RADIOSITE Fórum

• Retro Rádió

#176977  Szerző: Gr3g0ry

LuciFerko írta: 2018.06.04. 22:05 Jó ez már kezd ciki lenni. A tesztre nyilván volt kísérleti engedély, aminek a Médiatanácshoz semmi köze.
Elméletileg már azt csinálhatnak amit akarnak, lényeg hogy 120 napon belül rendszeres legyen az adás.
 #176973  Szerző: Glenn

Alapvetően egyetértek veled, csak az a baj, hogy a DAB-bal jóval előbb kellett volna komolyan foglalkozni. Csak a bohóckodás megy még ma is, pedig több mint 20 éve indult itthon az első tesztadás. Szerintem ma már kidobott pénz lenne egy országos hálózat, amit amúgy már régen megterveztek, de ne legyen igazam. Én biztos élvezném autóban, akár a Hold Reklám új adását is DAB-on (hogy annyira azért ne legyek OFF :D ).
 #176972  Szerző: szabogabor10

Glenn írta: 2018.06.05. 18:13
szabogabor10 írta: 2018.06.05. 18:08Egyetértek, illetve majd ha egyszer ismét köztársaság keszünk, akkor országos DAB+ lefedettség, és mux pályáztatás.
Ma is köztársaság vagyunk, természetesen. Ez Magyarország államformája. :) Gondolom, ennek nem lehet köze a sugárzási szabványhoz.
DAB szerintem nem lesz nálunk. Ez nem politika, hanem realitás. Pár év és mindenki neten rádiózik majd. Illetve nem is rádiózik, hanem sztrímet hallgat. Arra a pár- főleg szöveges - rádióra bőven elég lesz az FM.
Szerintem...
Nyilván átvitt értelemben értettem a köztársaságot, de ne menjünk bele.
Rengeteg autóban egyszerűbb éteri rádiót hallgatni, mint netest. De nem csak autóban, akár otthon is. DAB+-nak ha nyugaton van létjogosultsága, akkor itthon is van. Az éteri rádiózásnak nem szabad eltűnnie. Gyorsan lehalnának a stream-ek, ha hirtelen mindenki neten hallgatna rádiót.
Ami a rádiózást illeti: a rádiózás meg az Apple Music, Spotify és társai két teljesen különböző dolog. A kettő abszolút nem zárja ki egymást. De mindegy, ez itt OFF.
 #176971  Szerző: Glenn

szabogabor10 írta: 2018.06.05. 18:08Egyetértek, illetve majd ha egyszer ismét köztársaság keszünk, akkor országos DAB+ lefedettség, és mux pályáztatás.
Ma is köztársaság vagyunk, természetesen. Ez Magyarország államformája. :) Gondolom, ennek nem lehet köze a sugárzási szabványhoz.
DAB szerintem nem lesz nálunk. Ez nem politika, hanem realitás. Pár év és mindenki neten rádiózik majd. Illetve nem is rádiózik, hanem sztrímet hallgat. Arra a pár - főleg szöveges - rádióra bőven elég lesz az FM.
Szerintem...
 #176970  Szerző: szabogabor10

Kovi02 írta: 2018.06.05. 18:05
szabogabor10 írta: 2018.06.05. 17:48
Kovi02 írta: 2018.06.05. 17:36 538 copy meg ezzel a magyar-zenei aránnyal lehetetlen.
Na igen. Azt kéne megszüntetni villámgyorsan. Petőfin legyen sok magyar zene (mint az NPO 3FM-en holland), és a kerrádiókat hagyják békén ezzel. Röhej ez a kvóta.
Nem ilyen általános kvóta kéne,hanem legyen pár freki kiírva kvótával,meg legyen kvóta nélkül kiírt. Szerbeknél nincs szerb zenei kvóta,mégis az egyik leghallgatottabb rádió az országos (99%-ban szerb zenét játszó) Radio S.
Kéne két országos frekicsomag,az egyikre retro adó(mint amilyen valószínűleg a mostani lesz),a másikra meg egy fiataloknak szóló CHR/Top40 rádió.(NRJ,538,Virgin,stb.. jellegű) Egy helyi frekikből összerakott csomag meg mehetne egy AC formatú adónak.
Egyetértek, illetve majd ha egyszer ismét köztársaság keszünk, akkor országos DAB+ lefedettség, és mux pályáztatás.
 #176969  Szerző: Kovi02

szabogabor10 írta: 2018.06.05. 17:48
Kovi02 írta: 2018.06.05. 17:36 538 copy meg ezzel a magyar-zenei aránnyal lehetetlen.
Na igen. Azt kéne megszüntetni villámgyorsan. Petőfin legyen sok magyar zene (mint az NPO 3FM-en holland), és a kerrádiókat hagyják békén ezzel. Röhej ez a kvóta.
Nem ilyen általános kvóta kéne,hanem legyen pár freki kiírva kvótával,meg legyen kvóta nélkül kiírt. Szerbeknél nincs szerb zenei kvóta,mégis az egyik leghallgatottabb rádió az országos (99%-ban szerb zenét játszó) Radio S.
Kéne két országos frekicsomag,az egyikre retro adó(mint amilyen valószínűleg a mostani lesz),a másikra meg egy fiataloknak szóló CHR/Top40 rádió.(NRJ,538,Virgin,stb.. jellegű) Egy helyi frekikből összerakott csomag meg mehetne egy AC formatú adónak.
 #176966  Szerző: szabogabor10

#176964  Szerző: Glenn

Wolfman írta: 2018.06.04. 21:37
Marcii írta: 2018.06.04. 21:20
BudaiJ írta: 2018.06.04. 21:07 "A Teszt elnevezésű rádióban egyébként egy birtokunkban lévő, egy olvasónk által megküldött videofelvétel szerint legalább egyszer nem csak műszaki jel szólt (ahogyan az a fenti YouTube-videókon hallatszik és magunk is tapasztaltuk), de ha a felvétel hiteles, akkor két zene és az is elhangzott egy férfi műsorvezető hangján, hogy ez a POP FM tesztsugárzása. Jelenleg a felvétel hitelességét próbáljuk ellenőrizni."

Volt olyan őrült, aki egész nap hallgatta a sípolást?
Ez honnan?
24.hu
És ezt ti elhiszitek? Összevágjak 10 perc alatt egy ilyet? :lool:
 #176963  Szerző: Kovi02

szabogabor10 írta: 2018.06.05. 16:00
Dani írta: 2018.06.05. 13:56 Semmivel nem jobb a Retro sem.
Persze, hogy nem. 538 copy kéne. De nagyon. Minél többet hallgatom, annál amatőrebbnek hatnak az ismertebb magyar rádiók. És persze alapvetés, hogy semmilyen propaganda ne legyen rajta. Mert normális országban ez alapvetés.
pl. a kalocsai koronafm100-at azért nem bírtam hallgatni,hiába az itthoni szinten kiemelkedően jó zenei szerkesztés,tele van kormánypropagandával. (egyáltalán van olyan magyar rádió,ahol nem ment "társadalmi célú hirdetés" ? Music FM-en kívül?) 538 copy meg ezzel a magyar-zenei aránnyal lehetetlen.
 #176961  Szerző: szabogabor10

Dani írta: 2018.06.05. 13:56 Semmivel nem jobb a Retro sem.
Persze, hogy nem. 538 copy kéne. De nagyon. Minél többet hallgatom, annál amatőrebbnek hatnak az ismertebb magyar rádiók. És persze alapvetés, hogy semmilyen propaganda ne legyen rajta. Mert normális országban ez alapvetés.
  • 1
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 212