Én a Retro-ról például simán elhiszem, hogy most rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, mert betömte 9 év után a Sláger Rádió utáni űrt, és értem azt a jelenséget, hogy vidéken gyér a választék. A Sláger FM-ről ugyanezt elhiszem, mert nem kis energiát öltek bele, hogy felépítsék, és őszintén szólva ugyan nem tökéletes, de nem sikerült rosszul.
Ezekkel szemben a Rádió1-ről simán elhiszem, hogy inkább kifizetnek több pénzt egy jobb grafikon kozmetikázásáért, minthogy érdemileg fejlesszenek bármit, mert eléggé szembetűnő, hogy másokhoz képest úgy produkálnak látványos sikereket, hogy egyébként mindenhol másol az érezhető, hogy napi szinten 100x nagyobb beleéléssel és energiabefektetéssel rádióznak egész nap. Mert eleve az egész adásmenetük sokkal jobban "együtt él" a hallgatók napi életritmusával. Azért valljuk már be: ha a R1-en nem lenne napközben műsorvezetés, kb. ugyanolyan lenne, mint most.
Tök jó pofák ezek a grafikonok, csak a linkelt hallgatósági adatok után még elolvastam egy cikket arról is, hogy egyébként meg a Sláger a piacvezető továbbra is, plusz a Petőfi is szép adatokat produkál (mert ott tényleg változatosság van, csak rohadt buhera módon).
Emiatt némileg szkeptikus vagyok, de kíváncsian várom, hogy a Retro Rádióról milyen hallgatottsági adatok fognak kijönni, és az mennyire lesz negatív hatással a R1 hallgatottságára, esetleg mindkettő első helyezett lesz-e...