvasasatol...
:)
szép hosszú, éppen csak a lényeg sikkadt el. Tehát akkor fussunk neki mégegyszer: az hogy a múltban ki milyen helyezést ért el, csak azt mutatja meg hogy a múltban milyen helyzetben volt. A jelenlegi helyzetét az mutatja meg, hogy most mit tud, ki a konkurencia, kivel kell versenyeznie - ha senkivel, akkor ez egy olyan helyzet, amikor a teljesítményt adott területen kizárólag önmagával lehet összemérni - te nem ezt teszed, és ezek az igazi tények - mint ahogy az is, hogy már annyira erősen bizonygatod, hogy kezd paródiába hajlani az egész. Igen, érdemes sokfélét hallgatni, és abból kialakul egy kép a fejekben az adott rádiót illetően is - aztán ehhez a képhez meg pl. éppen ez is hozzátartozik...
A r1-el kapcsolatos hurráoptimizmusod némileg degradálja pl. az a sok komment is, amely pont az ellenkezőjére ad igazolást, de nyilván ők nem hallgatnak annyi rádiót, hogy ezt szakmailag úgy meg tudják ítélni mint ahogy erre te képes vagy (vagy érzed magad). Én inkább azt javasolnám neked, hogy tedd félre egy kicsit egzt a szakmai arroganciát és próbálj odafigyelni a hallgatók véleményére is.... :)
Vicces, hogy tovabbra is azt irod, a jelenlegi helyzetben nincs konkurenciaja..., ettol meg tudhatja, hogy mit miert csinal, tehat legyunk megengedoek es gondoljuk azt, hogy tudjak mit es miert csinalnak es engedd meg nekem, hogy azt gondoljam, amit csinalnak, az jo.
A belinkelt kommentet inkabb nem velemenyeznem, mert ertelmetlen, az egyik egy Rihanna dal, a masik Calvin Harris... Ez a vilag barmelyik radiojaban elofordulhat.
Az R1-el kapcsolatban pedig nem optimista vagyok, sokkal inkabb realisan latom a helyzetet, az pedig egeszen biztos, hogy nem a kommenteloknek radioznak. Hidd el keszitok teljesen tisztaban vannak a hallgatoi preferenciakkal, naluk tobbet radio nem kutattat- esetleg regen a Slager Radio-eppen ezert vannak elonyben mas radiohoz kepest. Masok a lehetosegek es mas szakemberek dolgoznak, ok tudjak ezeket a kutatasokat finanszirozni, ami utan egy nagyon tiszta hallgatoi profil bontakozik ki.
Na, ugy latom jol sikerult felpaprikaznom a hangulatot... :)
ami fontos semmi banto szandek es arrogancia nincs bennem...!!!!
  • 1
  • 746
  • 747
  • 748
  • 749
  • 750
  • 1032