frekivadasz írta:Megszületett a második lengyel vételem a mostani QTH-n: 99,7MHz H PR3 Katowice - Kosztowy telephelyről.
A távolság ugyan nem jelentős, meg nagy teljesítményű adó, de a domborzat miatt nagyon nem mindennapos itt a lengyel vétel a közvetlen domborzati takarás és a közeli Burda-hegy árnyékolása miatt.
Ahhoz is szerencse kellett, hogy a HRT-HR 2 és a Kék-Duna egyszerre eltűnjön. Stream-ről sikerült azonosítani.
A tegnapi 103,3-as vétel továbbra is kérdéses még. Ö1 gapfillerre tippelek, de sehol nem találok ilyen frekvencián üzemelő adót.
Gratulálok a lengyel vételhez!
A tegnapi tropóról ígért beszámoló.
Tévén két német multiplexet fogtam, mégpedig új vételként a D28 H-n (a H a polarizációra vonatkozik nem a csatornára) Amberg (50 kW, kb. 450 km) adójáról a BR muxot, és mint már többször visszatérő vételként a D25 H-n Rhön-Heidelstein (50 kW, kb. 630 km), ZDF csomagját. A vétel hullámzott, de meglepően nagy térerővel volt jelen:
Két osztrák csomagot is sikerült fognom, a D37 H, és a D45 H csatornán, mindkettő Linzből (kb. 252 km).
A VHF-III. sávon, szintén jó terjedés volt, 10 csatornán fogtam nagy térerővel német digitális rádiócsomagot, kivétel nélkül V-polárral!
5C, DR Deutschland:
8B, MDR Thueringen:
8C, BR Franken, Dillberg:
8D, SWR BW S, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Süd):
9D, SWR BW N, Aalen, (Südwest Rundfunk Baden-Württemberg Nord):
10A, BR Franken,
10B, BR Franken, Ochsenkopf:
10D, Bayern:
11A, Ingolstadt, elfelejtettem felvételt készíteni róla...
11B, DRS BW, Hornisgrinde (Digitalradio Südwest, Baden-Württemberg)
Itt a legutolsó vétellel egyidőben, nagyon jó minőségben jött Hornisgrinde adójáról, a 100,4 MHz-en, a Radio Regenbogen is. Az adó telephelye meglehetősen közel van a francia határhoz, de francia adót, sajnos nem sikerült fognom.
100,4 MHz, Radio Regenbogen, Hornisgrinde, 70 kW, kb. 695 km:
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tysq6iAwfeS059uq
https://1drv.ms/u/s!AqVs4ayqsep7tyzkngH9NJmgjRrN
Az egész tropó, kb. 17-24 óra között le is zajlott, éjfél után már nem jöttek igazán távoli URH-adók sem. Hajnalban megnéztem még egyszer is, de akkorra eltűnt minden, és reggelre sem tért vissza a jó vétel.